Jump to content

Ön Diskten Gelen Ses (Mazda 2)

koray25e
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba arkadaslar arac sogukken sabahları sol tekerlekten frenin kampanaya sürtme sesini duyuyorum aracı kriko ile kaldırdım lastiği çevirdiğimde yine bu ses.lastik fazlada zor dönmüyordu.bu ses eminim frenin kampanaya sürtmesinden oluyor.1 hafta önce sag tekerlek ve arka sol tekerlektede aynı sorun vardı. sag teker ve arkadaki ses kayboldu fakat sol öndeki ses devam ediyor bu konuda yardımlarınızı bekliyorum aracım 31000 kilometrede ve hiç servis bakıma gitmemiştir.balata bittiğini tahmin ediyorum ama bu aracta balata bittiğini uyaran bi lamba yada uyarı yokmu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

üzerindeki balatalar hala orjinal balatadir.ve hiç sökülmedi.fazla şehir içinde de kullanmıyorum aracı.balatanın bittiğinide zannetmiyorum.dedigim seste dikkatli dinleyince duyuluyor.fazla yüksek bi ses değil.sanki kampana da eğrilik var.yolda yavaş giderken sogukken ses bi gidiyo bi geliyo.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaslar ben ön frenlere balata almaya karar verdim.marka olarak hangi balatayi almam gerekiyor özelllikle mazda 2 kullanan arkadaşlarım ön fren balatasini hangi marka taktırdıniz ve kaç tl ye mal oldu bu iş.balata ne kadar ışçilik ne kadar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Büyük ihtimalle balatalarınız bitti. Balatalar belirlenen limitlerin altına indiğinde sürücüyü uyarmak için, yüksek ses üretirler. Bu ses birçok araçta bir metalik hışırtı gibidir. Aracı servise göstermeden tam olarak ne olduğunu bilmek zor. Ama aracınız otomatik ise, kilometreniz balata bitişi için normal.

Eğer balatanız bitmediyse ve frenleme alışkanlığınız sürekli yumuşak frenleme yapmak şeklindeyse, balatalarınız sertleşmiş ve özelliğini yitirmiş olabilir. Sürekli yumuşak ve uzun frenlemeler balataları daha çok ısıtarak, sertleşmelerine sebep olur. Her balata araç yürürken bir miktar disklere sürtünür. (frene basılmasa bile) Eğer balatalarınız sertleştiyse, bu ses artmış ve kendini size duyuruyor olabilir.

Eğer ses gidip gelme eğilimindeyse, diskleriniz eğilmiş ve belli bir noktada balatalara aşırı sürtünüyor olabilir. Bu durumda yüksek süratte frenlemede araçta ve direksiyonda bir titreme de hissetmeniz lazım.

Ama sonuçta hiçkimse size uzaktan tam sorun nedir söyleyemez. Bir servise göstermek kaçınılmaz.

üzerindeki balatalar hala orjinal balatadir.ve hiç sökülmedi.fazla şehir içinde de kullanmıyorum aracı.balatanın bittiğinide zannetmiyorum.dedigim seste dikkatli dinleyince duyuluyor.fazla yüksek bi ses değil.sanki kampana da eğrilik var.yolda yavaş giderken sogukken ses bi gidiyo bi geliyo.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

benim balatalardan tahmin ettiğim bir ses geliyor. ama orta şiddette fren yapınca yapıyor. ustama gösterdim, balata dedi. çok fren yapınca çıkıyor. benim tahminim, balatalar orjinal değilse ses yapmasında.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

arkadaslar dün on lastiği söküp ön fren balatakarina baktim.frenler yari bile olmamis.balatalar net bi şekilde gordum.2 tarafta daha yari bile olmamis.bi arkadas yorumda yazmis sürekli yumuşak fren balatayi sertleştirir diye.bende zaten mecbur kalmadikca fren kullanmam kullansam bile yumusak basarim.peki benim bu balatalar sertleşti ise özelliğini kaybetti ise değişmesi lazım mi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaslar birde aklima gelmişken diskleri de kontrol ettim.balatanin surttu yerle surtmedigi yeri elimle kontrol ettim.distan 1milim icten 2milim diski yemis bu normal mi.fren diski yemesi normal mi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...