Jump to content

DSC, Cruise Control ve Güvenlik

camlica
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

"camlica" bu sorunu Mazda Türkiye'ye yada Mazda Yetkili servisine danıştınızmı ?

Aynı testi halen deneyip, sorun devam ediyor mu ?

Şu ana kadar bu sorunla karşılaşıp, bu konuyu soran araştıran bir üyemiz olmadı bu güne kadar. Sanırım tek sizsiniz, sizin adınıza can sıkıcı bir durum bence.

İleri sürüş eğitimini nerden ne şekilde aldınız ? Ve maliyeti ne oldu size. Ekte bağlantısını gönderdiğim ileri sürüş teknikleri eğitimi veren bir kurs var, İstanbul Kartal'da. Bu tarz bir yer mi eğitim aldığınız yer.

http://www.turksurusakademisi.com/iletisim.asp

Birde son olarak bu konuyla ilgisi pek yok ama, kaloriferden gelen ses probleminiz ne oldu ?

İyi forumlar diliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Cruise control'ü devreden çıkarmanın tek yolu frene minik bir dokunuş veya manuel kapatmak diye biliyorum dsc ile cruise control'ün bağlantısını kuramadım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Size aşağıda bir video paylaşmak istiyorum. Benim çok hoşuma gidiyor. Önden çekişli araçlar, arkadan itişli araç (BMW) ve awd bir araç (Subaru) yaklaşık 50 km/h süratte ıslak havada ve sıradan bir sürücü ile bir kaçınma testi simulasyonunda izliyorsunuz. Yani ani bir sağ sol direksiyon manevrası yerine aracın arkası bir tarafa otomatik savruluyor ve siz de toplamaya çalışıyorsunuz. Buradan farklı konseptte araçların aralarında (ESP olsa bile) ne kadar fazla güvenlik farkı olduğunu, ESP'nin varlığının garanti olmadığını, çok düşük süratte bile başınızın belaya girebileceğini, ESP'nin ne kadar farklı ayarlara ve dizaynlara sahip olabileceğini göreceksiniz. Ayrıca önden çekiş, arkadan itiş ve awd konseptleri arasındaki farkın, ne kadar düşük süratlerde bile fark yaratabileceğini de göreceksiniz.

Video'nun 2. bölümü ise ıslakta slalom. Göreceğiniz gibi, önden çekişliler önden viraj dışına kayıyor (understeer) arkadan itişli ise arkadan viraj dışına kayıyor (oversteer) awd ise nötr hareket ediyor. Yani kaysa bile dört teker üzerinde açılacak viraj dışına...

http://youtu.be/1Qoag6cqZO4

bu videyodan en iyisinin subaru mu olduğunu anlıyoruz.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...