Jump to content

Dur Kalklarda Gaz Yememe (92 626)

Halil1979
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar 1992 Model 626 aracımı alalı 1,5 ay kadar oldu geçen hafatdan beri ilk kalkış ve dur kalklarda araç gaz yememesi boğulma sorunu ile karşılaşmaktayım, ayrıca hafif rampalarda bile çekiş çok düşüyor. Götürmüş olduğum tamirciler genelde elektrik ve ateşlemeden kaynaklanıyor dediler. Buji ve Buji kablolarını Orjinalleri ile değiştirdiğim halde aynı sorun ile karşı karşıyayım, yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç benzinli mi? Lpg var mı?

Benzinde de, lpgde de aynı sorun var mı?

Yoksa sadece bir yakıtta bu sorun oluşuyor?

Soruya soru ile karşılık verilmesine karşıyım ama bu bilgilerin bulunması da şart.

;)

Geçmiş olsun, kolaylıklar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bu işin uzmanı değilim, ancak mantıken şu tavsiyelerde bulunabilirim bu da senin kafanı karıştırabilir...

Sorunun; ateşleme kaynaklı olabilir, elektrik kaynaklı olabilir, yakıt sistemi ile ilgili olabilir... Motor kaputunu açtığında her bir yerden başka bir sensörün gözünün içine baktığını görebilirsin :) Hal böyle olunca da insan hangisinden şüpheleneceğini bilemiyor, benim başıma böyle bir sorun henüz gelmedi, inşallah da gelmez... Bu konuda tecrübeli üyelerimiz varsa sana fikir verebilir mutlaka.

:nazar:

Sen öncelikle iyi bir mazda ustası bul, aracını her yere götürme, mazda bozulmaz, bozarlar diye bir tabir var...

;)

Gelişmeleri buradan paylaşırsan sevinirim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mesajımı tamamlamadan göndermişim... Özür.

:D

Forumda Antep'den bir üye daha vardı, onu bulup tecrübeleri hakkında bilgi alabilirsin... Bazı sorunları için forumda konu açmıştı.

Benzer sorunların çözümüne ulaştıysa sana yardımcı olacaktır.

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor testci olabilir diyene kadar varmı yokmu baksa daha iyi olurdu sanırım :) Eski araçların arızası motor test ile zor anlaşılır siz dediğim gibi iyi bir mazda ustası bulun olmadı iyi bir japoncu bulun.

İyi bir usta diye hep ısrar ediyoruz ya zaten... Yoksa; ben bile nereden kaynaklandığını tahmin edebilirim belki ama çözümüne kavuşturmam deneme yanılma yoluyla olacağı için size masraflı gelir...

Buji kablolarını vs. değiştirmişsiniz zaten bi sonuç alınmamış... Her ustanın tahmini bu diyerek o parçaları değiştirecek olursanız işiniz var.

Usta aracı gördüğünde, test ettiğinde şıp diye çözüm yollarını algılayabilmeli ki, masraf açısından cebimizi yormasın...

:fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 yıl sonra ...

Distribitör değişince sorun ortadan kalktı mı hocam? Yıllar geçmiş üstünden gerçi ama üşenmezsen öğrenmek isteriz sorunun kaynağını.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...