Jump to content

Ateşleme Problemi (Mazda 626)

alper.yıldız
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

selam arkadaşlar 1993 model 626 mazda yaklaşık bir bucuk yıl önce felan aldım almış oldugum şahıs motoru yeni yaptırdıgını söyledi tabiki almadan önce dört ayrı tamirciye gösterdim bunlardan üçü motorumda bir puroplem olmadıgını biri ise motorun bitik oldugunu söyledi tabiki mantıklı olarak ben dier üç kişinin dedigine inandım ve aracı aldım yanlız cok uzun binemedim 3 ay sonra motor çaktı

konyada cok anlıyan yok bu araclardan birazda kızgınlıkla evin önünde motoru kendi imkanlarımla indirdim ve dagıttım bir ay gibi bir sürede topladım bilogu götürmüş oldugum rektefiyeci motorun orjinal oldugunu ve daha önce hic tamir olmadıgını söyledi

10. bin liraya aldıgım aracın motoruna kendim toplamak kaydı ile 6 bin 500 lira harcadım çok iyi oldu saat gibi calışıyordu fakat 2 ay sonra bi anda istop etti ve çalıştıramadım konyada kime hangi tamirciye götürdüysemde yapamadılar

kendim disbiritörden olabilecegini düşündüm ve aramalarım sonucu yan sanayi bir disbiritör buldum sıfır 500 tl ye aldım ve taktım ama yine ateşleme yok disbiritöre elektirik girişi var internetten ve araştırmalarım sonucu ve kime sorsam büyük ihtimal beyinden olabilecegi kanısına vardaık internetten araştırarak bir adet beyin buldum aldım taktım araca fakat yine ateşlemeyok neden olabilecegini hala çözemedik ve şu anda aracın degeri 4 bin tele gibi mana maliyeti 20 bin tl ye ulaştı hala binemiyorum bu ateşleme konusunda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi bi fikri olan var yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim saygılarımla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1- aracınızda immobliser varsa (immo olup olmadığına emin olamadım), anahtar şifreyi çözemiyo olabilir,

2- lpg varsa, lpg ecusu arızalanmış olabilir.

ayrıca;

motor ecu'sunu çıkma sağlam bir ecu ile değiştirseniz bile aracınızda immobliser varsa yine çalışmaz. çalışması için; anahtar, immo beyni, motor ecusu ve kontak olarak takım halinde değişmesi gerekir...

immo'nun çalışma prensibi şu şekildedir;

immo beyni ile anahtar, kontak girişi etrafındaki anten vasıtasıyla haberleşir. anahtardan doğru kodu alan immo beyni, motor ecusuna geçiş verir ve kontağı marş pozisyonuna çevirdiğiniz anda ateşleme başlar.

eğer aracınızda immo yok ise yukarıda immo ile ilgili yazdıklarımı dikkate almayın ve lpg ecu'suna baktırın...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yardımın için teşekkur ederim aracta immo yok bugun bir servis buldum götürdüm elektirik tesisatının ve disbiritörün degişmesi gerektigini söyledi benim almış oldugum disbiritör çin malıymış onlar uyum saglamıyormuş bu araclarda illaki kendi orjinali olması gerekliymiş istanbulda birinde varmış orjinal cıkma onun sipariş verdik bakalım inş olucak

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...