Jump to content

Kış Lastigi Hakkındaki Kanun Nedir?

Kadirx
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

ben buna kesinlikle katılmıyorum , bence sadece ticari manevra bunlar , adamlar bidafa kendileri satarken eski lastik diyorlar, ayrıca, dişi olsada kullanılmayan lastiklerin bile zamanla sertleştiği bir çoğumuz tarafından tecrube ile sabit, ayrıca doğru saklama koşulları bile şüphe içeriyor ben nerden bilicem o lastikcinin 5 yıl doğru sakladığını :)

güzel ülkemde altının bile eskisi yenisi varken.... :)

yarın öbür gün güzel lastikcilerimiz yeni tarihli lastiklere daha çok para istemeye başlar.....

Kesinlikle dediklerinizin tamamına katılıyorum. Bu ülkede kimse yaptığı işi layığı ile yapmıyor ki !!

Dediğiniz gibi nereden bileceğim, lastiklerin koşullara uygun şekilde depolanıp, muhafaza edilip, edlmediğini ?

Zaten bu bilgiden tereddüt ettiğim için. "GÜYA" bu şekildeymiş dedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 43
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• NoooFearrrr

7

• İlhan

5

• tolgahan06

6

• azime

6

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Kesinlikle dediklerinizin tamamına katılıyorum. Bu ülkede kimse yaptığı işi layığı ile yapmıyor ki !!

Dediğiniz gibi nereden bileceğim, lastiklerin koşullara uygun şekilde depolanıp, muhafaza edilip, edlmediğini ?

Zaten bu bilgiden tereddüt ettiğim için. "GÜYA" bu şekildeymiş dedim.

ilhan bey yanlış anlamayın lütfen kesinlikle size karşı veya böyle değil yanlış yazdınız anlamında yazmadım, sizin gibi araba sevdalarını forum ortamlarında paylaşan bir çok insan zaten benle aynı fikirdedir :

bu işin olacağı şuna varır :) lastikcilerimiz, piyasadan , yurt dışından toplayacağı eski tarihli lastikleri bugün yeni tarihli lastik fiyatlarına satmaya başlayıp daha fazla kar elde ederler, ondan sonra siz ve benim gibi insanlar yeni tarihli lastik istiyoruz dediğimizde abi onlar 50-100 tl daha pahalı istersen vereyim demeye başlar, sonra piyasayı siz düşünün, sonuçta şuan itibari ile adamlar ellerinde kalmış eski lastikleri bazen zararına satıyorlar ve bence bu olaydaki tek amaç bu zarar dan kurtulup daha fazla para kazanmak.....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bahsi geçen mevzuların kontrolü ulaştırma bakanlığına yani araç muayene istasyonlarına kalır gibi duruyor, bu arada lastik ömrünün 10 yıl olmasıda pek doğru değil , bizzat lastik satanlar bile bu ömrü 5 yıl olduğunu sölerler.

Lakin araçının muayene tarihi yaz aynına düşenler yazlıklarla atlatmış olurlar konrtrolü kış lastiğini nasıl kontrol edecek istasyon, bu iş çok sarpa sarar, aslında çok kolay bir yolu var yapıldığı tarihe bakmaksizin sürücülerin kışlıklarını muayeneye getirmeleri istenebilir, kış aylarındada yazlıklarını, toptan kontrol edilir gerçi bu durumda suistimala açık çünkü bir arkadaşından 4 adet kışlık lastiği emanet alıp geçebilir muayneden, bilirisniz  bi tane ilk yardım çantasıyla 10 araba muayeneden geçiyorya,  demek oki yılı geçmişte olsa kış lastiği gene kış lastiğidir vede bir yaz lastiğinden 10 daha güvenlidir, herkes için ben mecburi edilmesini çok memnuniyetle karşıladım, risk büyük oranda azalır,  ilk adım olarak güzel belki ileride bu lastik deformasyonundan kaynaklı risk görülürse gene düzenleme yapılabilir, umarım toplumumuzda tüm halkı etkileyecek bu tip  durumlara böle mecburiyet getirilir.

Bu yönetmelikten önce yaz lastiğiyle kayıp gidip kazaya sebebiyet veren birine emniyet kar lastiğin niye yok diyemiyordu, şimdi diyecek vede sorumluluk gerçek sorumsuzlarda olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu işin gelişmiş ülkelerde uygulaması nasıl acaba bilen varmı? şimdi 54 şehir dediler kış, şartlarının ağır geçtiği şehirler dediler, adam izmirde veya antalyada yaşıyor, buralarda zorunluluk yok ve iş için günü birlik senede 1 gün afyona gitmek zorunda işte ozaman ne olacak ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu işin gelişmiş ülkelerde uygulaması nasıl acaba bilen varmı? şimdi 54 şehir dediler kış, şartlarının ağır geçtiği şehirler dediler, adam izmirde veya antalyada yaşıyor, buralarda zorunluluk yok ve iş için günü birlik senede 1 gün afyona gitmek zorunda işte ozaman ne olacak ?

Neden özellikle 54 şehir zaten anlamış değilim, bu çok saçma bence tüm Türkiye yi kapsamalıydı bu uygulama, zaten uzmanların vede bilirkişinin sölemiş oldukları teknik detay şuki +7 derecenin altında kış lastiği kullanılmalı, eee Türkiyede +7 nin altına Antalya bile düşüyor, diğer iller zaten belli.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Ufak bir hatırlatma. 1 Nisan'dan sonra, kışlık lastikler. Yerlerini yazlık lastiklere bırakıyor. Tüm MazdaClubTR ailesine güvenli sürüşler diliyorum.

KnXPvl.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen İstanbul diyorsun, sadece Aralık ayı doğalgaz faturamız 100 lirayı geçti, bugün gelen Mart faturası 55 lira, oda termostatı 24 dereceye ayarlı gece-gündüz 24 saat, pintilik ediyor değilim yani...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen İstanbul diyorsun, sadece Aralık ayı doğalgaz faturamız 100 lirayı geçti, bugün gelen Mart faturası 55 lira, oda termostatı 24 dereceye ayarlı gece-gündüz 24 saat, pintilik ediyor değilim yani...

konu lastik dışına çıkacak ama gerçekten de bu sene çok az maaliyetle kışı geçirdik, RABBİM hayır etsin..

böyle giderse ellerdeki kış lastikleri 2.el piyasasına düşecek gibi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ufak bir hatırlatma. 1 Nisan'dan sonra, kışlık lastikler. Yerlerini yazlık lastiklere bırakıyor. Tüm MazdaClubTR ailesine güvenli sürüşler diliyorum.

KnXPvl.jpg

teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu rakamları duyunca Ankara dan biraz daha soğuyorum 420 tl geçen ay ki faturam..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu rakamları duyunca Ankara dan biraz daha soğuyorum 420 tl geçen ay ki faturam..

18 ay askerliğimi etimesgutta eğitim çavuşu olarak yaptım, ve 2001 yılındaki soğuk son 20 yılın en soğuk kışı diye söylüyorlardı o yıl ankarada.. soğuktan öyle çok çektimki... ankaranın adını duydukça hala içim titriyor  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

sizinle öğrendim bir kaynağı paylaşmak istedim. 2013 yılında çıkan karara göre artık kış lastiği takmak zorunlu olması yanı sıra yoğun hava koşullarında 2 saatte bir denetleme yapılacaktır.

Bilgi ;

https://www.google.com.tr/?gfe_rd=cr&ei=boM3VL2ENcqI8Qf1pYCQCA&gws_rd=ssl#q=http:%2F%2Fblog.kolayoto.com%2Fkis-lastigi-takmak-zorunlu-mu%2F

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Kış lastiğinin yasal zorunluluğunu değil ama araç için zorunluluğu hakkında bilgi almak istiyorum. Bugün işyerindeki arkadaşlarla konuşurken, bir arkadaşım sadece dört mevsim lastik taktığını ve kışın çok karlı havalarda arabayı çıkartmadığını, onun dışında iyi geçen kış koşulunda kış lastiklerinin araç için "zararlı" olduğunu söyledi.

Eskisi kadar ağır kış şartları yaşamıyoruz İstanbul'da artık. Kuru, soğuk havalarda arabada kış lastiği olması, aracın işleyişini nasıl etkiler acaba? Deneyimlerinize dayanan bilgileri paylaşabilirseniz memnun olurum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fizik kanunu diyorki, 7 derece ve altında en adi kışlık lastik, en iyi yazlıktan kısa mesafede durur.

Paylaşım için teşekkürler, ama dediğim gibi "fizik kanunu" değil de, deneyimlere dayanan paylaşım alabilirsem memnun olurum. İyi geçen kış koşullarında kış lastiği taktırmayı düşünmeyen var mı, takıldığı durumlarda arabaya olumsuz bir etkisi var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araca ne gibi olumsuz etkisi olabilir? 7 derecenin altında güvenli sürüşe olanak verir, kısa mesafede durur, yol tutuşu artar, kalkışlarda sorun yaşatmaz. TV lerde görmüşsünüzdür en önde yazlık lastikle kalkmaya çalışıp da kalkamayan arkadaki tüm insanları mağdur edenleri, ben kötü şeyler söylüyorum öyle durumlarda :)

Tek sıkıntısı araç 0.5-1 litre arasında fazla yakar.

Diyorsanız ben araca kar yağdığında binmem, soğuk havalarda binmem orasını bilemeyiz tabi karar sizin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bahsettiğim lastikler, dört mevsim, "yaz lastiği" değil yani.. Kış mevsiminin ağır geçmediği koşullarda bu tür lastik bana mantıklı geliyor.

Aracın sıkıntısından bahsettiğim şey de elbette ki yakacağı benzin değil, işleyişi ile ilgili..

Bilgi için teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Piyasada 4 mevsim diye satılan lastiklerin tamamına yakını aslında yaz lastiği.

Kış lastiğinin soğuk hava koşullarında hiç bir dezavantajı olmaz. Havalar ısındığında kullanmaya devam ederseniz, ses yapar ve yakıtınızı artırır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Piyasada 4 mevsim diye satılan lastiklerin tamamına yakını aslında yaz lastiği.

Kış lastiğinin soğuk hava koşullarında hiç bir dezavantajı olmaz. Havalar ısındığında kullanmaya devam ederseniz, ses yapar ve yakıtınızı artırır.

Çok teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...