Jump to content

SKYACTIV Mazda6 Test ve İzlenimler

emregc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bu strateji ile kazanacağına şüphem yok :D

ege  o infinitinin ortadaki saat ne gözüm ya :D o saat seni arabadan soğutmadıysa biz soğutamayız zaten :)

dacia amblemi koysanız  bile soğutamaz beni kimse m serisinden  :D japonlarda saat fethişi var sanırsam :D  ne hikmetse saati bir türlü ekranlara koymuyorlar halbu ki daha çok işlerine gelir ayrı bir saat parası vermezler en azından :D illa ki saat ayrı duracak  :D  mazda'da da onun CASIO versiyonu var  :D

2014-mazda-cx-5-25-awd-climate-controls-and-clock-photo-508778-s-1280x782.jpg 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 164
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Fotifoti

28

• emregc

30

• mtutun

21

• EgeG

38

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Duvar saati ile bir mı o dijital saat. İngiliz araçlarında olur esas duvar saati konsepti. Mondeo'larda vardı hala var mı bilmiyorum . Mustafa abiye dikkat et sen, ne yapacagı belli olmaz :) infiniti düşmanı yapar karışmam :)

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Duvar saati ile bir mı o dijital saat. İngiliz araçlarında olur esas duvar saati konsepti. Mondeo'larda vardı hala var mı bilmiyorum . Mustafa abiye dikkat et sen, ne yapacagı belli olmaz :) infiniti düşmanı yapar karışmam :)

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Valla ben duvar saati olayını seviyorum ne yalan söyleyeyim :D yeni mondeolarda yok. Passatlara koydular çok eleştirildi ama ben sevdim valla

VW_Passat_B7_2.0_TDI_DSG_Highline_Kaschmirbraun_Interieur.JPG

313901E6A33445A595F68625C2C173B2.jpg

Rolls-Royce_phantom-93_1024x768.jpg

keşke mazda da analog saat koysa :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Harika bir tasarım, görsel şölen... Okan'a soralım hemen böyle bir saati sipariş geçip montaj yaptırabiliyormuyuz??

:D

yanlız pejo 208in direksiyonu nasıl bilgi ekranını kapatıyorsa bu  yeni mazdaların direksiyonu da saati kapıyor onu da halletmek lazım :D olmadı  ön cama yaslarız
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yanlız pejo 208in direksiyonu nasıl bilgi ekranını kapatıyorsa bu  yeni mazdaların direksiyonu da saati kapıyor onu da halletmek lazım :D olmadı  ön cama yaslarız

Çaktırmadan da, pejo'ya giydirmişsin... Ağzına sağlık.

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Mazda 6 test sürüşü için Ankara SMB den randevu istemiştim, geçenlerde mesaj attılar mazda 6 bayimize geldi diye. Ben de gittim ve mazda 6 ile test sürüşü yapanlar arasına katıldım..

Satış için araç gelmemiş, sadece test aracı var. Anca test sürüşü yaparken aracı inceleyebiliyorsunuz, test için sıra var çünkü  :)

Gelelim izlenimlere;

Bir kere araba 10 numara 5 yıldız.. içine binince beni al diyo resmen. İnsan niyeti bozuyo hemen :)

Konya yolunda test ettim aracı, 120 – 130 km hızla gayet zorlanmadan yorulmadan çıkıyo yokuşu, Konya yolunu bilen bilir.. daha fazla zorlayamadım akşam trafiği vardı :) arada klimayı da açtım tabi.

Araçta hızlanma, atomatic ve manuel kullanımdaki vites geçişi, sessizlik gayet güzel, yol sesi yok motor sesi de tatlı tatlı geliyo derinden, hoşuma gitti valla.

Direksiyon Mazda 3 e göre inanılmaz yumuşak, araç dururken bile direksiyon çok kolay hareket ediyor. 

Işıkta dururken yandaki araç sürücüleri arabaya baya bi baktılar. Mustafa ustaya aracın üstünde test aracı yazıp yazmadığını sordum, Mazda 6 yazıyo dedi, keşke yazmasaydı dedim :)  arabaya hayran hayran ve meraklı bakmaları da ayrı bi güzel oluyo tabi.

Araçta göğüs kısmı oldukça yüksek duruyo, güven veren bir his var, ön-yan camlar biraz küçük geldi, araç sizi sarmalıyo hissi var, küçük değil fakat bu ön tarafın biraz küçük hissedilmesine yol açıyo, bundan rahatsız olan olabilir. Göğüs malzeme kalitesi gayet güzel.

Ses sistemini denemedim ona yanıyorum :(

Navigasyonu açmadım niyeyse.. Mustafa usta menünün İngilizce olduğunu söyledi

Aracın diğer donanım özellikleri ile çok ilgilenemedim, aracı kullanmaktan.. şimdilik bu kadar..

Bi daha mı gitsem acaba  :D

post-7644-141695294736_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o ne güzellik ya ühühü dün düğünde gördüğüm kıza benziyor :D

abi kız yaptın ya adam gibi samuray işte :D o senin gördüğün mazda 3 tü :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Emre video için teşekkürler. Gerçekten Mazda 6 ve Japonya aynı anda hoş bir tanıtım olmuş. Bir de dikkatimi bir şey çekti. Video'nun 9,58 anında dikkat edin ekran Türkiye'ye gelenden büyük. Hem CX-5, hem de 6 da ekran büyüklüğü tüm ülkelerde eleştiri konusu oluyor. Ben de CX-5 testimde makyajda bunun büyütüleceğini tahmin ettiğimi söylemiştim. Ancak Japonya'da orijinal olarak bunun daha büyük opsiyonu var anladığım kadarıyla. Orijinal dememin sebebi Alman test sürücüsünün aracı direk Mazda merkezden teslim almış olması. Bu durumda after market olacağını sanmıyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Emre video için teşekkürler. Gerçekten Mazda 6 ve Japonya aynı anda hoş bir tanıtım olmuş. Bir de dikkatimi bir şey çekti. Video'nun 9,58 anında dikkat edin ekran Türkiye'ye gelenden büyük. Hem CX-5, hem de 6 da ekran büyüklüğü tüm ülkelerde eleştiri konusu oluyor. Ben de CX-5 testimde makyajda bunun büyütüleceğini tahmin ettiğimi söylemiştim. Ancak Japonya'da orijinal olarak bunun daha büyük opsiyonu var anladığım kadarıyla. Orijinal dememin sebebi Alman test sürücüsünün aracı direk Mazda merkezden teslim almış olması. Bu durumda after market olacağını sanmıyorum...

aynen öyle aqbi. japonyadaki  6 ve cx5lerde büyük bir pioneer ekran bulunuyor fakat arayüzü, içeriği vs. biraz ucuz gibi görünüyor.. ama şunu da söyleyeyim insan-araba arayüz joysctiği yok onlarda :D  onun dışında 6yı bilmiyorum fakat oradaki cx5lerde yanda kamera var dikiz aynasında  arabanın yan tarafını  kamera sayesinde görebiliyorsunuz galiba. arka kamerayı oraya almış ta olabilirler fakat videolarda bana arabanın köşesini çekiyor gibi geldi anlamadım pek.  :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

AutoGuide.com sitesinin yaptığı karşılaştırmada, Toyota Camry, Honda Accord, Nissan Altima, Mazda6, Hyundai Sonata, Subaru Legacy, VW Passat and Kia Optima yarıştı.

Autoguide, bu 8 aracın içinden, en iyisi olarak Mazda6'yı seçti.

Beni şaşırtan ise, yakıt ekonomisi konusunda Honda Accord'un birinci, Mazda6'nın ikinci olmasıydı. Bu da konfor dezavantajlı CVT şanzımanın, yakıt ekonomisinde ne kadar avantaj sağladığının göstergesi olsa gerek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...