Jump to content

Mazda MX-5 Test ve Görüşler...

mtutun
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben garanti olsun diye THY'de kullanılan yağlardan koydurdum!

Peki üzerinde uyarı var mı abi?

"ürünlerimizin hiç birinde domuz yağı yoktur" diye... Yoksa o diferansiyel kaydırır...

:P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 58
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• chaos

3

• Fotifoti

9

• domestos

8

• mtutun

21

• 7 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...

Araci yaklasik 6 aydir kullaniyorum. Bu sure icinde aracla trafikte de bekledim, uzun yola da ciktim, yeri geldi toprak yollardan tarlalarin arasindan yamaca da cikardim, kar yagdi buzun ustunde de kullandim, kisacasi bir aractan beklenen her seyi yaptim ve bunlari yaparken bir kere bile keske aracimda su da olsaydi demedim.

Bir spor arabadan ziyade gunluk kullanim icin elverisli bir arac, ayni zamanda kullanirken zevk aldiginiz bir arac. Ozellikle benim gibi araba kullanma konusunda tecrubesiz olanlara da hitap ediyor, cunku araciniza guveniyorsunuz, bu demek degil ki tehlikeli seyler yapabilirim ama biliyorsunuz ki hata dahi yapsaniz araciniz size duzeltmeniz icin gereken zamani yaratabiliyor. Aracin kontrolu o kadar kolay ve yol tutusu o kadar iyi ki, kendinizi guvende hissediyorsunuz direksiyon basindayken.

Inceleme cok guzel olmus, okurken kullanirken ne hissettiysem aynilarini bulabildim incelemede. Sadece bagaj hacmiyle ilgili bir seyler soyleyeyim belki merak edenler icin; kendisi bir adet normal boyutta valiz + 3 sirt cantasi + 1-2 poset alabilecek seviyede. Hani bayan kullanicilar icin tatile giderken sorun olabilir belki ancak ben pek bir sorun yasamadim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Otomatik mx5 e demedikleri kalmamış. Çok dalga geçmişler araba ile. :)

RX8 ölünce piyasa mx5 e kalmış tabi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence Toyota Corolla ile karşılaştırmalı test yapsalarmış daha iyi olurdu. Tabi bir yõnden de gurur verici bir olay bu. Tüm Dünya'daki otoritelerin õvgü ile bahsettiği, sayısız õdüllü ve rekortmen bir aracın, aslında çok kõtü bir model olduğunun Türkiye'de keşfedilmiş olması, otomotivde 20'li yaşlardaki genç arkadaşlarımızın bu konularda ne kadar iyi olduğunu da ortaya koyuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence Toyota Corolla ile karşılaştırmalı test yapsalarmış daha iyi olurdu. Tabi bir yõnden de gurur verici bir olay bu. Tüm Dünya'daki otoritelerin õvgü ile bahsettiği, sayısız õdüllü ve rekortmen bir aracın, aslında çok kõtü bir model olduğunun Türkiye'de keşfedilmiş olması, otomotivde 20'li yaşlardaki genç arkadaşlarımızın bu konularda ne kadar iyi olduğunu da ortaya koyuyor.

Bu durum gayet normal zaten abi;

Yıllarca kuş serilerini baş tacı yaptık, fransız tenekelerini övdük, beş para etmeyen nokia'ya satış rekorları kırdırdık vs.vs.

Bırak bilmeyenler öyle yorumlasın, Mazda da bilenlere kalsın...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sağolsun gerçekten iyi test ediyorlar ve hakikaten objektifler... Mesela CX-5'i yere göğe sığdıramadılar.... Bu arada 1 hafta içinde de Mazda5 testini yayınlayacaklar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oto-parkın testlerini başarılı bulurum aslında.. Velakin bu testle alakalı birkaç soru var aklımda.

1- mx5i yıllar önce barkın bayoğlu çok zevkli bir şekilde test etmişti ve üstünde oldukça fazla durarak şanzımanın karışmadığını belirtmişti hatta kaynana gibi değil diyerek benzetme yapmıştı :D otoparkın testinde de görüyoruz ki karışıyor... Buradaki çelişki aklımda bir soru işareti yarattı

2-  mazda, şanzımanın karışmamasına çok önem veriyor, öyle ki hiçbir öazda modelinde şanzıman size karışmaz ama en karışmaması gereken model olan mx5'te neden karışıyor anlam vermek mümkün değil.. İlginç. Ve evet doğru, safkan bir spor otomobilse karışmaması gerekir...

Ama bu testte mx5in gereksiz yere abartılı bir şekilde tabiri caizse yerden yere vurulduğunu düşünüyorum. Hatta şuana kadar dünya çapında ne kadar mx5 testi izlediysem içlerinden en olumsuzu buydu :D

Kendileri aynı zamanda bmw 1 serisi ile test yapmışlardı ve o otomobili çok beğenmişlerdi.. Öve öve bitiremediler. Ben diğer izleyiciler gibi yok reklammış yok zartmış gibi bir yorum yapmayacağım, art niyetli olduklarını hiç düşünmüyorum..

Ama, yanlış biliyorsam düzeltin; benim bildiğim bmw otomatik şanzımanları da kendi oyomatik vites düşürüp arttırıyor.. Bmw 1 serisini bu kadar övüp bu noktanın üzerine bu kadar basılmaması ama mx5in sürekli bu noktadan vurulması bana pek profesyonelce gelmedi..

Süspansiyonların gerekli sertlikte olmadığını düşünmüşler, belki doğrudur ama spor donanım olmayan bir 1 serisinde de spor süspansiyon yok diye biliyorum. Ve hatta 1 serisi bmw ile mx5in karşılaştırılmasını bile saçma buluyorum. Atmosferik ve gücü yeterli gelen bir otomobil ile turbo benzinli veya daha da kötüsü dizel bir otomobilin sürüş keyfini kıyaslamak ta bence yanlış. Mx5in o donanımpakedinin o süspansiyonları biraz yumuşak geldi ve vites te kendi atıyor diye yerden yere vurmak yanlış, evet beklediklerini bulamadılar ama abarttılar bence..

Videoda mx5in istenilen drifti atamamasından bahsettiler. Merak ediyorum hangi 165hplik araç onların o beklentilerine cevap veriyor ? Düz vites iyi drift atıyor diye otomatiğe bu kadar yüklenilmesini ve bundan önce de bmw'nin bu kadar övülmesini profesyonelce bulmuyorum, dediğim gibi ben bmw'nin her modelinde de aynı olay var diye biliyorum.

Tamam test ediyorsunuz kurcalayacaksınız da, sanki günlük kullanımda otomatik vitesli her arabayı devir kesiciye sokarak kullanıyorlar da kocaaaaa bir eksik gibi tanıtıyorlar.. Vw'nin dsgsine karşı da bu kadar tarafsız yorum yapabilseler keşke. Malum golf testini de izledim " ben testteyken arıza yapmadıysa yorum yapamam" diyor test eden abilerden birtanesi...

Her sürüşte dsgnin arıza yapmadığını ve dsgnin zaten ne tür durumlarda arıza yaptığını bilmeyen kalmadı.. Aşıtı yoğun trafikte ve dik yokuşlarda sıkıntılar olduğunu, belli bir kmden sonra titreme yaptığını kabul etmek için de bizzat yaşaması gerekmez bence, zaten test ettikleri araçlar sıfıra yakın..  Keşke dsg arızalarının hepsi kullanıcı hatası olsa da mazda ve honda şanzımanlarında da görsek ama maalesef.. Demek ki vw kullanıcılarımşanzımanın canını okurken mazda ve honda kullanıcıları çok dikkatli bakıyorlarmış :)

Sonuç olarak otoparkın testlerini genellikle beğenirdim ama vw, bmw gibi markalara göstetdikleri hoşgörüyü nedense mx5te gösteremediler. Mx5ten beklenirlni bulamamaları bunun bir numaralı sebebi olsa da bence bu kadar eleştrilcek birşey değil. Eğer bu kadar eleştrilcek birşey olarak görüyorlarsa aynı hareketi yapan diğer otm, şanzımanlı araçlarda da en azından şöyle bir değinmeleri gerekir :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araba testi yapmıyor bunlar, kendilerine klip çekmişler eylencesine galiba, böle tanıtım olmazki pekçok kendi öznel düşüncelerine yer vermişler, güya argo konuşarakta espri yapıyolar, araç tanıtımı objektif olmalı,  şu ana kadar böle saçma , ciddiyetsiz bir tanıtım görmedim, kıyaslama deseniz kıyaslama denmez, tanıtım deseniz tanıtım denmez, sadece kendi saçma sohbetlerini yapmışlar.

Beğenmedim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda TR'a otomotiv camiası içinde yer alan paralel ve hatta seri yapılar tarafından, yaratılmış güneş siperliği ve iç mekan plastikleri ile kurulan bir kumpas bu!

Ben nereden bileceğim arkadaş o şanzımanın devir kesiciye girmemesini sağlayan o yazılımın bilgisayar virüsü ile yollanmadığını?

Bu durum gayet normal zaten abi;

Yıllarca kuş serilerini baş tacı yaptık, fransız tenekelerini övdük, beş para etmeyen nokia'ya satış rekorları kırdırdık vs.vs.

Bırak bilmeyenler öyle yorumlasın, Mazda da bilenlere kalsın...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında bir anım daha var ama bu site halka açık bir yer ve burada paylaşmak istemiyorum. Bu aracı özellikle genç ve bekar arkadaşlara tavsiye ederim. İstemediğiniz kadar kız arkadaşınız olabilir. Formül ise şu; Bu araçla kızların bol olduğu bir yere yanaşıp, içinden de kucağınızda güzel mi güzel bir köpek yavrusu ile ineceksiniz! Evlilik memurunun önünde kime imza atacağınızı şaşırırsınız...

Bu MX-5 garip bir araba vallahi! Bekarları önce evlendirir, sonra da aile hayatına ufak kaldığı için kendini sattırır!

Hahah, Mustafa abi selam,Biz Subaruculara da bu konuyla ilgili bir tavsiyen olacakmı? Mesela bir BRZ de aynı sonucu alabilirmiyiz ? Malum bekar çok arkadaşımız var bizim forumda da :) Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Siz Subaru'culara hiç şans vermiyorum, sevgili dostum! MX-5 adamı evlendirir, STI ise boşar!... Diğer bir deyişle MX-5 yuva kurar, STI yuva yapar...

BRZ'yi test ettim. Bu konuda ne yapabileceğini çok anlayamadım...

Hahah, Mustafa abi selam,Biz Subaruculara da bu konuyla ilgili bir tavsiyen olacakmı? Mesela bir BRZ de aynı sonucu alabilirmiyiz ? Malum bekar çok arkadaşımız var bizim forumda da :) Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Siz Subaru'culara hiç şans vermiyorum, sevgili dostum! MX-5 adamı evlendirir, STI ise boşar!... Diğer bir deyişle MX-5 yuva kurar, STI yuva yapar...

BRZ'yi test ettim. Bu konuda ne yapabileceğini çok anlayamadım...

mx-5 alsam işe yarar mı diyorsun dayı :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nasıl bir işte kullanacağına gõre değişir... Mesela iç mekan dar, seyretmedin mi videoyu?

yuva için dedim dayı :) arabayı alıyorsun yuva yapıyor falan ilgimi çekti :D

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aman abi,Brz yi bir türlü kabullenemedik,Melez 2 çeker bizde ilgi görmüyor.Sti ise ayrı bir dünya,bizimkiler o kadar fanatik ki,anket yapıp 100 bekar Subarucuya sorsan,Sti mi Yuva kurmakmı diye,emin ol %95 i Sti der..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...