Jump to content

Hangi Navigasyon Cihazı, Hangi Harita?

domestos
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bizde de bir navking var, yaşlandırdı beni. O bulana kadar ben yolu bulup, varış noktasına ulaşmış oluyorum. Bizim eve bir tane daha lazım navigasyon. Şuan metaliğe kurşun attığım için alamayacağım ama bu başlığı sık kullanılanlara ekledim  :D Fiyatlarda bizim bu navkinge verdiğimizin yarısı kadar. next 535'in görüntüsü pek hoşuma gitmedi, fotoğrafta kalın gibi duruyor 8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 75
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• fkafka

6

• İlhan

7

• Erdoğan Ardıç

13

• domestos

22

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Bizde de bir navking var, yaşlandırdı beni. O bulana kadar ben yolu bulup, varış noktasına ulaşmış oluyorum. Bizim eve bir tane daha lazım navigasyon. Şuan metaliğe kurşun attığım için alamayacağım ama bu başlığı sık kullanılanlara ekledim  :D Fiyatlarda bizim bu navkinge verdiğimizin yarısı kadar. next 535'in görüntüsü pek hoşuma gitmedi, fotoğrafta kalın gibi duruyor 8:)

Mesele boyutu değil dostum, işlevi...

:D

Beni delirten piranha'dan sonra, bu cihaz ve yazılımı ilaç gibi geldi... Gerçi buralarda pek navigasyona ihtiyaç kalmadı ama olsun... İzmir'e gidince gerekli oluyor...

+1. Faydalı bir hort olmuş. Özellikle tatile çıkmayı düşünen vatandaşlar için iyi olmuş amirim. :)

Faydalı olmak özümüzde var...  ;) Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ama önemli olan boyu değil işlevi :)

Navking' in kullandığı harita yanlış hatırlamıyorsam route 66. Bu cihaz sizinde söylediğiniz gibi adamı evliya çelebi yapar, benzincilerle kanka olursunuz. Next kalındır malındır ama yolunu bilir. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mesele boyutu değil dostum, işlevi...

:D

Beni delirten piranha'dan sonra, bu cihaz ve yazılımı ilaç gibi geldi... Gerçi buralarda pek navigasyona ihtiyaç kalmadı ama olsun... İzmir'e gidince gerekli oluyor...

Faydalı olmak özümüzde var...  ;) Teşekkürler.

İlahi amirim ikimizde çok yaşayalım. Ben yazana kadar , ebatla ilgili yorumu benden önce yapmışsın. Aklın yolu birdir derler ya o hesap...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlahi amirim ikimizde çok yaşayalım. Ben yazana kadar , ebatla ilgili yorumu benden önce yapmışsın. Aklın yolu birdir derler ya o hesap...

O kelime için yapılabilecek en güzel yorum bizimkiydi... Evet hep beraber çok yaşayalım, sağlıklı yaşayalım...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki başarsoft, yurtdışı için de üretiyor mu harita? Veya başka harita yükleme şansımız var mı?

Bir de dili nasıl? Bizim navking şöyle konuşuyor "Sağa dön, sonra dönel kavşaktan 3. çıkışı al":tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki başarsoft, yurtdışı için de üretiyor mu harita? Veya başka harita yükleme şansımız var mı?

Bir de dili nasıl? Bizim navking şöyle konuşuyor "Sağa dön, sonra dönel kavşaktan 3. çıkışı al":tey:

Yurt dışı kısmını bilmiyorum ama, konuşma dili gayet kibar ve gramer kurallarına uygun...

"50 metre sonra sağda kalmaya devam edin, sağdaki kavşağa girin ve 3. çıkıştan çıkın"

Ben her haliyle kefilim diyebilirim, ama cihazı güncelledikten sonra sanki biraz uydu ile bağlantıyı geç kuruyor gibi geldi bana... Mümkünse hiç güncellenmemesi daha mantıklı, zaten güncellediği şeyler ıvır zıvır şeyler...

:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Next diyorum. Başka birşey demiyorum.  8)

Next diyorum, başka bir şey demiyorum derken !! Biraz detay verip açsanız konuyu. Sonuçta anlaşılıyor ki siz memnunsunuz. Yazılımı, ekranı, güncellenmesi, fiyatı vs..yönünden mi iyidir, avantajlıdır. Böylelikle seçim yapacak arkadaşlara da, ışık tutmuş olacaksınız. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 günde 2365 Km'den oluşan Ölüdeniz - Marmaris arası tatilimde. Acayip işime yaradı..Gecenin o zifiri karanlığında, Marmaris'in köy yollarında kaybolmadım. Gitmek istediğim her yere nokta atışı gittim. Kim icat ettiyse Allah razı olsun. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Başrsoft yurtdışı için harita üretmiyor. Farklı haritalar yükleme şansınız elbette var, mesela AB ülkelerinde çalışan Telaatlas vardır, süper çalışır. Teleatlas aslında TR'de de var tomtom cihazlarının içinde.Ama haritalaması bir Başarsoft kadar iyi değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teleatlas'ı ücretsiz edinebiliyor muyuz?  Şimdiye kadar yurt dışı seyahatlerimde hep trenle gezdim, araba kiralama ucuz olmasına rağmen. Biz bakarken 12 €'ya günlük araçlar vardı, sırf yol bilmemezlikten, paralı yol korkusundan ve ehliyeti olan bir tek ben olduğum için cesaret edemedik.

Bir de google'ın tabletleri var asus nexus 7 diye. 7 inch ekran, gps vs. var. Türkiye'de 450 liraya bulmak mümkün. Tablet olarak beğenilen bir tablet ama navigasyon olarak nasıl olur bilemiyorum. Uygun harita vs.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Navigasyon cihazı satan firmalar, bazı modellerinde komple avrupa haritasını da ücretsiz veriyorlar. Mesela Tomtom markası Türkiye ve Avrupa'da Teleatlas kullanır ve  bazı modellerinde 2 haritayı birden ücretsiz verir. Yalnız bu şekilde satılan cihazlar normalinden daha pahalı oluyor, yani aslında size haritayı da satıyorlar.

Ben, size fikir olması açısından kendi yöntemimi söyleyeyim;

Kullandığım cihaz Igo primo navi programı, harita yazılımı ise Başarsoft. Bu cihaz, navi arayüzünden ve harita yazılımından ötürü yurt içinde çok başarılı bir şekilde işini yapıyor.Yurtdışı seyahatlerimde ise henüz ülke dışına çıkmadan önce önce cihazımı bilgisayarıma bağlıyorum. Bilgisayar navi cihazımı görünce daha önceden üye olduğum bir siteye (www.naviextras.com)  navi modelimi de tanıtarak otomatik giriş yapıyor. Bu site içinden gittiğim ülke veya bölge harita fiyatlarına bakarak kredi kartım üzerinden, eğer daha sonra tekrar gideceksem satın alıyorum veya bir defaya mahsus gideceksem veya fiyatı pahalıysa kiralıyorum.Ödemeyi yaptıktan sonra, haritayı bilgisayarıma indirmek için sistem izin veriyor. Daha sonra haritayı alıp cihazın içindeki sd karta atıyorum. Genel olarak yapılan işlem aslında çok basit. Sonra navi'yi çantama atıyorum ve havaalanına indikten sonra orada daha önceden kiralamış olduğum arabanın camına yapıştırıyorum. Cihaz çalışmaya başladığı zaman bütün yollar benim oluyor. Hatta bazen daha Türkiye'deyken haritayı indirdikten sonra gideceğim ülkedeki uğrayacağım lokasyonları önceden navi cihazına kaydediyorum, mesela havaalanına indikten sonra otele mi gideceğim? Zaten daha önceden konumunu kaydetmişim, 3 tık ile otelin kapısındayım. Bu kadar basit.

Tabletlerde navi kullanımını açıkçası ben hiç denemedim ama kendimde hem tablet hemde laptop kullandığım için araştırmıştım.Yalnız bu konuda sağlıklı bilgiler veren bazı sitelere baktığımda tabletlerin navigasyon konusunda gösterdiği performansın , sadece bu iş için üretilmiş bir navi cihazı kadar başarılı olmadığı yönünde genel görüş hakim. Bana da bu çok mantıklı geliyor çünkü navi cihazlarının yaptığı asıl iş bu olduğu için iç bileşenleri de tamamıyla bunun için üretilmiş oluyor ve buda haliyle daha iyi performans göstermesini sağlar.

İyi bir navigasyon cihazı ve harita hem size yolları tarif eder ve hemde gittiğiniz yerde size hız limitleriyle ilgili sürekli bilgi verdiği için ceza yemenizi de engeller.

Edit: Yukarıda verdiğim site linki  kurallara uygun değilse mod arkadaşlardan ricam lütfen mesajımı editleyiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilgiler için teşekkürler. Verdiğiniz adreste cihaz seçiminde şuan elimde olan Navking'i veya burda tavsiye edilen Next'i bulamıyorum. Fiyatlar nasıl peki, kiralama ücreti yani? Ben senede birkez yurt dışına çıkabiliyorum, genelde ülke veya bölge bazında geziyorum, geçen sene İtalya, bu sene İspanya, seneye orta Avrupa gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilgiler için teşekkürler. Verdiğiniz adreste cihaz seçiminde şuan elimde olan Navking'i veya burda tavsiye edilen Next'i bulamıyorum.

Siteye üye olduktan sonra, küçük bir program arayüzü ile usb girişinden cihazı bağladığınızda cihazı otomatik olarak tanıyor ve gerekli yazılımları, güncellemeleri, satın almaları yapabiliyorsunuz...

Üyelik ile girdikten sonra istediğiniz avrupa haritasını satın alabiliyorsunuz, kiralama var mı ben hatırlamıyorum ya da ilgi alanımda olmadığı için bilmiyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Navking'i bulamamanız normal çünkü yukarıda da anlattığım gibi farklı bir haritayı kullanıyor, muhtemelen Route 66 diye hatırlıyorum.Yalnız Next markası olarak, bahsedilen 535 te dahil olmak üzere 23  farklı modelinin ismi var ve dolayısıyla harita alınabiliyor.

Fiyatla ilgili yine sitede birçok alternatifler mevcut, ben yine bilgi olsun diye örnek vereyim;

En son haritalar: Batı Avrupa.

Dahil olan ülkeler Andorra, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandya, Fransa, Almanya, Cebelitarık, İrlanda, Italya, Liechtenstein, Luxembourg, Malta, Monaco, Hollanda, Norveç, Portekiz, San Marino, İspanya, İsveç, İsviçre, United Kingdom, Vatikan.

1 yıl güncelleme aboneliği

'1 yıl güncelleme aboneliği' 12 ay (maksimum 4 çeyrekte bir) boyunca yayınlanan güncellemeleri aynı cihaza indirme ve yükleme olanağı verir.

84,95 USD

Tek seferlik güncelleme

Mevcut haritanızı güncellemek veya navigasyon cihazınızın kapsama alanını genişletmek için en yeni haritayı edinin. Bu tek seferlik güncelleme sayesinde bu haritanın en son sürümünü bir kez indirip, kurabilirsiniz.

64,95 USD

1 aylýk harita kirala

Bir aydan az süren tatile yada iş yolculuğuna harita kiralayınız ve tasaaruf ediniz! Kiralanan haritanizin lisans'ı alınış zamanından 1 ay sonra süresi sona erecektir, ve bu süreden sonra cihazınızın haritanızı kullanamayacaktır.

Size önerimiz eğer cihazınızda bu harita bulunmaktaysa ayrıyetten haritayı kiralamamanız, çünkü kiralamış olduğunuz harita eski haritanızın üzerine yüklenmektedir ve böylece 1 ay sonra kullanılamaz hale gelmektedir.

14,95 USD

--------------------

En son haritalar: Almanya, Avusturya ve İsviçre, ve Liechtenstein. Ücretsiz yollarin çikislarindaki patika billgileri dahil 1 600 500 fazla güncellenmis yol ve.

1 yıl güncelleme aboneliği 49.95 usd

Tek seferlik güncelleme 34.95 usd

1 aylýk harita kirala 10.95 usd

------------------------

En son haritalar: ABD ve Kanada. Ücretsiz yollarin çikislarindaki patika billgileri dahil 7 319 800 mil / 11 780 100 KM fazla güncellenmis yol ve.

1 yıl güncelleme aboneliği 69.95 usd

Tek seferlik güncelleme 49.95 usd

1 aylýk harita kirala 17.95 usd

Avustralya ,Yeni zellanda , Kostarika , Brezilya v.s. aklına gelebilecek ve gelmeyen neredeyse dünyanın tamamının haritalarını farklı seçeneklerle alabilirsin.(POİ, TMC, güvenlik kameraları falan)

Ben genelde kiralama yoluna gidiyorum çünkü arada ciddi fark var. Bazen kampanya yapıp 20 usd'lik haritayı 10usd'ye veriyorlar. Birde harita alırken poi ve kameraları da alıyorum. Diğer türlü, 3 dolar hesabı yaparken radara yakalanıp 100 euro cezayı bayılmakta var. Cihaz bana hem hız limitlerini hemde hız kameralarının yerlerini genelde söylüyor.  :2funny:

Teknoloji süper bi olay vesselam  :dua: 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok uzun yazıyorum galiba. Ben bile okurken sıkılmaya başladım yahu  :)

Yok yok ne sıkılması, ben keyif alıyorum, sonuçta emek verilerek yazılan şeyler ve bilgi edinmek çok hoş... Emeklerine sağlık, teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...