Jump to content

Küçük turbo motor, büyük naturel motor???

mtutun
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

6 dakika önce, AKayhan :

Yukaridaki son 7 - 8 mesajda okuduklarim bana söz konusu motorlarda bir tasarim hatasi oldugunu söylüyor.  "Turbocharged" olarak tasarlanmamis bir motorun zorla "turbo" olarak gelmesi gibi.  Normalde bir otomobil motoru siz nasil kullanirsaniz kullanin, takometrede kirmizi bölgeye girmediginiz sürece piston kolu, krank gibi parçalari asla kirmamasi beklenir.  Mühendisler bir motoru tasarlarken belirli bir güvenlik katsayisi ("factor of safety") koyup öyle üretim yaparlar.  Dedigim gibi siz kirmizi bölgeye girmediginiz sürece araci nasil kullanirsaniz kullanin motor dayanir.  Farzedelim dediginiz gibi bir olay gerçeklesti.  Bu takdirde otomobil firmasinin bunu maddi açidan karsilamasi gerekir.  Yani firmayi dava edersiniz ve firma zararinizi karsilar.  Idealde olmasi gereken budur.  Türkiye'de hukuk ne kadar iyi isliyor pek bilemiyorum ama normal prosedür budur.  Kimsenin zarari kendine kalmaz.

Vw bu anlamda çığır açtı. Dsg ve tsi motorları resmen kullanıcı üstünde deneyerek geliştirdi. İlk önce direndi, kullanıcı hatası dedi, mahkemeler vs aldı başını gitti. Sonra direnemedi. İyi niyet diye gayriresmi bir konuyla kullanıcısını mağdur etmeyeyim bari dedi. 

Vw ilanlarına bakın. Bazılarında “iyi niyet garantisi devam ediyor” yazıyor tam mahkemede sunulmalık :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...