Jump to content

Tam otomatik araba yokuşta neden geri kaçar?

GUL1
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Geçenlerde orta eğimde bir yokuşu çıkarken durup birilerini almam gerekti. El frenini çekmemiştim. Ayağımı frenden çekip gaza basana kadar araba geri kaçtı. Bu nasıl mümkün olabiliyor. Tam otomatik arabalar geri kaçırmaz diye biliyordum yanlış mı biliyorum? Yoksa ben mi bir hata yaptım?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mümkündür, otomatik arabanın kaymamasının sebebi frenden ayağınızı çektiğinizde hafifçe gaz vermesi, rölanti gazı bir anlamda... Ama araba fazla yüklüyse veya yokuş sandığınızdan eğimliyse o gaz yeterli gelmeyebilir, fizik meselesi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3 um manuel oldugu icin hic bilmiyorum geri kacirma olayini. Mazda 3 de "Hill Holder" var mi ? cx5 'imde var ve yokus-agirlik farketmeksizin kaydirmiyor araci geriye gaz pedalina basincaya kadar. Selman Abi'nin dedigi gibi Hill Holder Control (HHC) yok ise otomatik sanziman fizik kurallarina riayet ediyor ))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O Subaru forumundaydi! Ama burada da geçerli olabilir, sanziman Jatco sanırım...

Mazda3 lerde de yok abi ama Manuel e alıp 2 ye takınacak vitesi kaymıyor denmişti daha onceden de

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...