Jump to content

Guzuma Angel Anlatımlı (04-09)

dj_pclord
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba abiler gecen sefer guzuma far temizleme yaptıktan sonra bi caseret geldi bana ve istanbulda cok uyguna bulup aldıgım angelları yarın allah nasip ederse takıyorum resim + video cekip koyucam yapmak isteyen arkdaslarada bi örnek olmus olur hem  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet abiler sonunda guzum angelladı sırası ile size neler yapmanız gerektigi anlatıcam

1 Gerekli olan malzemeler

- Isıtıcı fön makınası sanayilerde kullanılan tip ( evdekilerle ugrasmayın bi ise yaramıyor  :fiuw: )

- Sıcak silikon makınası veya sıyah silikon ( her far için ortalama 1 tüp gidiyor )

- sarjli matkap

- alet takımı ( tampon ve farları sökmek için )

- angel hakallar

- pasta cila mazemeleri ( far temizligi için )

- silikonlu cift taraflı bant ( angelları tutturmak için)

- kağıt bant

önemli not: eliniz yatgın degilse bu işlere mutlaka bile birisine yaptırın ve cünkü bizim bi farın cıkması bile 200 tl  :fiuw:

2 Gerekli malzemeleri tehmin ettikten sonra isleme baslayabiliriz

- öncelikle tamponu sökmeye baslıyoruz tampon araca 5 yerden baglıdır

1 farların iki ucu

i6224102_img-0130.jpg

2 davlumaz balantısı

i6224103_img-0134.jpg

3 tamponun atlında motor koruma plastiğine baglatısı vardır

i6224104_img-0135.jpg

bütün bağlantiları söktükten sonra tamponu yan kulaklarda cekerek cıktırıyoruz tamponu cıkardıktan sonra dikkat etmeniz gerek 3 adet kablo var sis farları ve tamponun ortasında yer alan sensör ( ne ise yarıyor hala cözemedim ama neyse ) bu kabloları da söktükten sonra artık tamponu kenara alabilir dikkat etmeniz gereken diger nokta ise tampon kulakları camurluklara tınaklı gecmedir eger dikkat emezseniz bu tırnak yuları zarar görebilir ve kulaklar yerine tam oturmadıgı için sürekli kötü bi görüntü olusur

evet tamponu dikkatli bi sekilde söktükten sonra farlara sıra geldi

farlar araca 4 noktadan baglıdır bunlar

2 tanesi farın üst tarafında

i6224105_img-0131.jpg

2 taneside farın alt sag sol uclarında

i6224106_img-0141.jpg

i6224107_img-0143.jpg

bu baglantilari da söktükten sonra farı öne dogru cekrek cekip alıyoruz sonra farların baglantıları söküyoruz ve asıl isleme baslıyruz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet sıra geldi farları sökmeye fön makınasını alıyoruz ortalama bi 5 dk kadar bir karıs uzaktan camla plastıgın bağlantilarını her tarafını sürekili ısıtıyoruz sakın tek yeri ısıtmayı cünkü plastık eriye bilir

i6224277_img-0146.jpg

i6224278_img-0147.jpg

ortlama 5 dk kadar ısıtıgımız farı duz torna vida yardımı ile ayırmaya baslıyoruz burda dikkat etmeniz gereken nokta farın üstünde bulunan tırnaklar torna vida yardımı ile ilk önce attırın 2 ci dikkat etmeniz gereken nokta ise farları alt taraflarında acın cünkü en azında plastige bi zarar gelirse bile alt tarafta kalacagi için bi sorun olmaz hemen de görünmez  :fiuw:

bundan sonra anlatıcaklarım tamami ile siz en becerize kalmıs benim anlatıcaklarım sadece takıldınız noktalar olursa fikir sahibi olmaz için

farı iki parcaya ayırdıktan sonra farın ön tarafında kalan sıyah kısımı cama baglı oldugunu göreceksiniz iki tane yıldız baslı vidadır parca tutan bunları da son olarakta söktükten sonra sıyah parcayı elimize alıyoruz nikelajli bölümleri cıkartıyoruz pamuklu bi bez yardımı ile temizleyin ( bu asamalarda pek fazla resim cekmedim kusura bakmayın arkadaslar ) sonra angelları temizlediginiz nikelajli parcaların sekillerine uygun bi sekilde monta edin ister bunu sıcak silikonla yapın isterseniz cift taralı bant ile ama bant belli bi süreden sonra yapıskan özelligini kaybedecektir bunu unutmayın ona göre eliniz deki malzemeleri kullanarak yapıstırın

i6224279_img-0149.jpg

i6224280_img-0150.jpg

not:ben angelların balanslarını farın icine koymayı dusunmustum hatta koymustum ama ilk farı denerken balans yandıgı için dısına koymayı tercih ettim sizde öyle yapın bence

devam edelim angelleri yapıstırdık sıra geldi kabloları için kanal acmaya burda önemli olan nokta kablolarını düzgün bi sekilde gizlemek nasıl gizlersiniz kabloların denk geldigi yerlere maktap yardımı ile kalan acıyoruz ve kabloları bu aradan geciyoruz aynı orjinal gibi duruyor

i6224282_img-0156.jpg

montaji bitirdikten ince pasta cila ile far camımızı isten üstüp veya pamuklu bi bez yardımız ile güzel sekilde temizleyin parmak izi kalmasına dikkat edin

simdi tekrar toparlama ya baslayabiliriz farımızı ilk olarak angeların baglı oldugu siyah parcayı monte ediyoruz  sonra farın arka parcası olan plastıgı alıp kanalları tekrar ısıtıp eski silikonları belli bi oranda duz torna vida yardımı ile temizleyin ve bu kanallara yeniden silikon sıkın biraz hızlı davranmanız gerekiyor bu asamada sıra geldi angel kablolarına .

,angelların kablolarını dısarı cıkarmak için farın arka farında bulunan hava  kanalları mevcut 4 adettir uclarında sökülebilen L seklinde bi hortum bulunmakta bu kanalları kullanarak kabloları dısarı cıkartın ve fönü kullanarak sıktıgınız silikonu ısıtıp camını monte edin iste olay bu kadar

geri kalan bölümde farlarınızı araca monte edin angelların elektirigini parklardan alıyoruz ister park kablolarını soyar öyle monte edersiniz ister ucunu kesip oyle yaparnız nasıl arzu ederseniz

i6224281_img-0155.jpg

i6224283_img-0157.jpg

i6224284_img-0162.jpg

i6224285_img-0163.jpg

i6224286_img-0167.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

eline emegine saglik super bir calisma ve anlatim. Bu arada ne oldugunu cozemedigin on tamponun orta kisminda yer alan sensoru soyleyeyim. Airbag sensoru :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eline emegine saglik super bir calisma ve anlatim. Bu arada ne oldugunu cozemedigin on tamponun orta kisminda yer alan sensoru soyleyeyim. Airbag sensoru :)

tesekkür ederim yorumlarınız için

Guzel calisma ve guzel bi anlatim olmus elinize saglik :hi:

abi senin anlatınlarının yanında bizimki toz gibi bisey

Hayırlı olsun,paylaşım için teşekkürler...

tesekkür ederim birisine yardımcı olabilirsek ne mutlu bize

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...