Jump to content

Mazda 2012 Kış Servis Kampanyası

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aracım 4 aylık yaklaşık 9400 küsür km de 15 Aralık 2012 den sonra bende gidicem inşallah 10.000 bakıma bursa inallar plazaya arayıp önceden tahmini fiyat sordum 320 tl gibi bi tutar söylediler hava filtresi yağ filtresi değişicek yağ eklenicek genel check up .. biraz pahalı gibi geldi ama garanti ve orjinallik söz konusu olunca Aslan besleyen yemini düşünmez :) iyi forumlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 142
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

22

• S.Halilduru

8

• volkanstars

8

• İlhan

13

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

40.000 bakımı + silecek papucu değiştirme = %15 indirim = 390 tl 3 taksit+ şemsiye :)

(şemsiye derken gerçek şemsiye mecazi değil :):)

Arkadaş şu hız sabitleyici işini bi halledemediler, olur normal diyorlar.

Birebir aynı işlemlere 460 küsür TL ödedim. Taksit falan da yok. Hatta araba yıkanmadı bile.

Tüm bakımları arabayı satın aldığım Maslak'taki bir serviste yaptırdım. Yani daimi müşterisiyim.

Ayrıca ben hiçbir bakımda balata temizliği falan yapıldığını görmedim bu da ayrı bir konu. Lastik rotasyonu da isterseniz yapılıyor, söylemezseniz yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

40.000 bakımı + silecek papucu değiştirme = %15 indirim = 390 tl 3 taksit+ şemsiye :)

(şemsiye derken gerçek şemsiye mecazi değil :):)

Arkadaş şu hız sabitleyici işini bi halledemediler, olur normal diyorlar.

Birebir aynı işlemlere 460 küsür TL ödedim. Taksit falan da yok. Hatta araba yıkanmadı bile.

Tüm bakımları arabayı satın aldığım Maslak'taki bir serviste yaptırdım. Yani daimi müşterisiyim.

Ayrıca ben hiçbir bakımda balata temizliği falan yapıldığını görmedim bu da ayrı bir konu. Lastik rotasyonu da isterseniz yapılıyor, söylemezseniz yok.

Belki kalem kalem faturalarınızı yazabilirseniz aradaki farkın sebebi ortaya çıkar.  Daha önceki konularda da bu şekilde istememizin sebebi bu. Arada muhakkak birşeyler farklıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eğer bu yazdıklarınız benim içinse; :) bu arada bende Kayseri'liyim 8)

o kadar pahalı olduğu halde neden hala mitsubaya lastik sokmaya çalışıyoruz? buna anlam veremediğim için yazdım o açıklamayı. kökten değiştirin, takın muz (banana) silecekleri olsun bitsin. hem paranız cebinizde kalır hem de daha hoş bir görüntü yaratır aracınızda. 50 tl bile bir silecek için çokken, 80-90 tl para veren arkadaşlar var. yazık günah valla...

ne ben sizi anlamışım ne siz beni.önce şunu ifade edeyim zaten muz silecek taktık ne var ki karıştırdıgınız iki nokta var ilki : bir kardeşimiz muz tipi sileceğin yukarıda bir yerde lastiklerinin uydugunu yazmıştı tabi siz o kısmı ya okumadınız ya unuttunuz , ben de o yanıta yorum yazdım muz tipi sileceklerin lastiğinin ona uymadıgını ,devamında ucuzu pahalısı herkesin kararıdır bu pek kimseyi ilgilendirmemeli değil mi?ikinci olarak mitsuba istememin sebebi 3 parçalı oldugu için çok güzel bir basınç dagılımı yapıyor lastiğe ve cam siliniyor güzelce , ve plastiği çok şık ,tabi bu noktada şunuda sormak lazım 57 bin lt para verip dandik görünümlü bir sileceğe ne diye 80-90 tl para verildiğini her iki sileceğin görünümünü yanyana kıyas ederseniz bu"anlayamama" sorununuz çözülür ayrıca dediğim gibi kişisel tercihtir insanları üstü kapalı bu tarzda eleştirmek benim mantıklı bulmadığım bir seçim,yani siz anlamadınız diye o seçim ne günahtır ne yazıktır...hani bu şekilde yazmış olsanız o tarz bir açıklamada yazmaz ,okur geçerdim, ,burada herkes elbette tavsiyede bulunacak fikir verecek ,ama çocuk değiliz yada sıradan bir forum da değiliz ,başka yorumlarda da var bu yorumlar ama herkesle didişmek tartışmak değil belki güzel bir üslup diğerlerine örnek olur yoksa şu an benım yaptıgım gibi sizle bu tartışmayı yapmam da çok hoş gelmiyor göze bence..dediğim gibi hepimiz saygı ile yorum yaparız kimsede kimseye sizi tenzih edeyim arada Kayserili oldugnuzu da yazıp hemşerilik koydunuz araya; şunu yazın bunu alın değil,yerine kimseye karışmadan tavsiye ve fikir beyan ederek daha mutlu oluruz en azından ben böyle ümit ediyorum.saygılar Kayserili hemşerim...Not: kayseriye OSB arıtma tesisi teslim ettim şu an Şırnakta eşimin yanında emniyetin işlerini yapıyorum aslen karadenizliyim,kayseriyi de çok seviyorum çok dostum ahbapım var...saygılar
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar 80-90 rakamı muhtemelen tüm silecekler içindir ki tahmin ediyorum bu bir HB dir. Sadece ön silecekler dediğiniz gibi tamamı değişirse 50-60 TL dir ki zaten yıllardır bu şekilde. Eskiden sadece lastik değiştirme seçeneği de yoktu , bu konuda sitede bir başlık bile açılmıştı

bir hafta kadar önce bende bakımımı yaptırdım...bakım için bana çıkarılan hesap 300 lira...

silecek lastiklerini bende değiştirmek istedim ve bana da 90 liralık bir fiyat verdiler..yüksek olduğunu söyleyip sebebini sorduğum da ise sileceklerin takıldıkları çıtaları ile birlikte değiştirildiğini söylediler...çıtalara ihtiyaç duymadığım için sadece lastiklerini istedim ve "servis elemanlarının dahi bilmediği bir gerçekle karşılaştım"..sadece lastik değişimi artık mazda servislerinde yapılıyormuş :)

yani 30 lira karşılığında serviste silecek lastiklerimi değiştirdim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Belki kalem kalem faturalarınızı yazabilirseniz aradaki farkın sebebi ortaya çıkar.  Daha önceki konularda da bu şekilde istememizin sebebi bu. Arada muhakkak birşeyler farklıdır.

Akşam faturayı kontrol edip listeyi burada paylaşırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

slm arkadaşlar.

bende geçen cumartesi (1 aralık) 40 bin bakımını yaptırdım.

toplam 284 lira tuttu.

tabi eve gidip faturaya baktığımda yine yanlış hesapladıklarını gördüm.

öncelikle evime mazda tarafından gönderilen mektupta aracımın 3 yaş ve üzeri olduğu ve %30 indirim uygulanacağı yazıyordu.

serviste %30 indirim yerine işçilikte %15 indirim uygulamışlar. orası netti. anlayabildim.

ama parçalarda  toplam 5 lira (yüzde 5 değil) indirim uygulanmış görünüyor. yani anlayamadım nasıl bir indirim uygulandığını.

akşam ayrıntılara bakar yazarım..

gerçi gidip faurayı gösterdiğimde itiraz etmeyip düzelteceklerine eminim ama keşke ozaman baksaydım faturaya.

siz siz olun parayı vermeden faturayı güzelce inceleyin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

40.000km standart bakım + silecek lastikleri. Kampanyalı (%15) fiyat. EVO.

Fren Hidroliği :          27.00TL

Motor Yağı :            104.00TL

Sarf Malzeme :            8.50TL

Conta :                        2.86TL

Yağ Filtresi Kartuşu : 10.80TL

Polen Filtresi :          59.05TL

Silecek Lastiği :        20.08TL

Silecek Lastiği :        13.98TL

Buji :                        23.16TL

Hava Filtresi :            35.32TL

Bakım İşçiliği :        158.00 TL

Toplam : 462.75 TL

Not: Silecek suyu istemediğim için listede yok. Kendim saf su alıp koyuyorum.

Alpergazel ve Bunk ; rica etsem sizler de bakım kalemlerini listeler misiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haftaya bende gideceğim 40 bin bakımına ama 400 küsür lira fazla gibime gelıyor.Yağ ve filtreler bu kadar pahalı olmamalı.Her bakımda yılda 1000 lira mı vereceğiz bakıma.Bence düşündürücü.Servis her 6 ayda bir sürekli her parçayı değiştiriyor anladığım kadarıyla..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Serdar,

462,75 TL indirimsiz ve KDV siz fiyat anladığım kadarı ile değil mi ?

Evet. İndirim %15 ve KDV %18 olduğundan hesap pek değişmiyor. Cebimden çıkan miktar bunun 3TL fazlası yani 465.64TL.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Görünüşte indirim var ama fiyatlara bakınca eskiye göre mukayese ediyorum pek indirim yok.

Sadece o parçalar için bana da çok geliyor rakam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güzel bir karşılaştırma buldum. Temmuz ayında yapılmış bir bakım. Birçok parça fiyatı aynı , fark işçilikten kaynaklanıyor

Yeni Otomotiv Gaziemir/İzmir

Mazda 3 40000 Bakımı

Yağ 96,64

Conta 2,85

Park ampul 2,50

Beyaz led 12,71

Yağ filtre 10,80

Polen filtre 59,05

Fren hid. 16,95

Cam suyu 0,85

Cam sabunu 2,97

Balata spreyi 6,36

Saf su 0,85

Element Air Filter 35,32

İşçilik 79,00

Toplam 326,87

İndirim 62,82

ind. top 264,05

KDV 47,53

Genel Toplam 311,58

20000 bakımında gittiğim Volcar sağolsun buji değişimini yapmadığı için 30000'de yapmıştım dolayısıyla 40000 de yapılmadı. Listede buji o nedenle eksik. İşçiliği de geçen bakımda (30000) buji değişimi yaptıkları için yanlışlıkla 40000 bakımı işçiliği almışlardı, ondan dolayı işçilikte de indirim yaptılar. Ayrıca alt korumalığım ve yan korumalığım kırılmıştı, sanayide tamiri için 100TL istemişlerdi işçilik ücreti almadan onları da tamir ettiler. Faturayla birlikte 50 TL hediye çeki verdiler, ilgi alaka ve hizmetten memnun kaldım, geçen sefer bakımda işçilikle ilgili yapılan hatayı ben söylemeden telafi etmeleri de çok güzeldi. Mert beye samimi tavrı ve içtenliği için buradan da teşekkürler  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

395 Tl lik 40.000 bakımı:

- Cam suyu katkısı = 2,98

- conta = 2,86

- Yağ filitresi kartuşu = 10,80

- Polen filtre = 59,05

- Lastik kanat ön = 20,08

- Lastik kanat ön = 13,98

- Buji = 22,60

- Mobil 10W40 motor yağı = 88,72

- Element air filter = 35,32

- 40.000 km veya 24 ay = 134,30  (BU NE DEMEK ANLAMADIM İŞÇİLİK Mİ?)

- Atık filtre berteraf bedeli = 3,00

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mrb arkadaşlar benimde foruma katkım olsun aracımın 80  000 bakımında yapılanları ve fiyatlarını yazıyorum...

yağ filtresi kartuşu 10,80

polen filitresi  43,77

ön fren balataları 140

castrol 5/40 motor yağı

hava filitresi 35,32

bakım onarım işçiliği 85

balata değişim işçiliği 50

indirim 140

kdv 55

toplamda  360 tl ödedim

azmı çokmu siz söyleyin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiyatlarda gozle gorulur farklar var..ben 2011 aracimin 40.000 bakimini florya-besyol beka dan yaptirdim ve bakim ucreti olarak 300 liralik fatura sunuldu..imkani olan arkadaslarin burasi ile gorusmesini tavsiye ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...