Jump to content

Kampana ve Ayna Boyama (89-94)

tawsiye
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese merhaba.

Gerekli Alet edavatlar işe koyulmadan önce.

Sabırlıysanız birazda deneme yanılmayı seviyorsanız yapın derım.

Arka kampanaları Mubarek ramazanda 1 günde hallettim digerleri aralıkları baya sürdü misal Ön sağ balata kaliper bitti sol tarafı 1.5 hafta sonra yapabildim.)

Ayna 1.5 saatimiz aldı speedy gonzalese bagladım.

Konuya dönelim

+Çalışan Bir Kriko

+Bijon anahtarı

+Güvenlik önlemi neolur ne olmaz diye bir kütük arabanın altına.

+Şeffaf Koruyucu İş gözlüğü.

+Herhangi bir boya firmasından eşyalarınız batmasın diye alabilceğiniz Naylon 2-3TL

+Makas Kesip biçmek yeteri kadar naylonu.

+Genel Kullanım Amaçlı Naylonu ve İstemediğimiz yerilerin boya olmaması için BANT.

+80lik ve 120lik Dikdörtgen zımpara veya Size göre İnce kalın zımpara zemine göre.

+Tiner Ne olur ne olmaz Lazım olur.

+Primer DUPLI COLOR ASTAR Veya Henkelın Astar Boya önesi zemini hazırlamak ıcın gereklı

+Yakışacağını tahmin ettiğiniz Renk.Polisan veya Akçalı da iyi.

+Olurda beğenmezseniz POLİSAN Boya çıkartıcı malzeme + fırça sür 15 dk bekle

+Gözlüğü Maskeni tak matkap tel fırça ile kazı mis gibi tekrardan başlayabilirsin.

c81bp.jpg

c81cg.jpg

Aynalar için atıklığı tamamen giderin  ölü tabakayı kaldırın astarın tutabileceği hale gelince

İnce zımparayı ıslayıp ıslayıp pruzsuz bir yuzey yaratmak için  zımparalayın emın olduğunuzda aynayı tozlarından arındırın yıkayın kurumasını bekleyın.

Güzelcene arabanın diğer tarafları boya oluyacak şekilde kapatın istediğiniz yer ortada kalsın.Mümkünse Rüzgarın olmadığı zamanda yapın benim işim aceleye geldi. 20-25 cm mesafeyi koruyun katları ınce atın  aralarında astarda 5dk yeterlı:D boyamada 15-20dk yeterlı 3 kat ıdeal goz kararıda yapabılırsınız kazanız mubarek ola şimdiden.

c81cx.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hiç güzel bir boyama işlemi olmamış ön kliperler fazla boyanmış ayrıca disklerin boyanmasıda pek estetik olmamış benim aracımın da boyaları hafiften ağarmış ama ben kesinlikle böle boyamam ,güzelce renk seçimi yapacam önce güzel bir zımpara sonra tinerle temizlik sonra astar ve sonrada elle güzelce tek kat bir boya, eğerki spreyle boyanacaksa komple sökülmesi gerek veya balata değişim zamanı sökükken boyamak gerek. aynaları vede jantları süper boyamışsınız tebrikler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

emregc

Altın yaldız diye geçiyor.

Subaru jant rengine en yakın bu koduna gore boya bulamıyorsun. Hardal yeşili diyorsun kösh kösh one durumları oluyor rengin kodunu istiyorlar internetten bir çok renk kodu var ama en garantisi.

Altın yaldız kirlenince dahi hoş duracağına inanıyorum.

Noofearrr Ön kaliperler plastik aksam hariç her tarafı boyandı disklerin boyanmasına gelince şimdi o boyadan eser yok yani frenlemede o disklerdeki boyadan eser kalmadı.

Balataları tamamen boyama şansım olmadı çünkü aracın fren boşluğunu alabilme gibi durumum yok keşke ileri görüp zamanında boyasaydım ama mühüm değil bu şekildede güzel.

Önü yeşil Flöresan yeşil arkayı beyaz yapmamın sebebi 16 mekan 61 vatan araç bordo mavi abes duracaktı yaptık gördüm. En iyisi doyduğumuz yerin renklerini taşıyan kaliper ve kampanalara sahip olalım dedim.

Dış mekan Beyaz led alıp kampana ve kaliper bölgesine hareketsiz kısma dairesel olarak sefaf boru içinde led döşemek niyetim gece süper olacak kanısındayım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Arkadaşa ilkel usul jant boyama birtek kampanaları kaldı tampon takılsın kampana ve ön diskler ateş kırmızısı güzel gidecek.

d6mdf.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Sonunda lastik almak nasip oldu.

ducwr.jpg

PETLAS PT515 185 / 65 / R14 Dot 32-12

Jant göbeğide aldım mı tmmdır.

Ama çeşit çeşit burda farklı bir çeşidini buldum aksesuarcı dolaşıp durcam hafta sonu..

images?q=tbn:ANd9GcRUbCixAjuh5XiwgAeSdyCVfriYI_EM2MUtOEhOwHfVsIj-FSlG

images?q=tbn:ANd9GcSDWll4YlmqavBFIddEjPKiMIDyg_4Fe50wltjEfmJgcF8qMSrM5g

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...