Jump to content

CVT şanzıman

Uygar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 1 yıl sonra ...

Bir türlü sevemediğim şanzıman türü....

Performanslı kullanımlarda gittikçe soğuyorum arabadan. Bu kadar ruhsuz bir şanzıman olamaz. Manuel kullandığınızda ise Toyota elektronik olarak oranları o kadar kötü ayarlamış ki 7 ileri bir şanzıman için 1. vitesin 70-75 km hızlara çıkması aracın kalkmasına mani oluyor. Şanzımana aşırı yük bindirmemek için mi böyle yapmışlar anlam verebilmiş değilim. 

Eğer yavaş ve sakin kullanıyorsanız mükemmel bir şanzıman.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

CVT bir konfor ve ekonomi mucizesi şanzımanıdır. Ancak CVT'li bir araç seçmek için hayatınızı yaşamış, her türlü hayattan zevki almış, görmüş geçirmiş olmanız lazım. Çünkü CVT aldığınızda bunlarla tamamen vedalaşacaksınız ve sadece verimlilik hesap edeceksiniz!

Sürüş zevki mi? O da ne? Bu sadece torunlarınıza anılarınızla ilgili hikaye anlatırken bahsedebileceğiniz bir şey!

Selman Abi'ye tavsiye edeceğim şanzıman tipi...

Bir türlü sevemediğim şanzıman türü....

Performanslı kullanımlarda gittikçe soğuyorum arabadan. Bu kadar ruhsuz bir şanzıman olamaz. Manuel kullandığınızda ise Toyota elektronik olarak oranları o kadar kötü ayarlamış ki 7 ileri bir şanzıman için 1. vitesin 70-75 km hızlara çıkması aracın kalkmasına mani oluyor. Şanzımana aşırı yük bindirmemek için mi böyle yapmışlar anlam verebilmiş değilim. 

Eğer yavaş ve sakin kullanıyorsanız mükemmel bir şanzıman.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

CVT bir konfor ve ekonomi mucizesi şanzımanıdır. Ancak CVT'li bir araç seçmek için hayatınızı yaşamış, her türlü hayattan zevki almış, görmüş geçirmiş olmanız lazım. Çünkü CVT aldığınızda bunlarla tamamen vedalaşacaksınız ve sadece verimlilik hesap edeceksiniz!

Sürüş zevki mi? O da ne? Bu sadece torunlarınıza anılarınızla ilgili hikaye anlatırken bahsedebileceğiniz bir şey!

Selman Abi'ye tavsiye edeceğim şanzıman tipi...

Ses olayı tüm CVT şanzımanlarda var mı abi? İlk kalkışta çok iyi dinlersem şanzımandan sesler geliyor. Servise gittim kaydını oluşturduk ve başka bir Rav4 te denedik aynı ses onda da var. Garantisinin bitmesine bir kaç ay var eğer normal değilse çamura yatayım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vınlama sesi mi? Turbo araçlarda turbo üflemeye başladığındaki ses gibi???

CVT şanzımanlar yapıları gereği sürekli bir kayış vınlama sesi yapıyor ne yazık ki! Henüz bunun önüne geçilemedi...

Ses olayı tüm CVT şanzımanlarda var mı abi? İlk kalkışta çok iyi dinlersem şanzımandan sesler geliyor. Servise gittim kaydını oluşturduk ve başka bir Rav4 te denedik aynı ses onda da var. Garantisinin bitmesine bir kaç ay var eğer normal değilse çamura yatayım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki Audi nin daha da geliştirdiği söylenen CVT şanzımanda da bu bahsettiğiniz sıkıntılar var mı ya da olacak mı acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

CVT şanzımanların çoğunda bu ses var ve olduğu da söyleniyor benim bildiğim. Minibüsün motor devri arttıkça müzik tesisatında artan ince vızırtı ile aynı gelirdi bana Honda HRV deki bu CVT sesi ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki Audi nin daha da geliştirdiği söylenen CVT şanzımanda da bu bahsettiğiniz sıkıntılar var mı ya da olacak mı acaba?

Ses kismini belki cozebilirler fakat bu sanzumana ruh katamazlar. Calisma prensibi geregi performansli kullanimlarda nefret edebileceginiz bir sanziman. Yavas ve devirsiz arac kullaniyorsaniz mukemmel bir sanziman.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...