Jump to content

Yeni Corolla Türkiye'de Üretilecek

Efebey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yeni corolla gerçekten modern çizgileriyle öne çıkıyor. Avensisteki değişim Corolla yada yansımış gerçekten. Avrupa daki kullanıcıların ilgisini çekecek bir aile otomobili  olabilir. Ben beğendim. Güzel araç olmuş sınıfında yine liderliğe oynar...

Yıkıcı eleştiri tespitine katılıyorum, ancak burası Mazda forumu ve doğal olarak başka markalara sempati duyulması biraz zor gibi... Objektif olabilmek en güzeli ama fanatiklik bizim toplumun genlerinde var...

:D

Sevmemek ile nefret etmek arasındaki çizgiyi koruyamadığımız sürece, saygı çerçevesini aştığımız sürece her konuda işimiz zor demektir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 140
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• emregc

14

• NoooFearrrr

10

• domestos

27

• EgeG

15

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Yeni Corolla'nın Türkiyede üretilecek olması çok sevindirici...

Sadece şuna takıldım ben ya arkadaşlar siz neden başka firmalara değer vermiyorsunuz. Bu kadar egosantrik düşünce size, mazdaya , bu foruma zarar verir. 2 aya yakın kullanıyorum foruma sizin ki tamamen taraftarlık holiganizm gibi geliyor bana.. yıkıcı eleştiri yapıyorsunuz birisi Mazda hakkında böyle atıp tutsa hoş olur mu ( araba açısından )

Yok maket araba gibi olmuş yok kalitesi azalmış evet doğru olabilir ama bunun da biz söyleyiş uslübu olmalı. Her marka her model kötü en iyi MAzda en süper mazda... Kusura bakmayın ama ütopyada gibi sanıyorum kendimi... Her araba markasının kendisine göre hedef kitlesi var. Modellerinde aynı şekilde..

Mazda kullananlar kolay kolay başka markaları beğenmez de ondan :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sadece şuna takıldım ben ya arkadaşlar siz neden başka firmalara değer vermiyorsunuz. Bu kadar egosantrik düşünce size, mazdaya , bu foruma zarar verir. 2 aya yakın kullanıyorum foruma sizin ki tamamen taraftarlık holiganizm gibi geliyor bana.. yıkıcı eleştiri yapıyorsunuz birisi Mazda hakkında böyle atıp tutsa hoş olur mu ( araba açısından )

Yok maket araba gibi olmuş yok kalitesi azalmış evet doğru olabilir ama bunun da biz söyleyiş uslübu olmalı. Her marka her model kötü en iyi MAzda en süper mazda... Kusura bakmayın ama ütopyada gibi sanıyorum kendimi... Her araba markasının kendisine göre hedef kitlesi var. Modellerinde aynı şekilde..

Haksız,ağır ve hakaret içeren eleştiri olursa dediklerinize katılırım. İşin birde kanuni/hukuki boyutu var ki, burada yazılan, çizilen her şeyden sorumluyuz. MazdaclubTr forumundan ağırlıklı markanın konuşulması, övülmesi, yüceltilmesi çok doğal. Çünkü kullanıcıların, otomobilleriyle arasında duygusal bir bağ var. Hal böyle olunca ister istemeden futbol taraftarlarındaki, fanatizm devreye giriyor. :)

Bu durum hayat genelinde var. Örneğin İsmail YK diye bir şarkıcı var. Ekranda gördüğünde, sesini duyduğunda. Tahammül edemeyip, yerden yere vurup ağır eleştirenler var. Birde taparcasına tüm konserlerini, albümlerini takip eden, hayran bir kitle var. X kişinin Y kişinin ne dediğine takılırsak, hayat çekilmez olur.

Veli abinin de diği gibi dozajı ayarlamak önemli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen birde Subaru forumlarını gör:) Araca nasıl yıkıcı eleştiri yapabiliyoruz bir anlatır mısın?

-Abi corollanın ön taraf olmamış.

-yıkın önünü yeniden yapıyoruz  :P

Futbolcu mu bu küser diye ıslıklamayalım? Aracın tipi hoşuma gitmedi nebiliyim, beğenmedim, eskisini de beğenmezdim. Fabrika da sanırsın bizi dinleyip küsüyor, abi sizinkisi de holiganlık diye  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda forumunda bu arabanın bu kadar eleştri almasının sebebi bence buradaki herkesin bilinçaltından kaynaklanıyor. Bir insan neden mazda sever ? Ruhu olduğu için, özel olduğu için vs vs. Şimdi arabaya böyle bakan bir insandan şirket aracı olarak tasarlanmış ve çok satmak için tasarlanmış bir otomobili beğenmesini bekleyemezsiniz.  :D 

Evet bazı eleştriler gerçekten ağır kaçmış ama bu araba sert eleştrileri de hakediyor. mazda, toyota karşılaştırlması da yapılıyor çünkü burası mazda forumu. mazda3 ile corollanın üretim amacı farklı avrupa içinde. mazda3 kaliteli orta segment araç corolla ucuz orta segment araç. mazdanın taa 90lı yıllarda arka bağımsız süspansiyonu varken 2013 corollada olmaması sert eleştri çekiyor mazdacılar tarafından. Fakat dikkat edilmesi gereken nokta şu;

Avrupa'da C Segmenti sedanlar hiç tutulmaz. Öyle ki ingiltere'De mazda3sedan satılmıyor bile. Öyle ki her köşesinde bir priusun gezdiği londra'nın bulunduğu ülkede bile COROLLA SATILMIYOR !.  Şimdi gelelim neden mazda3 bu kadar kaliteliyken corolla'da malzemeden çalınmış..

Mazda, butik firmadır, çok satmadığı için 1.liğe oynadığı şey her aracının aynı kaliteyi taşımasıdır.

Toyota, aşırı gelişmiş firmadır ve bu ünvanını korumak için çok satmalıdır. 1.liğe oynadığı şey çok satmak. Toyota'nın zihniyeti aynen şu:

Avrupa'da gelişmiş ülkelerde corollasedan tutulmuyor, gelişmekte olan avrupa ülkelerinde corollasedan tutuluyor(türkiye,rusya,romanya vs.). Fakat gelişmiş ülkelerde C segment hatchback tutuluyor yani COROLLA HATCHBACK tutuluyor.  Gelişmekte olan ülkelerde corolla sedan tutuldu çünkü ucuzdu, basitti ve bu ülkelerde genellikle şirket aracı olarak tutuldu.

Otomobil sektörü gelişti ve adamlar şunu düşündü. Biz corolla'yı geliştirirsek gelişmekte olan ülkelerde satamayız. Çünkü onlar corolla'yı basit ve ucuz oldukları için tercih ediyorlardı. Biz corollayı ucuzlatamayız, onu geliştirmeliyiz çünkü gelişmiş avrupa ülkeleri gelişmiş c segmenti araçlara para vermeyi tercih ediyor. Çözüm çok basit.. Gelişmiş bir corolla hatchback ve ucuzlatılmış bir corolla sedan. Yani Auris ve Corolla kardeşler. Sedan ucuzlatılmış basit araç olarak kalacağı için marka değerine ve isme daha çok ihtiyacıvar. bu yüzden corolla. Auris ise yeni isim taşıyarak eski toyotalar'dan daha gelişmiş olduğunu vurguluyor.

Bu stratejinin aynısını Vw de kullanıyor. daha pahalı olan hatchback: GOLF.  golfe nazaran ucuzlatılmış ve gelişen ülkelerde kullanılan daha ucuz: JETTA.

Honda da benzer bir stratejiyi daha farklı kullanıyor.  Onlar da diyor ki, ben bu civic sedanı ucuzlatıp bu insanlara ' bu araç civic hatchbackin kalitesinde' diye satayım. Malum civic sedan, civic hatchbackin yanında çok daha düşük kaliteli. Fakat civic sedan alanlar, farkettiyseniz civic hatchback ile aynı kalitede olduğunu düşünüyorlar. Fakat honda civic sedanı pek tanıtmıyor avrupada. Civic sedan çıkıyor official honda sitelerinde zor görüyoruz fakat civic hatcback çıkıyor bütün honda sayfaları bas bas YENİ CIVIC HB. çıktı diye bağırıyor.. civic sedan üvey evlat muamelesi görüyor. fakat stratejinin temelinde vw ve toyota ile aynı mantık yatıyor. Daha fazla araç satma yolu. Mazda çok araç satmayı asıl hedefi olarak tutamayacağı için başka şekilde prim yapmaya çalışıyor. O da mazda2'Den 6'ya cx-9'a kadar aynı kaliteyi sunmak.

Bu stratejinin ustası olmuş marka ise FIAT. Punto ile linea'nın iç tasarımı aynıdır fakat dikkatli incelediğinizde punto'nun çok daha kaliteli, linea'nın ise punto'nun sedan ve şişirme versiyonu olduğunu görürsünüz.  sorduğunuzda tempra veya marea'nın devamı olduğunu söylüyorlar fakat aslında değil..

Aynı mantık GM'de fazlasıyla var. daewoo cruze, daewoo captiva oldu chevrolet..

Buraya kadar işin Avrupa kısmıydı.... Şimdi Amerika kısmı..

Avrupa'da toyota corolla çıkktı. Toyota türkiye'nin en çok dediği laf neydi ? Dünyanın en çok satan arabası COROLLA.  bunda amerika'nın  ve avrupa dışı gelişen ülkelerin payı büyük. Peki sizce amerika'Daki corolla buradakiyle aynı mı ? ALAKASI YOK.. amerika'daki toyota corolla çok daha farklı ve kaliteli. Orada da c segmenti hatchback satılmıyor. Orada, türkiye gibi aslında; c segmenti sedanlar genç arabası olarak kullanılıyor.. bizde hem şirket ve hem genç işi iken; amerika'da parası olan genç adam arabası olarak görülüyor. Bu yüzden amerika'da da c segment sedanlar kaliteli olarak üretiliyor.. Avrupa'ya satarken de c segmenti amerikan araçların amerika'da elde ettiği başarıları kullanıyorlar. Taktik bu..

Mazda'nın da yaptığı az satıp, tüm dünyada segmentinin en üst kalitesini taşıyan araçlarını satmak... Bu yüzden biz corolladan bambaşka şeyler beklerken bu beklentileri aslında auris karşılıyor.. biz civicten birşeyler beklerken bizim beklentilerimizi civic HB karşılıyor çünkü mazda3'e rakip kaliteyi o modeller taşıyor..

İşte size amerikan COROLLA SEDAN ve amerikan CIVIC SEDAN

corolla.jpg

2014-Honda-Civic-Sedan-Facelift-Euro-Spec-Photos-4.jpg

Honda-Civic_Sedan_2013_photo_0c.jpg

2013-honda-civic-sedan-range-live-photos-2012-l-a-auto-show_100410844_m.jpg

Makyajli-Honda-Civic-Sedan-2014-Avrupa-pazari-2.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Recall iyidir ya:) en azından hatlarını kabul edip ücretsiz duzeltiyorlar . Cogu firma müşteriye yıkıyor . 10binde volan dişlisi yiyebilen müşteri de nereden buluyorlarsa artık :)

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

hortlatıyorum :D

tam hatırlamıyorum ama bir ay olucaktır .. bursa akkoyunlu plazanın önünden geçerken bi gireyim dedim direk yeni corollaya yöneldim .. sürekli mazda3 ile kıyasladım .. ön konsol gerçekten kötüydü vitrin gibi sanki o ne öyle dümdüz dantelleri as otur misali :) ama araç gerçekten iç kısımda baya geniş özellikle arka diz mesafesi başarılıydı bagaj hacmi iyiydi malzeme işçilik sınıf standartlarında yeterli düzeyde idi .. direk teste çıktık çıktığım araç 7 ileri otomatik en full premium paketi idi öncelikle şunu diyebilirim ki gidişi gerçekten güzel yani tam bir emekli arabası gerçekten :) direksiyonu çok hassas geldi bana mazda3 den farklıydı yani ama 7 ileri şanzıman bizim guzulardaki 4 ileri şanzıman gibi değil araba geç toparlıyor bunda kasanın da ağırlığı olsa gerek diye düşündüm .. bilmiyorum belkide uzun süreli kullansam böyle düşünmeyebilirdim .. guzuda gerçekten kodun mu gidiyo abi :D belkide ben uzatamadım corollayı sevemedik birbirimizi :D gerçekten güzel araç yapmışlar hoşuma gitti yani ve almak için ağızlarını aradığımda 15 20 gün gibi bir süre verdiler .. hertürlü satar dedim bu araç ve bayiden çıktım ..

mazda satış konusunda ilerlemeleri skyactiv de gösterecektir umarım ama sonuçta corolla ve civic le fiyat bakımından aynı klansmanda olsa bile onlar daha fazla satacaktır ..

çünkü adın çıkacağına canın çıksın derler ya hah işte öyle :)

sağlık olsun mazdayı sadece kendini tanıyan gerçek kullanıcıları binsin yeter ;) sonuna kadar zoom zoom aşkıyla kavrulmak dileğiyle <3

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yeni corolla tasarım yönünden eski moda, hiç beğenmedim.hele iç dizayn... o ne öyle.üstelik hala aynı dizel motor...millet alıyo ama işte.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni Corolla'nın videolu anlatımı.

video hiçte objektif bir video değil,  resmen kendi arabalarına kendi öznel yorumlarını yapmışlar.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

video hiçte objektif bir video değil,  resmen kendi arabalarına kendi öznel yorumlarını yapmışlar.

Toyota'nın, Yeni Corolla için tanıtım lansman videosu bu Gürhan bey. İzin verinde, kendi markalarına ait aracın tanıtımında objektif olmasınlar. Sizinde dediğiniz gibi kendi markalarına ait, yeni kendi modellerini tanıtıyorlar. Özel süslü püslü yorumlarla araçlarını tanıtıyorlar. O yüzden çok doğal buluyorum bu durumu.

Ama bağımsız bir kuruluş tarafından bu video hazırlanmış olsaydı. O zaman size katılırdım kesinlikle.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende yeni corolla ve Civici hiç beğenmiyorum..Özellikle Corolla bana göre tasarım faciası..kokpit tasarımı çok itici..dış tasarım aceleye gelmiş gibi..eskisini çekiçleyip şişirmişler sanki..

96-98 model corolladan başka hiçbir modelini sevemedim..

sağlamlık konusunda birşey diyemeyeceğim..kullananlardan bir şikayet duymadım ama bindiğin aracında azıcık bir ruhu olacak..

büyük konuşmayayım ama Yeni corollayı asla kapıma koymam..alanlara/alacaklara hayırlı uğurlu olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkes bağımsız amortisörlü araç kullanma keyfine alıştı, dikkat ediyorum bu harbiden direksiyonu/sürüş konforunu etkileyen çok öenmli bir özellik, diğer araçlar bu nedenle Mazda gibi gitmiyor yolda...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda ve Mitsubishi; kendimce yaptığım tüm teknik araştırmaların hepsi bu iki sonuca ulaşıyor.

Şirkete bu toyotadan sıfır bir tane yeni geldi; test ettik. Şu anda bu toyotaya takas isteseler verirsem şerefsizim.

Ama gelgelelim herkes bu Toyotayı takdir ederken başıma gelenlerden sonra benim aracımla dalga geçiyorlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Genel olarak beğendim... Ön ve arka tampon altları çok fazla gereksiz yere göz alıyor, gerisi bilindik japon tasarımının kurcalanmış hali...

Kaslı ve iri otomobili Türk halkı olarak severiz, öyle olmasaydı parayı bulanlar dağa bayıra çıkmadığı ve hayatı boyunca asfalttan başka yolda gitmediği halde 4*4 (SUV) alır mıydı?

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beyler zaten toyota'nın corolla serisinin fiziki görüntüsünü 25-30 senedir beğenmemişimdir. ama aracın motoru sorunsuzdur. Uzun yıllar gider. Adamların demekki politikası bu. klasik ve gösterişsiz araç uretmek. Tr de kaç tane bizim yaş aralığımızdakiler için araba üretiyorlar. Mazda hem gösterişli hemde dayanıklı. Toyota yerine mazda alsınlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...