Jump to content

LPG'li Araçlara Özel Motor Yağları

uçanmazda
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 1 yıl sonra ...

merhaba arkadaşlar motor yağı ile ilgili konular var ama lpg liler için müspet bir bilgi veya fikir göremedim.. lpg taktırmadan önce aracımda önerilen 5-30 dexelia vardı.. bu motor için önerilen genellikle 5-30 fakat lpg de hatrı sayılır bir yağ eksilmesi oldu.. lpg li araçların 5-30 u eksilttiği ölçülebilir bir olay olarak pek çok kişi tarafından bilinir ve bunun önüne geçilmesi için birçok usta 10-40 a geçilmesini öneriyor fakat bazı ustalar yağ eksiltse dahi yağ eklemeyi göze alarak 5-30 a devam edilmesini öneriyor.. özellikle bu motor için ve ÖZELLİKLE LPG İÇİN hangisi doğrudur ? son 9 bin km mi castrol magnatec 10-40 ile yaptım ve memnun kaldım sizin görüş ve tecrübelerinizi merak etmekteyim ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 dakika önce, Mutlu Tekir :

acilen mobil 1 esp 0w-40 a geçin. eksiltme devam ederse mobil1 5w-50 ye geçersiniz. ince yağda durdukça aşınmayı daha da artırırsınız.

peki magnatec 10w-40 için ne diyorsunuz ? bu yağ ile hiçbir eksilme yaşamadım motor gürültüsünde de azalma oldu.. ürün tavsiyesinden daha ziyade yağı eksilten faktör , önlemi arasındaki bağı öğrenmek istiyorum yağların özellik ve kabiliyetleri, lpg ile reaksiyonları vs..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben tam sentetik yağ taraftarıyım. Gerek koruyuculuğu, gerek 15bin km.ye kadar bakım aralığının olması, gerekse de daha düşük vizkozitelerde yağlarının olması nedeniyle tercih ediyorum.

ilk başlatırken ve yüksek devirde aşınmalar çok oluyor. bunun için de soğukta ince sıcakta kalın yağ gereksinimi oluyor. bu nedenle 0-30 da hafif eksilten aracımda 0-40 a geçtim. sıcak viskozitesi azsa da yağ çok inceliyor ve yüksek devirde koruyucu film kopuyor aşınmalar gerçekleşiyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, zealot :

lpg ye ilk geçildiğinde yağ eksiltmesi normaldir. 

En büyük bilinen yanlıştır. Ne su eksiltmesi ne de yağ eksiltmesi normal değildir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, emekli :

@Mutlu Tekir ozan otomotive yazmıştım bana verilen cevapta lpg li araçta 5.000 km de yarım lt yağ eksiltir diye bilgi verildi

Benim araç niye eksiltmiyor abi? :) Bundan önceki aracım yaris 2007 modeldi, onda da eksilte yoktu, ben taktırmıştım. 

Ustaların beceriksizliklerinin ya da motorun kusurlarının kapatılması adına uydurulmuş yalan.

Eksiltiyorsa yağı kalınlaştırın, tam sentetik kullanın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sadece ilk takıldığında  eksiltir.  sonra değil.  

2 aracıma lpg taktırdım. 2side  lpg montajı sonrası 1 litreye yakın yağ eksiltti.  sonra bir daha da eksilme olmadı.    Yakınlarımın araçlarından da aynı yorumları aldım.

lpg sonrası kalın yağ kullanmaya da çok sıcak bakmıyorum.    benzindeki şartların geçerliliğinden yanayım..

bir inanışa göre de,  benzinde kullanırken silindir içinde oluşan 0.2 mikronluk karbon filmi lpg dönüşümü sonrası yok olduğu için,

bu yüzey ile yağ sekmanı arasındaki  mikron boşluğun,  silindir içine az miktarda yağ kaçağı olabileceğini düşünüyorlar.  lpg de 5000km de bir miktar yağ eksiltir yorumu da buna dayanarak yapılmakta. 

bana göre yağ eksiltmesi aracın yaşı - eskime payı - km si  ile değişiklik gösterebilen bir şey olup,  genelleme yapmak yerine, araca özel yorum yapmalıyız. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Mutlu Tekir :

soğukta kalın yağ, sıcakta ise ince yağ motorun düşmanıdır, aşınmayı artırır.

Peki motor koruyucu katkı maddeleri ve ayrı 2 markanın aynı değerdeki yağlarının (2 lt 5-30 castrol 2 lt 5-30 m oil gibi) motora konulması hakkındaki gorusleriniz nelerdir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 dakika önce, quiteguide :

Peki motor koruyucu katkı maddeleri ve ayrı 2 markanın aynı değerdeki yağlarının (2 lt 5-30 castrol 2 lt 5-30 m oil gibi) motora konulması hakkındaki gorusleriniz nelerdir?

km si yüksek yağ yakan motorlarda son çare olarak kullanılabilir. yoksa gereksiz görüyorum katkıları. milyon dolarlar harcanarak arge yapan şirketler mi yoksa 10 tl ye satan argesi kıstlı katkı maddesi şirketleri mi?

2 farklı marka yağ konmaması iyi olur, zira yağların rakamları aynı olsa da özellikleri farklı olabilir. bu nedenle çok bulunabilen yağları almak daha mantıklı. mobil de castrol de piyasada çok bulunan ve kalitesini kanıtlamış yağlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben lpg ile yağ eksiltme olayını 3 farklı arabada tecrübe ettim ve eksilen yağların hepsi 5w-30 du.. 10w-40 a geçtikten sonra eksilme sona erdi hepsinde... peki madem soğukta kalın, sıcakta ince yağ düşman, o halde tüm markalar 0w-40 kullanıyor olmazmıydı ? ya da lpg li araçlar için satılan yağlar genellikle neden 10w-40 ? .. arabaların kışa maruz kalacağını yağ üreticileri hesaplamıyor mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...