Jump to content

Mazda 121

utku
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 44
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

4

• Uygar

5

• redrock

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

vala bana gayet geniş gelmişti Aras sizin araba, vede iyi gidiyodu yani 8:)_belkide kafam güzeldi o yüzden öle geldi ama sonuc olarak o anki duygularım bu sekilde :P_bilmeyenler için söyliyim Araslar ın 121 e İstanbullu abilerimizin de katıldıgı İzmir toplantısı gece bulusmasından sonra binmiştim, dediğim göre baya güzeldi kafam ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

bıktım artık abi bu arabasızlıktan böyle bi araba alıp dağa bayıra kaldırımlara logar kapaklarına saldırıcam üstünden hiç inmiycem tuvalete bile onla gidicem

abi sen ümraniyedemi oturuyosun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

birde bunların funtop u vardı sunroof yerine kumas yada benzeri açılan tavan mevcuttu

zonguldakta bi tane var gercekten tavan komple kumas yaz sıcaklarında süper olur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 11 ay sonra ...

Marka Mazda

Model 121 1.3 16v

Üretim Yılı 1985

Ülke 

Tasarımcı 

Üretim Adedi 

Model Kodu 

Model Ailesi 

Karoser ve Boyutlar

Karoser Tipi 4/5S HBK

Kapı Sayısı 

Dingil Mesafesi 2295 mm     (90.4 in)

Ön İz Genişliği 

Arka İz Genişliği 

Uzunluk 3475 mm     (136.8 in)

Genişlik 1605 mm     (63.2 in)

Yükseklik 1505 mm     (59.3 in)

Yerden Yükseklik 

Uzunluk / Dingil Mesafesi Oranı 1.51

Ağırlık 

Ağırlık Dağılımı (ön/arka) 

Yakıt Kapasitesi 

Aerodinamik

Hava Sürtünme Katsayısı 

Ön Kesit Alanı 

Cx 

Motor Özellikleri

Motor Üreticisi Mazda

Motor Yeri Ön

Motor Yerleşimi Enlemesine

Motor Yapısı 

Soğutma Türü Su

Motor Tipi DOHC

Silindir Sayısı ve Yerleşimi S-4

Silindir Başına Subap Sayısı 4    (toplam 16 adet)

Motor Hacmi 1290 cc     (78.72 cu in)

Çap 

Strok 

Çap / Strok Oranı 

Silindir Başına Düşen Hacim 322.5 cc/silindir    (19.68 cu in/silindir)

Krank Ana Yatak Sayısı 

Sıkıştırma Oranı 

Yakıt Besleme Tipi 

Hava Besleme Türü Normal

Kompresör Tipi -

İntercooler Türü Yok

Katalitik Konvertör Yok

Maksimum Motor Gücü 88 HP     (65.6 kW)

Maksimum Güç Devri 7000 d/d

Maksimum Tork 98 N.m     (72.3 lb.ft ,  10 kg.m)

Maksimum Tork Devri 4500 d/d

Maksimum Güç Devrinde Tork 89.5 N.m    (7000 d/d)

Güç / Ağırlık Oranı 

Güç / Motor Hacmi Oranı 68.2 HP/litre    (50.9 kW/litre)

CO2 Emisyonu 

Yakıt Tüketimi 

Performans

0 - 80 km/h 

0 - 60 mph 

0 - 100 km/h 

0 - 160 km/h 

80 - 120 km/h (son viteste) 

0 - 400 m Hızlanma 

0 - 1000 m Hızlanma 

Son Sürat 175 km/h   (108.8 mph)

Şanzıman ve Aktarma

Şanzıman Türü 5M

Son Vites Dişlisi Oranı 

Son Dişli Oranı 

Aktarma FWD

Kullanım, Yürüyen Aksam ve Frenler

Direksiyon Türü 

Direksiyon Turu 

Dönüş Çapı 

Süspansiyon (ön) I.MS.

Süspansiyon (arka) I.TB.

aracın bulabildiğim teknik verileri bu...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
Guest hakansmx

ya kardeşim bende modifiyeli 121 funtop var ama mazda servislerinde parçalar yok olanda inanılmaz mesela sinyal kolunun içindeki bir tırnak ki bu 3.4 cm bişi 738lira bu ne ya yansanayisi yok arabaya bi radyatör bulamadım ne lanet bişi bu satacak ve arkama bile bakmayacağım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında parçaları o kadar da pahalı değil. Sadece nereden nasıl temin edeceğini öğrenmelisin. Yürüyen aksam amortisörler kia pride, Motor zaten 323 motoru sadece geçen su pompası aldım 323 olarak aldım hemde japon malı 70 lira. 323 radyatörünün yüksekliği aynı fakat 15 cm daha geniş. Yeterli yer var onu takabilirsin. Kaporta parçaları serviste var yeni araçlardan daha ucuz. Örnek ön tampon 350 lira ön kapı 550 lira, Orjinal tipo tamponu 390 lira olduğunu düşünürsek hem de mazda kalitesiyle sağlamlığını hesaba katarsak gayet uygun fiyatı var. baskı balata kia pride 70 lira hemde orjinal. Bu ve bunun gibi alıcağın yerleri araştırman lazım. Aradığın kol takımı komple çok uygun fiyata temin edilebilir. Mazda 121 le 50000 km yakın yol yaptım ve en ufak bir sorun yaşamadım yolda bırakmadı. Ayda düznli olarak 2000kmyol yapıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şirket arabası şirkete girdikten sonra var ama o da kango kapalı kasa ben rahat edemiyorum o arbalarda eğer evindende arabayla gelmek istiyosan şirket benzin ücretini karşılıyo benim sorunum o değil benim dedrim küçük araba olucak akşamları garaja sokmuycam gündüz yolun ortasında bırakıcam mazda3 ün kapladığı yere 2 tane fiesta sokarsın abi

abi şirket timaştı dimi?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 yıl sonra ...

mazda 121 1.3 benzinli motor  16 valf 4 silindir uzun yolda lpg 2,70 iken 0,21 kr yaktım şehir içi kullanıma göre değişmekte ama 0,25 üzerine hiç çıkmadım küçük sedan araba metropollerdeki trafik sıkıntısına birebir

direksiyonu eskitip ama 2 vitese geçince hidrolik direksiyon gibi rahat kullanımı var.

debriyajı havalı debriyaj çok rahat yani konfor desen benim aracım 1991 model olmasına rahmen kuş serisi arabaları yolda bırakır.

seri bir araba 1/2/3--4--5 vites geçişleri rahat araçı kullanan şaşırıyor zaten özellikle kalkışta 1/2/3 yaparken fena ışıklarda millet fitil oluyor.

istabul trafiğinde makas makasa gidiyorsun tamam 160 km/s çıkamıyorsun ama şehir içi trafiğinde de saatte 120 km gitsen birazda direksiyonun olsa zaten canavarsın.

rahat arka koltuk 3 kişi orta kg'lı şahısları alıyor.

bagajına 2 ortaboy valiz trafik setlerin istepnen lpg tüpün sıgıyor.

ben hanımla iki kişiyiz diye anfi ve 1000 what kolonu koydum yanına da 1 ortoboy cekcekli valiz rahatlıkla sığıyor bu arada arabanın içinde duramıyorsun müzüğin sesinden.

tam uzun yok arabası klasik japon konforu ve arıza yapmayan model ben bile keyfe keder değiştiriyorum şuan parçalarını.

gazı atıyorsun rahat rahat geziyorsun arkadaş.........bizim tayfa kırmızı şeytan diyor araca rahatlıkla kullanılacak bir araba ama 2 .eli çok zayıf.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda 121 1.3 benzinli motor  16 valf 4 silindir uzun yolda lpg 2,70 iken 0,21 kr yaktım şehir içi kullanıma göre değişmekte ama 0,25 üzerine hiç çıkmadım küçük sedan araba metropollerdeki trafik sıkıntısına birebir

direksiyonu eskitip ama 2 vitese geçince hidrolik direksiyon gibi rahat kullanımı var.

debriyajı havalı debriyaj çok rahat yani konfor desen benim aracım 1991 model olmasına rahmen kuş serisi arabaları yolda bırakır.

seri bir araba 1/2/3--4--5 vites geçişleri rahat araçı kullanan şaşırıyor zaten özellikle kalkışta 1/2/3 yaparken fena ışıklarda millet fitil oluyor.

istabul trafiğinde makas makasa gidiyorsun tamam 160 km/s çıkamıyorsun ama şehir içi trafiğinde de saatte 120 km gitsen birazda direksiyonun olsa zaten canavarsın.

rahat arka koltuk 3 kişi orta kg'lı şahısları alıyor.

bagajına 2 ortaboy valiz trafik setlerin istepnen lpg tüpün sıgıyor.

ben hanımla iki kişiyiz diye anfi ve 1000 what kolonu koydum yanına da 1 ortoboy cekcekli valiz rahatlıkla sığıyor bu arada arabanın içinde duramıyorsun müzüğin sesinden.

tam uzun yok arabası klasik japon konforu ve arıza yapmayan model ben bile keyfe keder değiştiriyorum şuan parçalarını.

gazı atıyorsun rahat rahat geziyorsun arkadaş.........bizim tayfa kırmızı şeytan diyor araca rahatlıkla kullanılacak bir araba ama 2 .eli çok zayıf.

Deneyimler güzel :) aynı araçta 140 hp olsa nasıl olurdu düşündünüz mü? :)

Parça ile ilgili eksiğiniz varsa yardımcı olabilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...