Jump to content

Araç Hareketsiz Halde Yükteyken Titreme ve Stop Etme

muerte
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar. Karşılaştığım bir problem ve çözümünü sizlerle paylaşmak istedim. Öncellikle arabadan çok anlamam haberiniz olsun :) Aracım 98 model 626 hb otomatik vites. Yeni aldım sayılır. Araç çalışır durumdayken yükteyken titriyor ve stop ediyordu. Bir kaç yere götürdüm bujiler buji kablosu derken biraz masraf ettim. Forumda araştırdım boğaz kelebeği, akışmetre vb. bir sürü masraf edenler olmuş, maliyetli olduğundan dolayı bende korkmuştum. En son iyi bir ustaya götürdüm. Sorun sübablardan kaynaklanıyormuş. Sübapların essens (gibi bir şey söyledi  :) ) ayarı bozukmuş. 2 saatte halletti ve o günden sonra hiç bir problem yaşamadım. Bilginize.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sübap ayarları önemlidir her usta sübap ayarı yapabilir ben de yaparım mecbur kalırsam çok ta basit bir işlem hatta benim aracın ayarı sıcak motor yapılamalı sübap üst kapağı açılır otomtik olduğundan sağ taraftaki teker sökülüp kranga girilir sırayla 4-4-4-4 ,16 sübap ayarlanır genelde otomobillerde emme ve egzoz sübapları eşit filerde ayarlanır yani araç ne kadar hava alırsa o  kadarda egzoz gazı atar,ama yapılacak ayar çok önemli kaç filer kullanılacak emmeler ne egzozlar ne olacak her model araç değişiktir vede farklı ayar ister bunları bilen bir usta sorunu halleder. yakıtada çok etkisi vardır, çekişede ayrıca bu ayar motora ellenmedikçe veya ekzantrikte herhangi bir sorun olmadıkça, triger değişimi doğru yapıldığı sürece  bozulmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...