Jump to content

Mazda 3 Ses Kalitesi

Maverick7881
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bende aynı sorunda müzdaripim.Aracımda 4 kolon var ama arka kolonlar ön taraftakilere oranla daha düşük kalitede.4 Kolonu değiştirip mid bas takımı alırsam eğer daha iyi ses alabileceğimi tahmin ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mıd takımı için anfi şart piyasa malı bişey alırım diyorsan eger ona verecegın para mın.90 tl onun yerıne pioneer kenwood alpine normal 13-16cm coax alman çok daha kaliteli olaraktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Ses kalitesiyle ilgili sorunun hoparlörlerde olduğunu sanıyordum ama araçla birlikte gelen radyo/teyp/CD çalar olarak koydukları cihazın çıkışlarındaymış meğer. Dün navigasyon, geri vites kamerası ve bluetoth bağlantısı olsun diye şu bildiğiniz multimedya entegrelerinden (FlyAudio) birini taktırınca anladım. Hoparlörler değişmemesine rağmen ses kalitesi inanılmaz ölçüde iyileşti. Çevrenizde benzer bir değişiklik yapmış olan Mazdacılar varsa bir danışın derim. Bence hoparlörlerde sorun olmadığı gibi eğer mahalleyi ayağa kaldırma heveslilerinden değilseniz anfi almaya da gerek yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Ben de Mazda 3 'ün ses kalitesini artırmaya çalışanlardanım...Maalesef bir önceki aracımda (Ford focus Tiatnium) bulunan SONY ses sistemi ile ses kalitesi açısından çok uzaktalar...Önce sadece hoparlörleri değiştirerek bir kalite artışı elde edebileceğimi düşünmüştüm ancak bunun doğru olmayabileceği de söylendi.FLYAUDIO'nun fiyatı 2100 TL...Stok set ile devam edecek olursam bir anfi+komponent desteği ile kaliteyi artırabileceğim de söyleniyor.Aklım karıştı.

Ne yapsam?:

1.4 hoparlörü kaliteli olanlar ile değiştirmek

2.Anfi desteği ile 4 hoparlör değişimi

3.Komponent ile hoparlör değişimi (Burada ekstra anfi gerekiyor mu bilmiyorum)

Saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de Mazda 3 'ün ses kalitesini artırmaya çalışanlardanım...Maalesef bir önceki aracımda (Ford focus Tiatnium) bulunan SONY ses sistemi ile ses kalitesi açısından çok uzaktalar...Önce sadece hoparlörleri değiştirerek bir kalite artışı elde edebileceğimi düşünmüştüm ancak bunun doğru olmayabileceği de söylendi.FLYAUDIO'nun fiyatı 2100 TL...Stok set ile devam edecek olursam bir anfi+komponent desteği ile kaliteyi artırabileceğim de söyleniyor.Aklım karıştı.

Ne yapsam?:

1.4 hoparlörü kaliteli olanlar ile değiştirmek

2.Anfi desteği ile 4 hoparlör değişimi

3.Komponent ile hoparlör değişimi (Burada ekstra anfi gerekiyor mu bilmiyorum)

Saygılarımla...

Erdinç bey merhaba,

Oto müzik sistemleri üzerine bilindik, tanıdık bir yer var ise şunu denemelisiniz bence. Anfi+Woofer ile mevcut sistemi bir test edin bence. Ortalama 400-600 TL arası bir rakama halletmiş olursunuz. Müzik sistemlerinde doğru bağlantı ve doğru kablo kullanımı çok önemli. Dört dörtlük cihazlar alırsınız yanlış montaj ve yanlış kablo kullanılır ise, yeterli performansı alamazsınız yine. Bence iyi bir oto müzik sistemi işiyle uğraşan, kişiyede danışıp fikir alın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

volvo'nun üzerine ses kalitesi tanımam.şimdiye kadar çok araç kullandım volvoda ki gibi akustik ve kalite görmedim standart sistem olarak.Bende bir multimedia sistem alcam önümüzde ki hafta değişim olacak mı olmayacak mı bi görcez :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

volvo'nun üzerine ses kalitesi tanımam.şimdiye kadar çok araç kullandım volvoda ki gibi akustik ve kalite görmedim standart sistem olarak.Bende bir multimedia sistem alcam önümüzde ki hafta değişim olacak mı olmayacak mı bi görcez :D

hocam yeni mazda 6'yı denemek lazım. 11 hoparlörlü bose sistem diyor.

ben mazda 3'ün hoparlörlerini değiştirdim. bayağı fark oldu, ama çok iyi olsun derseniz mutlaka anfi kullanmanız gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam yeni mazda 6'yı denemek lazım. 11 hoparlörlü bose sistem diyor.

ben mazda 3'ün hoparlörlerini değiştirdim. bayağı fark oldu, ama çok iyi olsun derseniz mutlaka anfi kullanmanız gerekir.

Kesinlikle katılıyorum sadece kolonla olacak iş değil. Bende mevcut kolonların sesinden memnun değilim. İyi bir tesisat/kablo, kolon, amfi, ve düzgün/kaliteli işçilik şart. Bagajın ve kişinin isteğine görede woofer da olursa, üzerine cila olur. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bagajda duran woofera da kıl oluyorum ya.güzel bi yuva yapıldığında iyi güzel hoş fakat diğer türlüg garibim orda bi tuhaf duruyor:) ben kesinlikle almam davulcuyum eşyalarımı güç bela sığdırıyorum o benim başıma dert olur :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bagajda duran woofera da kıl oluyorum ya.güzel bi yuva yapıldığında iyi güzel hoş fakat diğer türlüg garibim orda bi tuhaf duruyor:) ben kesinlikle almam davulcuyum eşyalarımı güç bela sığdırıyorum o benim başıma dert olur :D

Hb araçlar için hiç mantıklı değil. Benim aracım sedan olmasında rağmen soğuk bakıyorum. Ama slim wooferlar var daha az yer kaplayıp, kabada durmuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam davulu arkaya koyuyormuşsun ya, yanına da bir adam oturt, o ritime göre vursun davula, al sana canlı canlı bass sesi:) daha kalitelisini valla bulamazsın:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam davulu arkaya koyuyormuşsun ya, yanına da bir adam oturt, o ritime göre vursun davula, al sana canlı canlı bass sesi:) daha kalitelisini valla bulamazsın:)

Adam sığsa davulu koyduktan sonra canıma minnet yaparım valla :) davulu koyduktan sonra 2tane ekmek koyacak yer kalmıyor :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Adam sığsa davulu koyduktan sonra canıma minnet yaparım valla :) davulu koyduktan sonra 2tane ekmek koyacak yer kalmıyor :D

Bu meslek beni aç gezdiriyor diyosun...

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu meslek beni aç gezdiriyor diyosun...

:D

Hiç sorma hocam ya çok doğru ve güzel bir laf söyledin valla :D Davulun kick'ini (bas davul) arka koltuğa sokcam diye kanter içinde kalıyorum,çalarken o kadar yorulmuyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 yıl sonra ...

Mazda3 2012 impresive aracimin akusunu mutlu akü 12v 60 ah değiştim üzerinde mazda 12v65ah vardı. Radyo sesi volume 3-4 iken gayet güzeldi. Yeni akü ile ses 13-14 volume almama rağmen doyurucu değil nezle olmuş gibi ayrıca radyo frekanslarında cizircızırtı var sanki anten çekmiyor.

Sebebini bilen var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Akünüzün değişimi esnasında ses sisteminin önceden ayarlanmış olan değerleri sıfırlandığından olabilir. Yani kurulmuş değerler ilk ayar değerlerine dönmüştür. Ayarları yeniden kurun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Turgay Y :

O ayarlar neler ben bilmiyorum kayıt etmedim. siz biliyor musunuz

Öncekileri bilmenize gerek yok Cihazın ses ve diğer ayarlarına girerek seçim yapacaksınız. Ses seviye ön seçimi,  bas tiz ön arka sağ sol vs.

Öncelikle bunları yapın. Cızırtıdan da söz etmişsiniz. Belki farklı sebepler de olabilir. Mesela önceden sadece ön hoparlörler yönlendirilmişti arkalar devre dışıydı ve arkalarda devreye girince arkadaki arızalıdan cızırtı geliyor gibi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...