Jump to content

Tam da Satmak Üzereyken Kaza Yaptım :(

MFSX
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 48
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

6

• Selman

4

• MFSX

17

• İlhan

2

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

yalniz degilsin ! )))

saka maka bu is canimi sikmaya basladi simdiden. Sigorta firmasi expertiz icin bile 2 hafta sonraya gun verdi ! yuh... ayrica kaza bedelinin %50 sini odeyecekmis aracin yasindan dolayi. Lanet Rus isguzarligi ve burokrasisi iste.. Carpan kisi "zararini karsilayacagim" deyip defalarca ozur dilemisti. Umarim lafta kalmaz da bir de mahkeme ile ugrasmayiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

burda boyle Burak'cim :( arac 2008 model oldugu icin %50 sini oderiz dediler. Burasi Rusya, "Benjamin" 'i gorunce expert illaki yukseltir o yuzdeyi :) Kaskoya 3000 dolar istemislerdi yaptirmamistim.. Sebep , Mazda 3 un Rusya'da en cok calinan arac olusu.. Ardindan Accord,Camry ve Cayenne geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

maalesef..Araclar Tr ye endexle daha ucuz, benzin ucuz, vergiler ucuz.. Kasko bazi araclarda asiri pahali ama hepsinde degil. Ama sigorta anlaminda hicbir garanti %100 degil..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

oralarda da her iş rüşvet ile dönüyor heralde...

son 2 yildir onune gectiler rusvetin ozellikle trafik polisleri acisindan. Ama rusvetle is kolaylastirmak mumkun tabi. Bilmiyorum artik iyi mi ,kotu mu ama mecburen basvuruyoruz bu yonteme zaman zaman.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eskiden sovyet olan ülkelerin hepsinde varmış maalesef. benim azeri arkadaşlarım var arabası olanlar rutin aylık rüşvet veriyorlarmış polislere bir şeyin olmasına gerek yok... dersler rüşvetsiz geçilmezmiş hatta her notun parası belliymiş.. devlet dairelerinde rüşvetsiz hiçbirşey yapılamazmış... ilk anlattıklarında çok garip gelmişti bana.... bize rusyadan kalma alışkanlık olduğunu söylüyorlardı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaslar kazadan sonra sigorta hakkinda gelismeler oldu.. Birkez daha lanet ettim Rus is mantigina.. Ayrica bana bazi konularda fikir verirseniz sevinirim.

Onceki gun sigorta sirketine gittik. Trafik sigortasi %50 sini odeyecekmis tutarin.Ama fiyati nerden alip belirleyecekler o ayri bir soru isareti. Odeyecekleri miktari verdigimiz banka hesabina para aktardiklarinda ogrenebilecekmisiz sadece ve de bunun icin 1 ay beklememiz gerekecekmis! Ardindan itiraz etme sansimiz varmis sigorta firmasina ama bu sure icerisinde araci tamir ettirirsek mahkemeye bile verme sansimiz olmuyormus! %50 sini odeyeceklerini duyunca kazanin suclusu ve de kaza sonrasi " ne gerekiyorsa yaparim,hatami telafi etmek icin ne odemem gerekirse soyleyin yeter" diyen "serefsiz" Mitsubishi surucusunu aradim. cevabi "sigorta ile halledin benden birsey beklemeyin" oldu.. Mahkemeye basvurucam kendisi ile alakali maddi manevi zarar verip sorumsuz kaldigi icin.Trafik tutanaklarinda bile "uyudum" dedigi yaziyor zaten.

Ardindan dun sabah her zamanki servisim major mazda ya gittim hasar tespiti icin. Onarim degil , direkt degisim mantiginda oldugu icin servis toplam 6000 usd gibi bir tutarin altina imza atti. Ardindan Moskova'nin biraz disindaki Turk oto servisi arkadasim Baris'a gittim. Daha farkli bir mantikta yaklasti olaya. "Bagaj ve on tampona kesinlikle dokunmayalim,ben onarir orjinali gibi yaparim.Ama kaput,arka tampon ve sol arka fari degistirelim dedi.Hatta araci zaten satmayi planladigim icin "orjinal almana gerek yok, saglam cikma buluruz,boyariz " dedi. Baris'in hesabina gore hersey 2000 Usd civarina rahatca hallolacak ve de kisa surede.Hatta Baris bana fikrini soylerken kaput ve on tamponu yerine oturtmustu bile 5 dk icerisinde. Ne dersiniz Baris haklimi ? :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonuç itibari ile aracı satmayı düşünüyorsun. Rusya'da 2.el araç satışlarında tüketiciler neye dikkat edip neye önem veriyorlar bunu sen iyi biliyorsun sonuçta. Türkiye'de bu işlerde biraz bilinçsisiz. Araç boyalı olduğu zaman, ne bileyim bir parça orjinali ile değiştiği zaman araca direkt sağlam kaza yapmış takla atmış gözüyle filan bakıyoruz. Halbuki ne alaka en güzel örneği senin aracın, aracındaki parçalardan değişenler olsa ne olacak.

O yüzden Barış'ta yaptırırsan kaça satarsın, Mazda Servisinde yaptırırsan kaça satarsın. Herhangi bir değer kaybı olurmu ?. Birde bu işin zaman kaybı var. Bütün bunları göz önüne alarak hareket etmen lazım. Bu Barış dediğin arkadaşa güveniyorsan ve için rahat edecekse yaptır geç derim. Arada 4 Bin Usd fark sonuçta.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

satarken ki duruma bağlı servis orjinal parça kullanır vede faturasını verir diğer taraftan biraz uuydurma olur ama satacaksan pekte değişmez yaptır sat gitsin. geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

daha once de bahsettigim gibi musterisi bile hazirdi aracin. İllaki saticam hayirlisi ile. O yuzden bana da mantikli geliyo bir sekilde orjinalligini bozmadan onarmak. Tabi ki ettigim masrafi aracin fiyatina ekleyemem. Ayrica kazadan dolayi cok da degismeyecek aracin fiyati satarken,meraklisi cok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

öncelikle çok geçmiş olsun. talihsiz bir kaza geçirmişsiniz.

ama şu andaki görünen durumda türk işi biraz daha ağır basıyor. sonuçta değişen parçalar faturası ile birlikte değişeceğinden dolayı ve usta elinden geçecek yerlerde kazadan iz kalmayacaksa bariş ustanın ellerine teslim etmek daha akıllıca olur. satarken bu maliyeti üzerine koyamacağınıza göre; maliyeti asgariye indirmek sizin için en doğrusu..,

tekrar çok geçmiş olsun kazasız belasız günler dileği ile

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok çok geçmiş olsun kardeşim Allah cana vermesin diyelim.Bu arada birkaç kişi tam satmayı düşündüğüm gün kaza oldu diyor.Mazda larınız satılacağını hissetmiş darılmış olmasın sakın :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ferdi, servisten hasarın 6000 $ olduğuna dair bir ekspertiz raporu al, sonra bu raporu sigorta şirketine teslim et bir güzel, elden, dosyaya girdiğinden emin ol... Oradaki mevzuatı bilemiyorum ama burada sigorta şirketinin eksperini kabul etmek zorunda değilsin, bir başka eksper tayinini isteyebiliyorsun.. Yani ileride bir sorun çıkarsa, benim gösterdiğim yetkili servis böyle fiyat vermişti ve ben bunu size iletmiştim, diyebilirsin hiç değilse... İyice okuyup anlamadan sigorta şirketinin hiçbir evrakını imzalama, bunların ibrayı peşinen almak gibi evrensel bir kötü huyları vardır...

Daha sonra aracı arkadaşının önerdiği şekilde yaptır, muhtemelen zararını telafi edersin veya en aza indirmiş olursun... Sigorta şirketleri ve resmi dairelerle yaptığın bütün evrak alışverişlerinde bir kopya da kendine ayır mutlaka...Kolay gelsin..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selman Abi ve diger arkadaslara cok tesekkurler tavsiye ve fikirleriniz icin.

Abi, sigorta sirketi %50 bedeli odeyecegini belirtti ve ardindan karara itiraz sansiniz var ama mahkemeye giderseniz anca dedi.Bu sure icerisinde de araci yaptirirsaniz biz kesinlikle ikinci bir expertiz yapamayacagimiz icin fiyat degistirmeyiz dedi.Fiyat belirlemek ve bana soylemek bir yana, 1 ay sonra belirledigimiz fiyat banka hesabina yatacak diyor adamlar..o yuzden itiraz anca mahkeme yolu ile. Dun isin ehli bir avukata danistim, orjinal servisin verdigi parca ve servis fiyatini mahkeme dahil sigorta firmalari da dikkate almiyormus.Piyasadan kendi bulduklari fiyat uzerinden %50 odeyecekler kisacasi. Avukat, mahekemenin ne kadar surecegi belli olmaz, ancak tutanakta ozellikle %100 kusurlu arac surucusunun "uyudum" deyip altina imza attigi icin maddi manevi her turlu dava acip kazaniriz diyor.Avukatin tavsiyesi eger resmi yollardan hakkimi arayacaksam ileride itiraz edebilmek icin arabaya su an icin dokunmamam.Tabi bu arada her ne kadar sonra karsi taraftan tahsil edilecek olsa da avukata bile baslangicta 3000 dolar gibi para odemem gerekiyor. Bir yandan diyorum; ne zaman ne sinir harcamadan 2000-3000 dolara halledeyim kisa surede ve satip degistireyim araci.zaten sigortanin odeyecegi en dusuk rakkam bile karsilayacak gibi Baris'in soyledigi miktari fazlasi ile. Diger yandan da ozellikle o serefsiz adami cezasiz birakmamak icin mahkemeye gideyim,sabirla bekleyeyim.. Yukari tukur biyik,asagi tukur sakal hesabi yani..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...