Jump to content

Gaz Yeme Problemi

teccol
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar. Benim aracımda sente kaçığı vardı yaptırdım ve avas ayarını falan baktırdım. Sonra tamirciden çıktım gelirken araçta bir sorun baş göstermeye başladı.

Aracımla normal hızda giderken bir anda gaz yemiyor gazı pompaladığım zaman düzeliyor. Önce şanzımandan sanıyordum ve bu gaz yeme problemi baş gösterdiğinde vitesi boşa aldığımda gazı yiyor. Ama vitese çektiğimde bazen hemen vitese geçip gaz yiyor bazende bir kasıntı oluyor arabaya.

Aklıma benzin pompası geldi ne bileyim akışmetre geldi. Gazı pompalayınca düzeliyor. Arabada çeyrek depodan fazla benzin var. ama yinede yapıyor. Acaba şanzıman mıdır yoksa bşka bir sıkıntı olabilir mi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Büyük ihtimalle şanzımandan değil, bu seçeneği kafandan sil derim... Diğer seçenekler için forum içinde aratma yaparsan ilgili konuları bulabilirsin...

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arattırdım en yakın kelebek okuyucu arızasına benziyor. İnş şanzıman değildir. Gerçi şanzımanı bir tamirciye gösterdim sakın elletme şanzıman çok güzel dedi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Yalnız birşey dikkatimi çekti .

Araba gaz yemediği zaman vitesi boşa atınca gaz yemeye başlıyor. Düz yolda giderken mesela ayağım aynı şekilde iken araba 80 ile gidiyorken araba gaz yemeye başlıyor ve 110 akadar çıkıyor. banada şanzuman gibi gelmedi ama ne olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

elektronik araçlarda ne diyeceğimi de bilemiyorum tam olarak; iyi bir servis ustasına ihtiyacın var gibi. rölantideki gaz yeme durumu yanıltıcıdır ,motor boşta olduğu için belli olmaz, motorun yükü binince aracın gaz yemediği vede yeterli hp yi üretemediği anlaşılır. 80 ile gidiyorsun ama kaçıncı viteste yani aracın deviri önemli bu hususta, kaç binden sonra gaz yemeğe başlıyor ,eğer düşük devirle gaz yemiyorsa hava alıyor olabilir aracınız bir yerlerden hava filtresine enjeksiyon bağlantı noktalarına dikkat ediniz. Şanzımanında hiçbir problem yok bencede , kesinlikle kimseye kurcalattırma, bilgisayara bağlatıp bi daha baktırmayı öneriyorum. geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birşey daha söylemeliyim. Araba ısınınca bu sorunu yapıyor. Birde benim aklıma benzin pompası geldi. Arabada az benzin varken hafif meğilli bir yerde araba çalışmıyor. Düze alınca çalışıyor. Sanki pompa görevini iyi yapmıyor gibime geliyor

Bir tamircide bana pompa olabilir demişti. Benzin basıncını ölmüştük dedim olsun yinede yapabilir dedi. Çünkü arabayı boşa alınca araba rahatlıyor ve az basınçlı benzinle devir yükseliyor. vitese geçince benzin basıncı az geldiği için araba kasıyor diye düşünüyorum. Hafta sony Adem ustaya götüreceğim inşallah daha masraf çıkmaz.

Birşey soracağım benzin pompası arızalı olan araç çok yakarmı benim araç şuanda 625 kuruş yakıyor benzinde

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tabiki yakıtı artırır benzinin düzensiz gelmesi motora, motorun düzensiz çalışmasına boguılmasına vede bahsi geçtiği gibi gaz yememe problemlerine neden olur. geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım sorunu hallettim. Hava filtresi hortumunu izolasyon bantı ile güzelcene sardım gaz yememe problemi gitti ama buseferde çekişi çok düşük. 1.8 bir arabanın biraz daha seri olması gerekiyor. Şanzuman yağını değiştireceğim bir yerde okumuştum onun etkisi varmış. Acaba çekiş başka neden düşük olur.

Egr valfinide temizleyeceğim başkada aklıma birşey gelmioyr

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bosch car servise götürün cihaza bağlansın motor kodunu girsinler derdi ne ise ekranda çıkmalı .

Benim joeing (1.5) egzosdan kara duman atıyordu ben yağ yakıyor sandım dikkatli baktığımda dumanın dizel gibi siyah çıktığını görünce bosch car servise gittim cihaza bağlandık ekranda 3-4 adet çeşitli hata yazıları çıktı ,reset attık çok şükür 5-6 ay oldu aynı sıkıntıyı tekrar yapmadı ,kısacası önemli bişe yoksa reset istiyor olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bosch car servise götürün cihaza bağlansın motor kodunu girsinler derdi ne ise ekranda çıkmalı .

Benim joeing (1.5) egzosdan kara duman atıyordu ben yağ yakıyor sandım dikkatli baktığımda dumanın dizel gibi siyah çıktığını görünce bosch car servise gittim cihaza bağlandık ekranda 3-4 adet çeşitli hata yazıları çıktı ,reset attık çok şükür 5-6 ay oldu aynı sıkıntıyı tekrar yapmadı ,kısacası önemli bişe yoksa reset istiyor olabilir.

Cihaza bağlattırdım. oksijen sensörü çıkmıştı o değişti. aradan 1 ay geçti tekrar bağlattım hata vermedi. Hiç birşey görünmüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba,çok anlamamakla birlikte bir kaç gün önce aynı şikayetle bende bir ustaya gittim avans ayarını yaptıktan sonra çekişte artış oldu,faydası olurmu bilmem ama bilgi vermek istedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba,çok anlamamakla birlikte bir kaç gün önce aynı şikayetle bende bir ustaya gittim avans ayarını yaptıktan sonra çekişte artış oldu,faydası olurmu bilmem ama bilgi vermek istedim.

Avans ayarını yaptırmıştım. Daha sonra cem oto test diye bir yere gitmiştim. avansın düzgün olduğunu söylemişti. Sonra eline tabancaya benzer bir alet aldı. Bu aletten çıkan kablonun ucunda pense gibi birşeyle buji kablosunu kıstırdı sonra elindeki aleti motor üzerinde gezdirdi. motorun sağına soluna üstüne vs bu aletin önünde mercek gibi birşey vardı arka kısmındada değerleri gösteren bir ekran vardı. Birşey yok dedi. çıkardı. Merak ettim ne olduğunu sormayıda unuttum :)

Arabayı ilk aldığımda geçen sene 50 tl ile 130 km yol yapmışım yazdığım yorumlardan gördüm. Şu an benzin geçen seneye oranla daha düşük olmasına rağmen 90 100 km zor gidiyorum. hatta gidemiyorum. Ben bi b....kdan anlamayan tamircilerin verdiği zarardan bıktım.

Şanzuman yağını değiştireceğim. Egr valfıni temizleyeceğim. sonra gaz kelebeğini vs adam gibi bu işten anlatayan bir ustaya temizleteceğim sıkıldım valla 1 senedir 1500 tl para harcadım ilk aldığım gibi hala daha olmadı. Güya bakım yaptırdım. İşini yanlış yapan bütün ustalara verdiğim para haram olsun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

sanki benzin ayarı yapılması gerekiyor gibi. anladığım kadarıoyla havayı çok benzini az çekiyor o yüzden araba çekmiyor gibi. bunu hava hortumuna yaptığınızdan çıkardım ama sadece bir fikir usta değilim sadece öyle gibi geldi bi kontrol ettirin isterseniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

1 Enjektorler ters takılmış ve kirlenmiş. enjektorler düzeltilip, temizlenince sorun çözüldü.

2 Benzinde teklese bile 200-300 km benzinde kullanıp, lpg ye almadan lpg ayarı yaptırmakla sorun çözülmüş.

3 WUTH adli katkı maddesini yarım depodan biraz fazla benzine katmak. (bunu biri denemiş ve hemen çözüme kavuşmuş. ama bazılarının ki devam ediyor. her araçta olmuyor. denemek isteyen denesin)

4 Gaz memelerinin motora uygun kullanılmaması, yanlış meme takılması sonucu bu sorunla karşılaşılıyor ve doğru meme takıldığında düzeliyor.

5 benzini çeyrek depodan daha aşağı düşürmemek.(sistempro: benim sorunum böyle çözüldü)

6 benzin pompa ağrızası

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...