Jump to content

Değişimden Sonra Ön Tekerden Gelen Ses

onurum41
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bi kaç ay önce bakım zamanı tekerlekleri önleri arkaya arkaları öne yaptırmıştım.o gün bügündür araç belirli hızlarda herzaman olmamakla birlikte(düşük hızda da olabiliyor ,70-80 km/h gibi de)metalik bir sürtünme sesi gibi ince tiz bi ses geliyor sol ön tekerden.tekerin her bi turunda bir olmakla beraber bilmem anlatabildimmi? servise götürdüm hava tuttular temizlediler,balatalar fazla ısınıyo bu havalarda ondan yapar dediler ama pek tatmin olmadım.insan böle güzel bi araca binerken bu tarz bi sesin gelmesi sinir etmiyo değil :)

sizlerin görüşü nedir?disklerden veya başka bir sebep olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sadece tekerlerin yeri değişmekle bu ses geldiyse; balans sorunu vardır diyebilirim canım kardeşim...

Ama gerçekten sürtme varsa bunu zaten servis tespit etmiş olması gerekli, değişimden sonra balans yapılmadıysa önce balans yaptır derim.

Kolaylıklar.

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

balans olacağını tahmin etmiyorum balansın metal bir sürtme sesine sebebiyet verecek bir durumu olamaz balasn direksiyonda titreme gibi problemlere sebebiyet verir. Sizinki galiba basit bişey o kısımları tekerlekleri söküp balata spreyiyle güzelcene temizleyin balata sesi sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

balans olacağını tahmin etmiyorum balansın metal bir sürtme sesine sebebiyet verecek bir durumu olamaz balasn direksiyonda titreme gibi problemlere sebebiyet verir. Sizinki galiba basit bişey o kısımları tekerlekleri söküp balata spreyiyle güzelcene temizleyin balata sesi sanırım.

Sadece tekerlerin yeri değişti dediğinden suçu balansa attım ben... Ayrıca; tekerler hızla dönmeye başladığında balans ayarı bozuk lastikler de mutlaka ses çıkartacaktır, bu sesi de tarif etmek için sürtme olarak nitelendiriyoruz...

evet bu ihtimali düşünmemiştim.çok sağolasın abi balans ayarından sonra bi daha gözlemliyim.ilgine alakana çok teşekkür ederim :)

Reca ederim efenim, bildiğimizi görüşlerimizi tecrübelerimizi paylaşmak görevimiz... Senin için ise hayli hayli görevimiz...

:D

Üç dört gündür yoktum, konuyu geç gördüm...

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...