Jump to content

Immobilizer Güvenilir midir?

tirexxerit
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhabalar,

Aracımda alarm olmadığını aldıktan sonra farkediyorum:) bunların hepsinde standart vardır diye düşündüm sanırım. Bu immobilizer ne kadar güvenlidir biliyor musunuz? Anahtarlar olmadan aracın çalıştırılıp götürülme ihtimali?

Edit : Başlık imla..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İmmobilizer'da oto alarmda hepsi kul yapısı sonuç itibari ile. Birileri güvenliği sağlar birileride güvenliği sarsar. Rusya'daki MFSX kullanıcı isimli arkadaşımızın söylediği Rusya'da Mazda en çok çalınan otomobiller arasında yer alıyormuş.

İmmobilizer elbet aracın güvenliğini sağlıyor, lakin hırsızlarda her geçen gün yeni çözümler buluyorlar.

Hollanda'da otomobil hırsızlığı çokmu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Denize girerken cebime koyabilmek için arabanın anahtarının kopyasını yaptırdım. immobilizersiz. kapıları açıp kapatıyordu ama arabayı çalıştırmıyordu kesinlikle...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhabalar,

Aracımda alarm olmadığını aldıktan sonra farkediyorum:) bunların hepsinde standart vardır diye düşündüm sanırım. Bu immobilizer ne kadar güvenlidir biliyor musunuz? Anahtarlar olmadan aracın çalıştırılıp götürülme ihtimali?

Edit : Başlık imla..

Türk polisi olarak şunu söyleyeyim;

HIRSIZA KİLİT OLMAZ...

:fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İmmobilizer'da oto alarmda hepsi kul yapısı sonuç itibari ile. Birileri güvenliği sağlar birileride güvenliği sarsar. Rusya'daki MFSX kullanıcı isimli arkadaşımızın söylediği Rusya'da Mazda en çok çalınan otomobiller arasında yer alıyormuş.

İmmobilizer elbet aracın güvenliğini sağlıyor, lakin hırsızlarda her geçen gün yeni çözümler buluyorlar.

Hollanda'da otomobil hırsızlığı çokmu ?

Burada bizdeki kadar olmasa da oluyor. Ne kadar merkezde yaşarsanız suç da o kadar fazla oluyor tabiiki. Immobilizer ile ilgilisiz ama burada güzel olan servise her 20 binde bir gidilmesi. Sanırım Türkiye'de her 10 binde bir en azından maliyetleri biraz düşürüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Türkiye'de servis periyodu 10 Bin Km yada 6 ay.  Önce hangisi biterse.

Nasıl yani 10 bin km bitirmezsen her 6 ayda bir servise mi gidiyorsun. Çok kısa değil mi bu mazda için mi diğer markalar da böyle mi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eski Honda kullanıcısıyım onda da öyleydi 10 Bin yada 6 ay. Aynı şekilde Toyota da 10 Bin yada 6 ay hangisi önce olursa. Türkiye'deki Japon araçlarında bir gelenek olsa gerek bu. Ben şahsım adına çok fazla takılmıyorum bu konuya. 6 ayda bir yağın değişmesi, araç için iyi bir durum bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

ben kapıyı iki kere kilitliyorum. önce anahtarı anahtar deliğine sokup bi kere çeviriyorum, kitleme oluyor. daha sonra tekrar çeviriyorum iki kere şık şık die ses geliyor ve ekranda immobilizer ışığı yanıp sönüyor. bu nasıl bir güvenlik sağlıyor bilen var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

biraz hortlatıyorum kusuruma bakmayın abilerim . Guzularımızı kilitlerken tek basmada kapılar kitleniyor ikinci basmada immobilizer devreye giriyor bu doğru mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İmmobilizer sistemi olan bir çok araç günümüzde çalınmakta... Ben bu sistemin nasıl bir güvenlik sağladığını çözmüş değilim...

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

biraz hortlatıyorum kusuruma bakmayın abilerim . Guzularımızı kilitlerken tek basmada kapılar kitleniyor ikinci basmada immobilizer devreye giriyor bu doğru mu ?

hayır, yanlış :sopa:

immobliser anahtarı kontağa sokup çevirdiğinizde, check ışıklarının yandığı anda devreye girer. immo beyni kontak üzerindeki anteni vasıtasıyla anahtara bir kod gönderir. bu gönderilen kod ile, anahtarın immo chip'inden cevap olarak gelen kod uyuşursa, bu sefer immo beyni aracın ecusuna çalışması için sinyal göndererek onay verir ve aracınız çalışır. bu kodlar uyuşmazsa, anahtar kontağı çevirse bile araç çalışmaz, sadece kuru marş yapar. ateşleme yapmaz...

kapıların iki kere kilitlenme olayı ise şudur; ilk kilitlemede kapılar dışarıdan açılmaz ama içeriden açılır. ikinci kilitleme de ise ne içeriden ne de dışarıdan açılır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İmmobilizer sistemi olan bir çok araç günümüzde çalınmakta... Ben bu sistemin nasıl bir güvenlik sağladığını çözmüş değilim...

8:)

aracın anahtarı gayri resmi bir şekilde immo chipi ile birlikte kopyalatılıp veya yine gayri resmi bir şekilde servise ruhsat bilgisi verilerek, aracın bilgilerine uygun bir anahtar üretici tarafından gönderilmediği yada anahtarı kaybettiğinizin farkına geç varıp, anahtarı bulan kişi sizden önce davranmadığı müddetçe immobliser'li aracı çalmak çok zor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Denize girerken cebime koyabilmek için arabanın anahtarının kopyasını yaptırdım. immobilizersiz. kapıları açıp kapatıyordu ama arabayı çalıştırmıyordu kesinlikle...

Mini Hort :D

Bu olay tam bana göreymiş, niye daha önce düşünemediysem  ???

Avantajları dezavantajları fikir beyan edecek birileri varmıdır  :krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mini Hort :D

Bu olay tam bana göreymiş, niye daha önce düşünemediysem  ???

Avantajları dezavantajları fikir beyan edecek birileri varmıdır  :krrsz:

ben 4 senedir uyguluyorum bu taktiği. her arabanın bir tane immosuz, sadece metal kısmı olarak anahtarı vardı. şortun ipine bağlayıp giriyodum denize ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aklıma gelen tek dezavantajı, (ön kabul: ekstrem bir senaryo ama neden olmasın :)) anahtarı arabanın içinde bıraktığınızı bilen birisi camı patlatıp işe koyulabilir mi???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aklıma gelen tek dezavantajı, (ön kabul: ekstrem bir senaryo ama neden olmasın :)) anahtarı arabanın içinde bıraktığınızı bilen birisi camı patlatıp işe koyulabilir mi???

tabi ki de :o camı kırar, alır anahtarı basar marşa. bu yüzden çok kuytu akla mantığa yatmayacak bir yere koymalı anahtarı. benim böyle bi yerim var mesela ama söylemem 8:) 8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...