Jump to content

Uzun,Kısa,Sis Xenon Uygulaması

hakanates
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar aracım 2 günlük ve mercekli farları var pek bildiğim bir çeşit değil bi-xenon veya xenon uygulayabilirmiyiz acaba?Birde "H" kaç olduğunu nerden bulabilirim sislerin ve farların?

Edit : Başlık imla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uzun farlara xenon tavsiye etmem. Selektör yaptığınızda bi işe yaramıyor ısınmadığından.

Kısa farlar h7 sisler h11 di yanlış hatırlamıyorsam. Xenon uygulaması yapabilirsiniz sıkıntı olmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar aracım 2 günlük ve mercekli farları var pek bildiğim bir çeşit değil bi-xenon veya xenon uygulayabilirmiyiz acaba?Birde "H" kaç olduğunu nerden bulabilirim sislerin ve farların?

Edit : Başlık imla

Kullanım klavuzunda yazar değerleri, bulamazsan ampulün bi tanesi sök üzerinde hangi H değere sahip olduğunu yazıyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi de xenon yaparsanız muayeneden geçemezsiniz. Bu sorun olmayacak mı?

Sorma Mustafa Abicim Xenon başa bela. Benden önceki sahibi taktırmış, muayene gitmeden evvel servise gidip söktüreceğim. Xenon yerine alternatif aydınlatma ürünleri var, onları bir araştırın derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

muhakkak söktürün ben muayeneye gitmeden önce herkes artık geçiyor muayeneden dediler yinede dinlemedim ustaya gittim sök usta dedim yok geçiyor artık bosuna söktürüyosun dedi bende iyi tamam sökme dedim gittim sonra aracınız muayeneden geçemedi haberi geldi fıkra gibi bizim millet :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

bende xenonlarımı yeni taktım butun baglantıları kendim yaptım bu sebebten dolayıda istedigim an eski farı takmam 10 dk bile almıyor xenonlarıda farların altında saolsun mazda dakı muhendis abilerimiz balanslar için yer yapmıslar anlıcagınız hic bisey ortalıkta yok istedigim an yeni istedigim an eski ...  :tey: :tey: :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende xenonlarımı yeni taktım butun baglantıları kendim yaptım bu sebebten dolayıda istedigim an eski farı takmam 10 dk bile almıyor xenonlarıda farların altında saolsun mazdakı muhendis abilerimiz balanslar için yer yapmıslar anlıcagınız hic bisey ortalıkta yok istedigim an yeni istedigim an eski ...  :tey: :tey: :tey:

İyiymiş böylelikle Tüvturk muayene öncesi kendi işinizi kendiniz görebilirsiniz. :) Oto elektrikçisiymiş, servismiş... uğraşma gitme derdi yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uzun farlarda "M.E.G" üye arkadaşımızın dediği gibi Xenon farı çok mantıklı bulmuyorum. Sellektör yapıldığında işlevini tam olarak yerine getirmiyor diye biliyorum bende.

Ve yine aynı şekilde Xenon Sis farları !!! Sisi delen renk olarak "Sarı" renk diye biliyorum. Xenon sis beyaz ışık veriyor, siste çalıştırıldığında görüş nasıl oluyor. Aşırı sisli havada nasıl uzunları yaktığında görüş mesafesi daha kötü oluyor. Ne bileyim sanki Xenon ve beyaz ışıklarla sislerlede görüş kötü olur diye düşünüyorum. Bu konuda tecrübe sahibi değilim sadece mantık yürütüyorum, bilgi sahibi arkadaşlar bu konuda açıklama yaparsa sevinirim.

Ve son olarak içimdeki birşeyi söylemek paylaşmak istiyorum. Sis olmadığı halde sisleri açık gezen, akşamları özellikle kısaları kapatıp, parklarla beraber sisleri yakanlar, kimisi gündüz bile bu şekilde dolaşıyor. Bu şekilde otomobil kullanmaktan ne anlıyor,ne anlama geliyor, yada çevresindekilerin kendisi ve aracı hakkında dikkat çekip birşeyler düşündürmeye çalışıyorsa.... Bunu bende çok iyi başarıyorlar...Çünkü ben şöyle düşünüyorum, gördüğüm yerde Kroooooo ve Öküzzzzzzz diye seslenesim geliyor....:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilhan abi düsüncelerinde sonuna kadar haklisin uzunlar far konusunda  katılıyorum sana  :clap: ama suda var uzunlara xenon baglamak isteyen arkadas varsa bence benim tavsiyem kaliteli bi marka almaları (yani 100 tl degilde 300 tl mesela ) o zaman fark kalmiyor yanma konusunda

sislere gelirsek yabancı kaynaklı buludugum sitede su makale herseyi acıklamaya yetıyor

"iyi sis lambaları beyaz veya Seçici Sarı ışık üreten, ve tungsten-halojen ampuller kullanın. Xenon veya HID ampuller sis lambaları kullanım için doğal olarak uygun değildir, ve mavi ya da diğer renkli ışıklar da yanlış bir seçimdir"

"Good (and legal) fog lamps produce white or Selective Yellow light, and use tungsten-halogen bulbs. Xenon or HID bulbs are inherently unsuitable for use in fog lamps, and blue or other-colored lights are also the wrong choice."

ama abi kıroluk meselesinde sana darıldım cunku bende hayalimde sisleri 30000k takıp farlarada angel takmayı düsünüyordum hayallerimi yıktın  :'( :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Amacının dışında kullanıldığı zaman kızıyorum ve söyleniyorum. Heleki geceleri Xenonları kuvvetli, birde üzerine sisleri açıp arka tamponuna yapışıyor. Hayyy Allah'ım, bir önceki arabamda dikiz aynamda gece karartmasıda yoktu. Şimdi bu guzuda dikiz aynada çok şükürki karartma var, çok fazla takılmıyorum eskisi kadar.

Dediğin gibi her işin bir çözümü vardır, kaliteli xenonlarda bu sorunu çözmüşlerdir herhalde. Ucuz etin yahnisi yenmez diye boşuna dememişler. Yada ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim sözüde mesala cukkk oturuyor.

Sen benim dediklerime takılma kardeşim, hevesin kırılmasın lütfen. Benim takıldığım trafik magandaları.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla dün hevesim kırıldı bugun geri geldi istanbulda guzuma angellarını bulunca tekrar yapmaya karar verdim ama sislerden vazgectim cünkü bende aynı sekilde gece aynı hareketi yapan kişilere ....  :kafa: ediyorum ne yalan söyleyim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Xenon farda birde Tüvturk muayene sıkıntısı var, benim aracın ilk sahibi taktırmış şimdi muayene zamanı geldiğin söktürmem gerekecek. Söküp takma becerisi de yok bende, mecbur servisin yolunu tutacam bu konuda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hatta ilhan abi söyle bi teklifte bulunabilirim eger zamanın varsa bi gün bulusup ben bile sana  söküp bu islei yapabilirim  :)

Teşekkürler kardeşim çok sağol teklifin için. Bizim şirket araçları Toyota, ve servisle acayip haşır neşiriz. Onlara rica edeceğim. Birde bunların bir şekilde Tüvturk'te bir şekilde nazları geçiyor, arada sorunlu araçları filan geçirdiklerini duydum. Şansımı bir deneyeceğim bu şekilde. Tekrar sağolasın teklifin için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aslında ne yalan söyleyim bu tarz isler elimden geldigi için yaparken zevk elıyorum bu sebebten dolayıda yardımcı oluyorum insanlara

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...