Jump to content

Buji Kablosu Yanması

kuzey81
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

LPG bu tür sızıntılara daha hassas olduğu için benzinliye göre daha kolay tepki verir ve erken değiştirmen gerekebilir ama bence ömrü kalitesi ile alakalı. Kaliteli bir ürün alırsan daha uzun süre sorunsuz kullanacağını tahmin ediyorum.

Bujilerde LPG'ye özel modeller var ama buji kablolarında benzer bir durum var mı bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 70
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• SeZaR_323

12

• NoooFearrrr

13

• kuzey81

7

• ali gb

22

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

LPG olduğu için hersene alman gerekemez, şu anki kablolar kaç km de ve menşei ne ??? orjinalmi, yan sanayimi ??? orijinal bir buji kablosu lpg de sıkıtı çıkarmaz bildiğim kadarıyla.

Servisten almıştım Gürhan abi. 10 gün belçikadan gelmesini bekledim. orinaldir herhalde değil mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG bu tür sızıntılara daha hassas olduğu için benzinliye göre daha kolay tepki verir ve erken değiştirmen gerekebilir ama bence ömrü kalitesi ile alakalı. Kaliteli bir ürün alırsan daha uzun süre sorunsuz kullanacağını tahmin ediyorum.

Bujilerde LPG'ye özel modeller var ama buji kablolarında benzer bir durum var mı bilemiyorum.

bujiler NGK. buji kablolarını servisten aldım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Buji kablolarında kaçırma var derken nasıl bir kaçırma, gözle görülür bir kıvılcım atlamasımı var. ????

Tekleme var. Şöyle: araçın motor ısındığında rolantide vuruntu yapıyor, düşük devirlerde sürersen kısa vites geçişleri yaparsak yani, hızlanana kadar tekleme oluyor, hızlandıkça kesiliyor ama hızlıykende hafif tekleme hissediliyor. birinci vitesde bile kalkarken tekleme oluyor, hızlandıkça azalıyor. Servisteki ustalar %90 buji kablosu diyorlar, bujiler yeni değişti. Distributor olabilirmi dedim, o olsa araç çalışmaz zaten diyorlar.

Şimdi sordum, fiyatı 250 tl kdv dahil, sadece buji kablosu  :o

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Buji kablolarında sorun yok, boşuna değişme, kabloda kaçırma var diyosun, alaksı yok , sanayideki ustaların zaten en çok ezbere söledikelri sebep bujji kablosudur, denemesi bedava, git bir elektrikçiye buji kablolarını ölçtür, neden yenisine 250 veriyosun ne alakası var bu probleme sebep olacak bir çok faktör var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Buji kablosuyla LPG nin hiçbir alakası yok. Almışken iyi birşey al, ben 4 yıldır kullanıyorum (orjinal)  sorun yok.

Dipnot : Bu arada senin süper usta o kabloya nasıl bir ayar çekmemiş hayret :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuda söyleyeceğim birşey var , son 6 ay içinde bana gelen yaklaşık 18 lpgli aracın 10 unun buji kablosu yan sanayiydi, 6 tanesininkini bozuk olduğundan değiştirmek zorunda kaldım. 4 tanesininde bizzat ben değiştirdim orjinali olsun diye.. Bire bir gaz tepkimesi istiyorsanız ateşleme orjinal olacak..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Buji kablosuyla LPG nin hiçbir alakası yok. Almışken iyi birşey al, ben 4 yıldır kullanıyorum (orjinal)  sorun yok.

Dipnot : Bu arada senin süper usta o kabloya nasıl bir ayar çekmemiş hayret :D

ustanın elinde alet mi varda ölçsün herşeyi :D onun ihtisas alanı motor yağı :D

sendeki buji kablolarının kodu ne, ismi cismi ne?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ustanın elinde alet mi varda ölçsün herşeyi :D onun ihtisas alanı motor yağı :D

sendeki buji kablolarının kodu ne, ismi cismi ne?

Parça numaram : B6BF-18-140B , Markası YAZAKI, Mazda'nın orjinal kablosu.

Ustana selam :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Parça numaram : B6BF-18-140B , Markası YAZAKI, Mazda'nın orjinal kablosu.

Ustana selam :D

Senin şase no'da BA geçiyor değil mi? benim şase no JMZBA ile başlıyor. benim parça kodlarında da b6bf geçiyor. saolasın...

selamlaşmak için buraya gelecen hacı :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

JMZ senin aracın Japonyada üretildiğini gösterir, BA zaten şasi kodu..

Senin ustanı alıp bir ara Japonyaya gidecem hacu :D

yaw  öyle mi değil mi diye soruyorum, senin aracın şasi no'da öylemi?

benim ustaya öğret şu işleri hacı, al japonya ya mı götürüyon, çinemi, yeni zelandaya mı, al götür  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yaw  öyle mi değil mi diye soruyorum, senin aracın şasi no'da öylemi?

benim ustaya öğret şu işleri hacı, al japonya ya mı götürüyon, çinemi, yeni zelandaya mı, al götür  :D

Ya Ali kanser edersin adamı öyle öyle evet JMZBA ile başlıyor Tr deki tüm Lantisler tabi benimki de :D

Ustanla sana bi Adana dürüm ısmarlayacam :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ya Ali kanser edersin adamı öyle öyle evet JMZBA ile başlıyor Tr deki tüm Lantisler tabi benimki de :D

Ustanla sana bi Adana dürüm ısmarlayacam :D

Gardaş benim belçikadan gelen buji kabloları da yazakiymiş, üstünde yazıyor :)

MErak etme, baya bi dürüm yemişliğim var, Karşındaki şahsiyet safkan Mersinlidir ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün sıfır buji kablosu denedik, tekleme kesilmedi, iade ettik. Distributore yönelecez artık. onu da deneyecez, olmazsa verecez. Allahtan ustamız iyi de deniyoruz, yoksa hep para vererek alırdık ;) normalde denettirmiyorlarmış. Elektronik malzemeyi almak zorundaymışız...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Orj kablo takımı 1.5 senede sıkıntı çıkartmaz çıkartamaz öyle birşey yok. Ama 180tl ye orj vermezler ngk iridiumR serisi 160tl en ucuz satan yerde orj nasıl 180tl olcak.

Buji ucuz zaten şüphelenildiğinde direk değiştir bakım vaktini bekleme 25tl için

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gardaş benim belçikadan gelen buji kabloları da yazakiymiş, üstünde yazıyor :)

MErak etme, baya bi dürüm yemişliğim var, Karşındaki şahsiyet safkan Mersinlidir ;)

Vay gardaşım o zaman gel sana denize karşı bir tantuni ısmarlayim :D Tekleme sorununu da çözeriz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...