Jump to content

16" impressive jant arıyorum

infiniteblack

Tavsiye Edilen Mesajlar

İyi günler arkadaşlar 2010 model touring aracımın 15" jantlarını çıkarıp 16" orjinal impressive jant ile değiştirmek istiyorum veya herhangi bir 16" jant ile orjinal touring jantları takasta edebilirim , duyurulur ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Jant takasları bence üyelerimize bununla ilgili bir konu açarak daha kolay ulaşılabilir kılınmalı . Böylece  isteyenler taleplerini iletir ve takas yoluyla her iki taraf için önemli maliyet avantajı sağlanabilir.

Jantlar konusunda ki  test verilerini incelediğimizde genel prensip olarak karşımıza çıkanlar:

-Büyüyen jantların estetik görünüme katkısı olur ancak büyük tekerlekler jantlarıyla beraber daha ağır olacağından artan bu ağırlık performansı olumsuz etkiler ve süspansiyonu zorlayabilir.

-Jantlar büyüdükçe akselerasyon ve yakıt ekonomisi düşer.

-Tekerleğin çapını arttırırken genişleyen taban, kısalan ve sertleşen lastik yanağı virajda tutunmayı fabrikaca tavsiye edilen limite kadar artırır  bu limit aşılırsa ters etki yapabilir virajdayken dıştaki lastiğin yola daha fazla tutunup içtekinin daha az tutunmasından ötürü.

-Küçük jantlar ise virajda önden kayma eğilimi gösterebilir ancak daha daha sessiz ve kıvrak sürüş sağlayabilirler  ayrıca yakıt ekonomisine ve akselerasyona katkıları daha olur hafif oluşlarından ötürü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

ben de var, jantlar sıfır, 200TL'den verebilirim tanesini... tabi piyasadan ikinci el olarak daha uygun bulunabilir... jantların liste fiyatı:275TL/ad.

aklınızda bulunsun...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
  • Yeni Oluştur...