Jump to content

Mazda 3 Akü Değişimi

uçanmazda
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Lütfi, babam zamanında Mutlu Akü'nün ürettiği Povver Akü'nün bayiiydi. Bosch aküler biraz abartılıyor piyasada. Mutlu'nun ürettiği 3 çeşit marka var; Çelik, Mutlu ve Povver. En pahalıları Çelik, ucuzu Povver. Aralarında kalite olarak hiçbir fark yok.

Bence Bosch'a o kadar fazla para verme, diğer Türk firmalarının kalitesi hakkında bilgim yok - İnci, Yiğit vb.- ama Povver Akü işini görecektir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar malum hava şartları ağırlaştı ve akabinde benim akü iflas etti. Bende forumda bu linkteki http://www.mazdaclubtr.com/topic/9029-akü-hakkında-bilinmesi-gerekenler/

"godless commie" arkadaşımızın verdiği bilgiler doğrultusunda akü araştırmaya başladım.

Sizce 160-170₺'ye 60Ah- CCA:500Ah değerinde yerli marka bir akü mü alayım. Yoksa

260₺'ye 95Ah- CCA:830Ah Bosch aküyü mü alayım. http://www.arabamaboschservisi.com/akuler/arac-akuleri/95ah-aku?1391

Bu arada Bosch akülerde eski aküyü götürürsem %10 indirim de varmış. Yani takriben 240₺'ye gelecek.

Sizce bu aküye 80₺ fazla vermeye değer mi?

Bizim araclarin Orjinal akusu 60A Panasonic marka CCA degeri cok yuksek olan , sulu tip akudur.

Ayni emsalde aku almak istiyorsaniz 74A Varta tavsiye ederim Bosch akuden daha kalitelidir.

Fakat akunuzu degistirmeden once su seviyelerini tamamlayip kullanabilirsiniz.Orjinal Panasonic aku 5 yil rahat dayanir , fakat sulu tip oldugu icin su seviyelerinin bakimi yapilmalidir.

Varta alacaksaniz fiyati yaklasik olarak 170TL civaridir

http://aküfiyatları.com/urun/74-amper-varta-aku_127.aspx?CatId=254

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yanıtlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar. Bizim akülerin sulu olduğunu bilmiyordum. Söküp bakmadım ama muhtemelen üzerinde orijinal aküsü duruyordur. O da tam 4 yaşını doldurdu. (Benden önceki sahibinin değiştirdiğini sanmıyorum) 

Belirli amper ve soğuk hava çalışma (CCA) değerlerine baktığımda maalesef yerli markalar ile Avrupa markalar arasında fiyat farkı pek yok.

O zaman ilk iş benzinlikten akü suyu alıp aküyü kurtarmaya çalışmak :dua: 

eğer kurtaramazsak mecburen fiyat performans değerine bakarak alıcaz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar aküyü kurtarma çabaları sonuç vermeyince 180₺'ye 74A Varta aldım. (5 taksit).

İlk etapta daha önceki aracımda kullandığım Bosch marka alayım dedim ama Bosch Car Servislerin verdiği fiyat ile internet sitelerinde verilen fiyat arasında ciddi fark vardı. İnternet sitelerinde 170₺ olan aküye servis eski akü düşülmüş haliyle 250₺ istedi. Kargo bekleyecek vaktim de olmayınca Ümraniye'de bir akü bayisinde 180₺'ye istediğim özellikte Varta bulunca aldım.

Bu arada bizim orijinal aküler "yüksek kutup"muş, gittiğim bayide yüksek kutup sadece Mutlu akü vardı ve daha düşük amper Varta'dan daha pahalıydı. Ben de bir sorun olmaz düşüncesiyle normal taktırdım. Şuan sallantı filan yok, gayet sabit gözüküyor.

Son olarak usta aküyü araba çalışır vaziyetteyken değiştirdiği için şifre, ayar vs etkilenmedi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Arkadaşlar aküyü kurtarma çabaları sonuç vermeyince 180₺'ye 74A Varta aldım. (5 taksit).

İlk etapta daha önceki aracımda kullandığım Bosch marka alayım dedim ama Bosch Car Servislerin verdiği fiyat ile internet sitelerinde verilen fiyat arasında ciddi fark vardı. İnternet sitelerinde 170₺ olan aküye servis eski akü düşülmüş haliyle 250₺ istedi. Kargo bekleyecek vaktim de olmayınca Ümraniye'de bir akü bayisinde 180₺'ye istediğim özellikte Varta bulunca aldım.

Bu arada bizim orijinal aküler "yüksek kutup"muş, gittiğim bayide yüksek kutup sadece Mutlu akü vardı ve daha düşük amper Varta'dan daha pahalıydı. Ben de bir sorun olmaz düşüncesiyle normal taktırdım. Şuan sallantı filan yok, gayet sabit gözüküyor.

Son olarak usta aküyü araba çalışır vaziyetteyken değiştirdiği için şifre, ayar vs etkilenmedi.

ben de 74a varta aldım kendim takacağım yüksek kutuptan kasıt ne acaba ayrıca monte ederken dikkat etmem gereken ekstra bir şey var mı bu akü için?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende önceki aracımda varta almıştım en son iki yıl oldu ve mutlu bayisi olan kayınbiraderle gitmiştim bayi arkadaşıydı

onun tavsiyesiyle varta gerçekten sıkıntısızdı

hayırlısı olsun güle güle kullanın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben de 74a varta aldım kendim takacağım yüksek kutuptan kasıt ne acaba ayrıca monte ederken dikkat etmem gereken ekstra bir şey var mı bu akü için?

Benim aküyü değiştirirken öğrendiğim kadarıyla :) "yüksek kutup"tan kasıt kutup başları akü seviyesinden daha yüksekte ama normal akülerde ise kutup başları ile akünün en üst kısmı aynı yükseklikte.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

bu gün aküm bitmiş.60 amperlik varta taktırdım.arabamdan çıkan akü arabanın kendi fabrikasında takılan yuasa japan dı.yaklaşık 7,5 sene dayandı.şaşırdım.bakalım varta kaç sene gidecek türkiyede satılan yuasa lar acaba orjinal japan mı.mazda servisi ilede görüştüm yuasa takıyoruz demişlerdi ancak araba çalışmadığı için bornova 4.sanayiden gelip varta taktırdım.

aküleri raf ömrü bir yıl mış,buna dikkat etmek gerekiyor bazı satıcıların uzun yatmış aküleri taktığında ömrü ancak1 ila 1,5 yıl dayanıyormuş bunu aküyü takan satıcı söyledi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Akü yıllanma konusunda uçuk bir değerle geleyim. Pederin arı işinde kullandığı transit pikap halen orjinal aküyle devam ediyor, 2003 kasımda sıfır aldık, 130 000km de araç ve dağda vs aracın elektriği sürekli kullanılıyor, yerine göre vidalama matkapı vs çalıştırılıyor.

Forumun başka yerinde bahsettiğim gibi, geçenlerde aldık Mazda 3'ümüzü. 2012 Ocak fabrika çıkışlı sanırım, çünkü muayenesi 30 Ocak 2015 te dolmuştu ancak trafiğe çıkışı Aralık 2013. Sanırım bu süre boyunca yattığından aracın aküsü sıkıntılı biraz. Far ayarı yaptıktan sonra (beyaz ışık seti takılmış serviste, berbat) aktarmayla çalıştırmıştım aracı, geçen peder aradı (şu an araç babamda, ben bir iki hafta içinde alacağım) iki kere daha aktarmayla çalıştırdığını, bir daha yaparsa şarja bıraktıracağını, yine olmazsa değiştireceğini söyledi. 

Aküyü kendimiz değiştirsek garanti kapsamı dışına çıkar mı araç? Garanti aküyü kapsar mı yada?

Akü boyutu sıkıntısı oluyor mu, kutuya sığmama ya da küçük gelme gibi? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben varta 60 amperlik D24 kodlu aküyü aldım boyut konusunda bir sorun yaşamadım.aküyü alacağınız yer ücretsiz değiştirir.akü sökülmeden önce mutlaka arabaya 12 volt elektirik bağlanmalı aksi durumda radyo kodlu ise kod gimeden açılmamakta cam açma vb proğramlar silinmekte ozaman tekrar programlatmanız gerekir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Ve geldik bu konuya, Akşam aracımın kapılarını kumanda ile açamayınca biraz durakladım, manuel olarak açtım. kontağa anahtarı yerleştirdim ve akünün arasına para sıkıştığını gördüm.Gel gelelim forumda VARTA 74A aldığınızı okudum, bende bu yönde bir seçim yapacağım.sizce olumsuz bir düşünceye sahip olan yada fiyat ve performans açısından önereceğiniz bir marka model var mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.mazdaclubtr.com/page/makale/_/genel/ak%c3%bcm%c3%bclat%c3%b6r-etiketlerindeki-ca-ve-cca-de%c4%9ferlerinin-%c3%b6nemi-r61

Yukarıdaki makaleye bir göz atın. Markayı takıntı yapmadan, yaşadığımız yer ve iklim koşullarına göre fiyatı da abartılı olmayan bir akü seçilebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.mazdaclubtr.com/page/makale/_/genel/ak%c3%bcm%c3%bclat%c3%b6r-etiketlerindeki-ca-ve-cca-de%c4%9ferlerinin-%c3%b6nemi-r61

Yukarıdaki makaleye bir göz atın. Markayı takıntı yapmadan, yaşadığımız yer ve iklim koşullarına göre fiyatı da abartılı olmayan bir akü seçilebilir.

Teşekkürler güzel bir bilgi ca cca değerleri önemli imiş. 74a bir akü almam boşa olacak görünüyor.peki bizim araçlar 60A deniliyor (ben bakmadım) ca cca sı nedir? yine aynı yere dönüyorum :) akü tavsiyesi istesem sizden

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tavsiyem; üzerindeki değerlerde mutlu, çelik, inci, varta, yuasa, povver kalitesi kanıtlanmış bir marka seçmeniz.

Fiyat belirleyici unsur olsun mümkünse :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

Merhabalar,

2011 Mazda3 aracım var(Hatta 2012 trafiğe çıkışlı). Şu an araç bi gün çalışmadığında aküsü bitiyor, sabah sarj etmek zorunda kalıyorum. Ara sıra ışıkları açık unutunca yapıyordu ama kışın gelmesiyle birlikte iyice problem oldu. Bu sabah yine sarj ederek çalıştırdım. Akünün bu kadar zamanda bitmesi normal mi, yeni akü mü almak lazım? (Araç impressive donanımlı olduğu için koltuk ısıtma vs. gibi özellikleri var. Ayrıca zamanında xenon far vardı. Bi ara bozulduğu için xenon u iptal ettim. ) Bu aküden artık hayır gelir mi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, egebilmuh :

Merhabalar,

2011 Mazda3 aracım var(Hatta 2012 trafiğe çıkışlı). Şu an araç bi gün çalışmadığında aküsü bitiyor, sabah sarj etmek zorunda kalıyorum. Ara sıra ışıkları açık unutunca yapıyordu ama kışın gelmesiyle birlikte iyice problem oldu. Bu sabah yine sarj ederek çalıştırdım. Akünün bu kadar zamanda bitmesi normal mi, yeni akü mü almak lazım? (Araç impressive donanımlı olduğu için koltuk ısıtma vs. gibi özellikleri var. Ayrıca zamanında xenon far vardı. Bi ara bozulduğu için xenon u iptal ettim. ) Bu aküden artık hayır gelir mi :)

Sorun akünüzden kaynaklı büyük ihtimalle, değişmesi gerekir. Akü şans işi biraz da benimki 2010 model, hâlâ orijinal aküsüyle çalışmakta. Şarj sisteminizde bir sıkıntı olduğunu zannetmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...