Jump to content

125 Dolara Cruise Control (Kargo Dahil 200 TL'ye Hız Sabitleyici)

CaRaBeeN
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Servis ne kadara takıyo hız sabitleyicisini?

Valla radar koydular ankaranın herbiyerine, 66'yı geçene yazıyolarmış ceza. O hızla da gitmek ayrı çaba sarfettiriyo :D Bi hız sabitleyici lazım gibi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 46
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

5

• OveRMinD

4

• domestos

4

• özkan

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Valla benim peder gideceği yere 20 km kalmış bile olsa çekiyo kenara 15 dakika kestirip devam ediyo :D

benim hacıda aynen öyle çok uzun yola çıktığı için tecrübe kazandı sanırsam :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonradan taktırmaya değmez gibi bence.Benim arabada doğuştan var :) arada kullanıyorum uzun yolda şık oluyor.DÜğmeyle gaz veriyon falan cici bişey :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

Daha önce araştıranınız oldu mu bilmiyorum ama tesadüfen bu işe kalkışmış bir cengaver buldum mazda3forums`ta..

öyle bir cengaver ki 2. el bir direksiyonda çıkma bulmuş parçaları ve shipping dahil 50$ a halletmiş kendi işini...

tek sıkıntı direksiyonda çalışacağımız için airbag`i çalışırken devre dışı bırakmak yada dikkatlice kenara itip altından çalışmak..(şahsi fikrim baya bi risk yani)

şimdi olayın aslı bu hız sabitleme olayı bizim guzularda software ile oluyormuş..fren pedalındaki bir sensör olayını mekanik saymazsak mekanik hiç birşey yok..manuel viteslilerde rahatlıkla kullanabiliyor..

alınması gereken iki parça var :

parts.jpg

mazdastuff ta var demiş eleman ama ben bulamadım..neyse kafaya koyarsak buluruz..

montajda şu şekil oluyormuş:

önce frene konan switch:

brake_switch.jpg

direksiyondaki airbag olan bölmeyi söküyor

airbag_bolts.jpg

airbaglerin elektrik kablolarını söküyor ve airbagi ayırıyor..

airbag.jpg

sonra direksiyonu söküyor ve radyo + cruise paneli monte ediyor

back.jpg

done.jpg

nası ama????cesaret edermisiniz?dediğine göre 125$ a ilk fotodaki 2 küçük parçaya iş bitiyor..kargo dahil hadi olsun 160$...ama tek çekince airbag e bişey olur mu :)

airbag e ne olabilir ki?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonradan takılan hız sabitleyicilerin randıman vermediğini duymuştum...

Valla abi nette araştırdım da bunu taktıgımızda ekranda cruze control lambası yanacak mı ekranda acaba bunun ikaz lambası var mı ki acaba ???
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla abi nette araştırdım da bunu taktıgımızda ekranda cruze control lambası yanacak mı ekranda acaba bunun ikaz lambası var mı ki acaba ???

Bence uğraşmaya değmez...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence değer uzun yolada çok güzel oluyor hem yakıt tasarrufu hemde radara girme konusunda iyi oluyor. eğer bu 2 parça ile oluyorsa ben temin edeceğim ama yazıda yazdığına göre ecu dan aktif hale getirmek gerekiyor diyo bunu da ancak serviste yapılması mümnkün araçlarımızda emme manifoltunda bu sistem mevcutdur diye düşünüyorum çünkü  birkere aracı test cihazına bağlamıştık arraçta gaz telli olmasına rağmen kendi devri arttırabiliyordu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence değer uzun yolada çok güzel oluyor hem yakıt tasarrufu hemde radara girme konusunda iyi oluyor. eğer bu 2 parça ile oluyorsa ben temin edeceğim ama yazıda yazdığına göre ecu dan aktif hale getirmek gerekiyor diyo bunu da ancak serviste yapılması mümnkün araçlarımızda emme manifoltunda bu sistem mevcutdur diye düşünüyorum çünkü  birkere aracı test cihazına bağlamıştık arraçta gaz telli olmasına rağmen kendi devri arttırabiliyordu

İyice araştırın sorun soruşturun öyle alın ve taktırın... Yetkili servis (okkko) sonradan takılan sistemlerin sorunlu olduğunu söylemişti, sonradan şu sıkıntım var bu sıkıntım var diye çare aramayalım...

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Olup olmayacağını nasıl öğrenebiliriz? kaput altında nereye bakabiliriz?

Olmayacağını daha doğrusu sorun çıkardığını yetkili servis söylemişti...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

Benim Impreza da da müzik kumandası yoktu Amerika'dan getirtip taktım hiç tırsacak bir durum yok air bag için akü nün eksi kutbunu sökmek yeterli. 15 dakikalık iş en fazla.

Buyrun bu da benim paylaşımım.

http://www.subaruclubtr.com/4664/impreza-1-5-elegance-a-direksiyondan-muezik-kontrol-duegmesi-montaji-resimli/msg77417/#msg77417

Özgür Kızılkaya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En son "24 Mayıs - 14 Haziran 2014 Mazda Yaz Bakım Kampanyası" başlıklı konu altında konuştuğumuz 2003-2009 model 1. nesil Mazda 3 lere CC (hız sabitleyici) taktırmada olmaz diyenler yada olsada sağlıklı olmaz diyen arkadaşlar vardı.

Şimdi ilanlarda gezerken daha önce de görmüş olduğum hız sabitleyicisi olan bir 2007 Model Mazda 3 Comfort a tekrar rastladım.

Acaba bu araç bizimkilerden farklı mı? Özel bir araç mı? Bu araçta oluyorda bizimkilerde neden olmuyor? diyesi geliyor insanın.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-fiyati-dustu-2007-mazda3%2Cotomatik-landirenzo%2C22-kurus-yakar-155117422/detay

Bu aracın direksiyon simidi falan bizimkilerden farklı gümrük girişli olabilir çünkü dikiz aynasının üstünde ve cakmakligin üstünde değişik birşeyler var. Ya da simidi komple değiştirmiş olabilir.Cruze işareti ışığı 2009 birinci kasalarda var o yüzden tüm alt yapısı vardır diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eline sağlık güzel bir çalışma olmuş. Yanlız müzik kumandası ile CC nin takılması arasında fark olur. CC 2 parçadan oluşuyor fakat tam emin olmamam kaydıyla birde yazılımsal boyutu olduğunu tahmin ediyorum.

Aşağıdaki linklere bakılırsa yapanlar yapıyor....

http://www.mazdaclub.ua/forum/lofiversion/index.php/t58264-0.html

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?493900-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%99%D7%A7%D7%98-%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%9C%D7%9D-%D7%94%D7%AA%D7%A7%D7%A0%D7%AA-%D7%91%D7%A7%D7%A8%D7%AA-%D7%A9%D7%99%D7%95%D7%98-%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-3-2-0-%D7%A9%D7%A0%D7%AA-2008

Subaru da her türlü alt yapı var. Yazılıma falan gerek yok mazda yı bilemeyeceğim.

Özgür Kızılkaya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...