Jump to content

Üretim Yıllarına Göre Mazda6 Farkları

mus_tr
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selamlar. 2008 yeni kasa olanlar face lift (2010 sanırım) olan mazda 6 lar da 8 beygir fark ve yaklaşık 10nm tork farkı var.

Bunu elde etmek için motor yazılımı mı değiştirdiler acaba. Yoksa, motorda bir modifikasyon mu var?

0-100 Hizlanma süreleri sanırım ikisi için de aynı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 3 ay sonra ...

http://www.mazda.com/mazdaspirit/env/engine/disi.html

Şuradaki linkte anlatıyo. disi motor muş 2010-2011? olanlar.

Disi lerde hava emme manifoldunda olan enjeksiyon yerine direk yanma odasına bağlı bir enjeksiyon var

bu da yazılımsal deil donanımsal bir farklılık olduğunu gösterir.

Önceden de bazı araştırmalarımda atmosferik motorlarda yazılımsal güncellemelerde tork artışı olmaz mış?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

Bu soruyu en iyi ben cevaplayabilirim sanırsam :D aralarında baya fark var aslında.

2008 modellerinde ilk mazda6da kullanılan 2.0 147hp mzr motor kullanılıyordu ve yüksek yakıt tüketimi yüzünden çok eleştriliyordu.

2010da gelen makyaj ile yeni bir motor kullanılmaya başlandı. Değişken sübap zamanlamalı 2.0 DISI 155hp.. Bu öyle bir motor ki 1.6 MZR activematicli 3lerden daha az yakıyor. (2 yıldır 2011 mazda6 sahibiyiz ondan önce mazda3 impressive vardı) .

Yaratılan yeni DISI motorun MZR ile alakası yok.. Silindirlerin sesi, marşa basma sesi bile bambaşka. Yeni enjektörler kullanıldı.

Kısacası yepyeni bir motor kullanıldı. Hem daha ekonomik hem daha güçlü...

Tasarım olarak türkiyeye en full paketlisi getirilmeye başlandı. 2009 yılına kadar gelen mazda6larda spoiler ve 18" jant bulunmuyordu. 2011de gelen makyajlı mazda6 ile yepyeni 18" jantlar ve arka spoiler gelmeye başladı.

Renk kataloğundan leylak gri ve bordo kalktı yerine gökyüzü mavisi, spor bir kırmızı ve bizim renk olan bronz kahve geldi. Bu arada türkiyede bulunmayan ve yurtdışında sadece liftbacklerde bulunan parlak arkaplanlı led farlar gelmeye başladı. 2008lerdeki led farlar kırmızı arkaplanlıydı..    Ön tarafa spor panjur opsiyonu standart olarak eklendi. Ön far tasarımı ve sis farı tasarımı değişti

Donanım olarak ise yine türkiye'ye eksik donanımlı mazda6lar geliyordunve bu sefer tam donanımlı gelmeye başladı. 2008de en full paket olan exclusivdi sanırsam. Ondaki donanımlara ek olarak iç tasarımda anahtarsız çalıştırma ve spor morkırmızı aydınlatmalı şık hız göstergeleri geldi. Spor pedallar eklendi

En önemlisi donanım olarak mazd6larda eksik olan RVM 2010 makyajı ile eklendi. Maalesef bu makyajla eklenen rvm, mazda3teki gibi yan ayna üzerinde değil onun yerine twitırların üzerinde bulunuyor.

İçerideki siyah, bej ve zeytin yeşili deri koltuk seçenekleri siyah ve kahverengi oldu.. Ahşap renkli süs parlak griye dönüştürüldü. Haliyle ahşap süslemeyi daha gösterişli kılmak amaçlı ikinci süsleme rengi olan gri değişti. Radyo çerçevesi vs. Griden piyano siyaha döndü.. Ön tarafta kokpiti aydınlatma düğmelerinin bulunduğu kısmında bulunan kemer uyarıları kalktı.  Klima ayarları mat parçalardan parlak ve aynalı plastiklere çevrildi.. Ve son olarak çok beğendiğim 2008 mazda6 direksiyonu değiştirildi. Mazda3ün direksiyonunun süslenmiş hali kondu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

nereye yazacağımı bulamadım burası uygun diye düşündüm.

ben düz vitesciyim ve mazda 6 da 2009 üstü manuel yok galiba bu bilgi doğru mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

nereye yazacağımı bulamadım burası uygun diye düşündüm.

ben düz vitesciyim ve mazda 6 da 2009 üstü manuel yok galiba bu bilgi doğru mu ?

Evet ben de manuel getirilmedi diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2. Nesilin ilk gelenlerinde yanlış hatırlamıyorsam alt donanım paketlerinde Manuel vardı ama en üst paket her zaman AT olarak sunuldu. Sonradan da zaten donanım paketleri ortadan kaldırıldı (2011) ve tek donanım - SPORT - olarak sunuldu, o da sadece AT geldi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkür ederim nasip artık uygun bir şey bulursak aranıza katılacağım

2. Nesilin ilk gelenlerinde yanlış hatırlamıyorsam alt donanım paketlerinde Manuel vardı ama en üst paket her zaman AT olarak sunuldu. Sonradan da zaten donanım paketleri ortadan kaldırıldı (2011) ve tek donanım - SPORT - olarak sunuldu, o da sadece AT geldi..

Evet ben de manuel getirilmedi diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkür ederim nasip artık uygun bir şey bulursak aranıza katılacağım

Doğru hatırlamışım, ilk gelen partilerde Manuel Mazda6 lar varmış :) O zamanki fiyatlar da ne kadar cazip değil mi  ? :D

http://web.archive.org/web/20080702122010/http://www.mazda-tr.com/price_sheet.shtml

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Doğru hatırlamışım, ilk gelen partilerde Manuel Mazda6 lar varmış :) O zamanki fiyatlar da ne kadar cazip değil mi  ? :D

http://web.archive.org/web/20080702122010/http://www.mazda-tr.com/price_sheet.shtml

o fiyatlar şimdi olsaydı sıfır almayı düşünürdüm. dua edeyimde bizim danalar fiyatlı satılsın o zaman bir umut 2009 mt.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...