Jump to content

Mazda 3 Akü Değişimi

uçanmazda
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Orjinalini bilmiyorum ama 72lik akü tam oturuyor güçlü akü iyidir her zaman.

Orjinalini bilmiyorum ama 72lik akü tam oturuyor güçlü akü iyidir her zaman.

bende şu an 70 lik takılı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benimde değiştirme vaktim gelmiş, 7 yıldır aynı aküyle çalışıyor hayret ettim....aslında günde 30 dk falan sürebilme şansım olsa muhtemelen 1 yıl daha götürür bu akü beni:)...hangi marka alayım bilemedim, birde jel akü vs kavramı var...mazda 3 için 60 AH öneriliyor ama üst kademede 72 Ah a kadar forumlarda önerenler gördüm. Marka açısından ise oldukça kararsızım..Varta, Bosh, Mutlu, İnci arasında kararsız kaldım. Acep ne alsak?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benimde değiştirme vaktim gelmiş, 7 yıldır aynı aküyle çalışıyor hayret ettim....aslında günde 30 dk falan sürebilme şansım olsa muhtemelen 1 yıl daha götürür bu akü beni:)...hangi marka alayım bilemedim, birde jel akü vs kavramı var...mazda 3 için 60 AH öneriliyor ama üst kademede 72 Ah a kadar forumlarda önerenler gördüm. Marka açısından ise oldukça kararsızım..Varta, Bosh, Mutlu, İnci arasında kararsız kaldım. Acep ne alsak?

Servise gittiğinde bu konuyu da sorarsan seni yönlendirirler... Belki de; fanın kafasına göre takılma sebeplerinden birisi de akünün zayıflığı olabilir... Mümkündür çünki...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

60 Ah 540 Mutlu silver-Ca akü aldım, 130 Tl .....2 tane plastik tamponla yerine iyice sıkıştırdık aküyü...Vartanın tırnaksız d47 modeli kutuya tam uyuyordu ancak 200 tl civarı fiyatı var. Aklımda Acdelco akü markası kaldı ancak Edirne de bulamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Varta tavsiye ederim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Haftasonu aküyü değiştirdim. Üstünden çıkan akü aracın orjinal aküsüydü hala.8 senelikti ve %40 civarında sağlamdı hala. içinden çıkan akünün markasıda panasonic ti bende usta da şaşırdık panasonic i  görünce:)

74lük hella taktırdım eskisini verdim ve 170 tl.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arabamın üstünde fabrika çıkışlı orjinal akü var. Akünün zayıfladığını hissettim bugün. Marka tavsiyeniz nedir acaba ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aküyü değiştirmeden bir ölçüm yaptırın!Belki sizin hissiniz doğru değildir,sorun başka yerdedir.

İlle değiştireceğim derseniz,kesinlikle varta!!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

öncelikle merhabalar ,

2013 kasım ayında 2012 model sıfır mazda 3 sedan aldım.yaklaşık 3 aylık araç olmasına rağmen geçen gün sabah araç çalışmadı.servisi aradı aküden dediler.  bende nasıl olur 3 aylık araçta akü sorun çıkarır mı dedim. verdikleri cevab ise ; aldığınız araç 2012 model beklemeden dolayı akü çökme yapmıştır dediler. ben merak ediyorum buna benzer sorunla karşılaşan var mı acaba ?

edit: Hepsi büyük harfle yazılmış konu başlığı ve mesaj.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gayet normal bir durum, hiç çalıştırılmadan uzun süre bekleyen araçlarda bu tür akü boşalmaları meydana gelebilir...

Garanti kapsamında değerlendirilmesi gerekir bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 11 ay sonra ...

Arkadaşlar malum hava şartları ağırlaştı ve akabinde benim akü iflas etti. Bende forumda bu linkteki http://www.mazdaclubtr.com/topic/9029-akü-hakkında-bilinmesi-gerekenler/

"godless commie" arkadaşımızın verdiği bilgiler doğrultusunda akü araştırmaya başladım.

Sizce 160-170₺'ye 60Ah- CCA:500Ah değerinde yerli marka bir akü mü alayım. Yoksa

260₺'ye 95Ah- CCA:830Ah Bosch aküyü mü alayım. http://www.arabamaboschservisi.com/akuler/arac-akuleri/95ah-aku?1391

Bu arada Bosch akülerde eski aküyü götürürsem %10 indirim de varmış. Yani takriben 240₺'ye gelecek.

Sizce bu aküye 80₺ fazla vermeye değer mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...