Jump to content

Mazda 3 Ses Kalitesi

Maverick7881
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İlk önce şunu belirteyim bu konuyu anlık duygumla paylaşmıyorum.2007 corolla aracı bana hitap etmeyince,2009 model mazda3 1.6 touring özümdeki aracıma kavuştum 1 yıldır kullanıyorum,sorunsuzlukta mükemmel,çok kaliteli bir araç ve estetik açısından da her yönüyle güzel,

Fakat hep kendimi kandırmama rağmen ses konusunda çok yetersiz özellikle 6 lı cd çalar olan bir araçta o kolonların olması ne yazık ki üzücü,kapı döşemesini açtığımda gördüğüm tabloda hiçbir kalite arz etmeyen made in china olan kolonlar var,yine de  desibel olarak fena olmayan bir sesin onlardan çıkması ise sevindirici

http://img83.imageshack.us/img83/4118/stockspeaker9eq.jpg

Tabi araştırdığım kadarıyla mazda bizim ülkemizdeki eski kasa mazda3 lerde bose ses sistemi seçeneği sunmamış,artık karar verdim kendim bir şekilde çözüm bulmam gerekiyor,sorunda şu denemek için o boyutta oval bir kolon bulması zor olsa gerek,en azında kapı döşemelerinin üstünde tweeter bari olsaydı.

Aynı düşüncelere sahip diğer arkadaşların çözüm önerileri var mıdır?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorunsuz bir Mazda'ya sahip olduğunuz forumdaki mesaj sayınızdan belli...

:D

Çekilen kablolar görünmeyecek şekilde ön konsolun müsait yerlerine tweetter yerleştirebilirsiniz... Tabi burada beklenen ses elde edilir mi? Veya sizin beklediğiniz ses kalitesi ve akustiği nedir onu da bilmek gerekli...

Bu tarz zevklerin sonu yok, öncelikle sizi tatmin edecek ses sisteminin ne olduğuna karar vermeniz ve bu doğrultuda aracınızın gerekli yerlerine kolon yerleştirmeniz gerekli.

Bu işleri yapan eli yüzü düzgün ustalara danışırsanız bire bir daha çok faydalı olacaklardır, danışmadan önce gerekli ön bilgileri edinirseniz fazla fiyat ödememiş olursunuz...

Çünki; bu işler bizim ülkemizde gerektiği gibi önem verilerek yapılan işler değil. Adam tek çıkıştan tek kabloyla dört hoparlör bağlıyor...

:sopa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ses konusunda sizin kadar kötümser olmasamda aynı fikirdeyim.Bu arada bende karabüklüyüm şu an zonguldakta olsamda birkaç gün sonra dönecem karabüke.Sizin aracınızı kıranköy ışıklarda görmüştüm sanırım bendekinin aynısı renk ve model.umarım karabükte karşılaşırız ses konusunda bişeyler yaparsanız görmek isterim selamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:)cevap için teşekkürler,

Mazda bose ses sistemi kullanmadığı araçlarda çok ucuz işçiliğe gitmiş,

Zaten mesajdan anlaşıldığı gibi çok fazla bir isteğim yok aracın içersinde kaliteli ses dolaşsın yeter anfi veya bass kullanmak istemiyorum,sıkıntı burada,o standartlarda kaliteli oval kolon bulup deneyen var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zaten mesajdan anlaşıldığı gibi çok fazla bir isteğim yok aracın içersinde kaliteli ses dolaşsın yeter anfi veya bass kullanmak istemiyorum,sıkıntı burada,o standartlarda kaliteli oval kolon bulup deneyen var mı?

Ek cihaz kullanmadığınız sürece çok fazla yapabileceğiniz bir şey yok...

Öncelikle ne istediğinize bu işin uzmanı sayılabilecek birisiyle karar verin, sonra da almak istediğiniz sesin size hangi şekilde ulaşacağı hakkında çalışma yaparsınız...

Ana çıkışlarınız yetersiz ise siz istediğiniz kadar güçlü veya kaliteli hoparlör koyun bir şey değişmez... Bu dengeyi de şimdilik anfiler sağlıyor...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ses konusunda sizin kadar kötümser olmasamda aynı fikirdeyim.Bu arada bende karabüklüyüm şu an zonguldakta olsamda birkaç gün sonra dönecem karabüke.Sizin aracınızı kıranköy ışıklarda görmüştüm sanırım bendekinin aynısı renk ve model.umarım karabükte karşılaşırız ses konusunda bişeyler yaparsanız görmek isterim selamlar

Sizin araç 67 plakaysa o karşılaşmayı hatırlıyorum,ses konusunda bir hedefe ulaşırsam mutlaka haberdar ederim,siz de deneyim sahibi olmuş olursunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet doğru hatırlıyorsunuz 67 plaka.umarım tanışırız hocam aracımla ilgili ufak tefek sıkıntılar yaşıyorum bir karşılaştırma olur iyi olur benim için

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ek cihaz kullanmadığınız sürece çok fazla yapabileceğiniz bir şey yok...

Öncelikle ne istediğinize bu işin uzmanı sayılabilecek birisiyle karar verin, sonra da almak istediğiniz sesin size hangi şekilde ulaşacağı hakkında çalışma yaparsınız...

Ana çıkışlarınız yetersiz ise siz istediğiniz kadar güçlü veya kaliteli hoparlör koyun bir şey değişmez... Bu dengeyi de şimdilik anfiler sağlıyor...

;)

Yani ben sıkıntımı anlatamadım benim eski aracım 2007 corollaydı ses kalitesi yeterliydi.Hiçbir ek sistem de yoktu.Çok fazla beklentim yok,bu ses kalitesini mazda3 e yakıştıramadım.Ve inanın o teyp deki çıkış inanılmaz güzel,basit bir sistemle olmayacak bir isteğim yok,dışarıda insanlara müzik resitali vermeden kaliteli ses.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

uyduruk kolonlardan bende muzdaripim ve senin ne anlatmaya çalıştığınıda iyi anlayabiliyorum.kaliteli kolonlarla oldukça güzel bir ses alabilirsin, şu anki sistemi maalesef çok yetersiz. benim kapıları henüz sökmeye kıyamadım, sonradan tıkırtı yapar diye çekiniyorum ama artık niyeti bozdum söküp değiştireceğim.fırsat bulupta işlemi gerçekleştirirsem sana da bilgi veririm

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2005 model corolla sol aracımda 2 tweeter ve 4 hoparlör vardı ve şu anda kullandığım 2007 mazda3 aracımdada sadece 4 hoparlör bulunmakta :( aynı durumdan bende şikayetçiydim ve oto ses sistemi yapan bir tanıdığıma götürdüm , 2li tweeter ve 2li kolonu olan yükselticili kompenentleri gösterdi fiyatlarda kalitesi ve markasına göre 250-400 tl arası + montaj işçiliği olarak söyledi . Kapıları söktürüp hoparlörleri açtırmadım ama sesini dinlediğinde yeterli seviyede olduğunu eğer kompenentleri takarsam daha temiz ses alacağımı söyledi ancak kapı döşemesini sökersek ve orjinal hoparlörlerin wattı takacağımız kompenentlerden düşükse o zaman daha bariz ses kalitesinde artış olacağını söyledi , tweeterların ise gayet şık tasarımları vardı ve aynaların iç kısımındaki plastiği kesip orjinal şekilde oturtulabileceğini söyledi (toyotadada o bölümdeydi zaten tweterlar) bende kararsız kaldığım için şu anda hiçbir işlem yaptırmadım ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yani ben sıkıntımı anlatamadım benim eski aracım 2007 corollaydı ses kalitesi yeterliydi.Hiçbir ek sistem de yoktu.Çok fazla beklentim yok,bu ses kalitesini mazda3 e yakıştıramadım.Ve inanın o teyp deki çıkış inanılmaz güzel,basit bir sistemle olmayacak bir isteğim yok,dışarıda insanlara müzik resitali vermeden kaliteli ses.

Siz sıkıntınızı anlattınız ama benim anlattıklarımı anlamadınız sanırım...

Şu haliyle sisteminizden memnun değilsiniz ve ilave cihaz takmak istemiyorsunuz. O zaman yapacak bir şey yok diyorum ben de... Yapacak şey var ve ben bunları yazdım ama siz ek cihaz istemiyorsunuz...  :P

Elinizdeki sistemi ne yapsanız beklediğiniz veya istediğiniz ya da diğer aracınızdaki sistem gibi olmasını beklemeniz zor... Çünki mevcut sistem bu... Sadece hoparlör değişimi yapabilirsiniz veya ek tiz ekleyebilirsiniz... Cihazınızın çıkışları yeterli değilse veya belirli bir kapasitede ise bunları yapmak da bir işe yaramayabilir...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her zaman yapacak bir şeyler olmalı ,kapı döşemelerini söktürmek sorun ama şu linkte

[ftp=ftp://www.mazdas247.com/forum/showthread.php?123639016-HOW-TO-Mazda3-Front-Speaker-Install]http://www.mazdas247.com/forum/showthread.php?123639016-HOW-TO-Mazda3-Front-Speaker-Install[/ftp]

olay anlatılmış ve durumdan memnun kalınmış ama ben o kolonları bizim ülke satandartlarında bulamıyorum.ve ayrıyetten mazdaspeed3 te bizim ülkemizde olamayan modelinde kullanılan şu ses sistemi aktarıyorum belki işimize yarayabilir.

[ftp=ftp://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CFwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.bose.eu%2FEU%2Fen%2FImages%2FSyst_Mazda3_facelift_e_150_tcm42-8159.pdf&ei=CVoUUMHvE8nN0QXq2oGQCQ&usg=AFQjCNFV4kRy3iMogKIeKv6h_hHnIJ8DyQ&sig2=9BBvOX1cs-6_FsvzHNxxrg]http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CFwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.bose.eu%2FEU%2Fen%2FImages%2FSyst_Mazda3_facelift_e_150_tcm42-8159.pdf&ei=CVoUUMHvE8nN0QXq2oGQCQ&usg=AFQjCNFV4kRy3iMogKIeKv6h_hHnIJ8DyQ&sig2=9BBvOX1cs-6_FsvzHNxxrg[/ftp]

Tabi bu iş çok maliyetli olsa gerek,hem arka yolcu koltuğunun altında bass yeri varmış bu araçta acaba bizimkilerde de mevcutmudur,aynı eşdeğerlerini bulmaya çalışsak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben arka kolonları değiştirdim. orjinalleri yukarıda verdiğiniz fotolardaki gibiydi. sanayide bulabildiğim kolonlar öyle marka birşey değil, ama ses kalitesi bariz bi şekilde fark etti. hoparlörün boyutları 5x7 oval. internetten araştırın, o boyutta hoparlör bulursunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Eski aracımda  yaklaşık 6000tl tutarında cihaz vardı, JL kolonlar(yüksek ses için değil detay içindir,yüksek sesi hepsi verir zaten)JL sub,Pioneer multimedia, ve adını unuttuğum güzel bir ampli mevcuttu.

Bu sistemi 4000TL ye sattım ama şu an  kullandığım  Mazda 3^te ses seviyesi yeterli,6 kolon mevcut bizim donanımda(İmpressive)iyi kaynaklardan iyi müzik dinleyebiliyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eski aracımda  yaklaşık 6000tl tutarında cihaz vardı, JL kolonlar(yüksek ses için değil detay içindir,yüksek sesi hepsi verir zaten)JL sub,Pioneer multimedia, ve adını unuttuğum güzel bir ampli mevcuttu.

Bu sistemi 4000TL ye sattım ama şu an  kullandığım  Mazda 3^te ses seviyesi yeterli,6 kolon mevcut bizim donanımda(İmpressive)iyi kaynaklardan iyi müzik dinleyebiliyoruz.

Zaten ses sisteminin amacı; müziğin kaliteli olarak dinlenebilmesini sağlamaktır... Yoksa yüksek sesi kıytırık bi anfi ve kolonlarla da sağlayabilirsin...

Fıslayan tizlerle, tok olmayan baslarla nereye kadar... Kemanları bi taraftan, drumları diğer taraftan, vokalleri başka bir taraftan duyamadıktan sonra...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elektronik mühendisi olarak, 2006 model aracımın eski ses sistemini dvd okumaması nedeniyle söküp yerine pıoneer Z3 model navigasyonlu double din taktım...

Üzerlerindeki hoparlörleri değişmedim ve ne olduklarına da bakmadım. Fakat 30-20.000hz aralığındaki tüm sesleri çıkartabiliyor olması ve 4x55watt mosfet çıkışta sonuna kadar ses verebiliyor olmam hoparlörlerin yeterince kaliteli olduğunu gösteriyor...

Üretim yeri ister çin olsun, ister japan, bunları kullanmaya devam :))

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her iki Mazda'm da da Bose ses sistemi var. Cok memnunum. Mazda 3 te akustik cok iyi ancak ses sistemi hiza duyarli olarak sesi yukseltip dusurse de yol/lastik sesinden dolayi bazen can sikabiliyor. Cx-5 de izolasyon daha iyi ancak Mazda 3 kadar iyi degil akustik iceride. Ayni olculerde Bose kolonlar alip yer degistiremiyormusunuz eski kolonlarinizla ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...