Jump to content

Elektrik Bilgisi Olan Arkadaşlar Var mı?

flaping
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

http://urun.gittigidiyor.com/garaj/modacar-m-light-20-x-2-gunduz-ledli-drl-lamba-30-71771032

ilgili arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim

yukardaki ürünü modacardan aldım aracıma tamponun altındaki o malum yere uygulatıp sol stop lambasından da bağlantısını yaptırdım.

yaklaşık 3 ay  sornsuz kullandıktan sonra ledlerin birkaçı yanıp yanıp sönmeye başladı hatta söndüler bile söktüm ve garanti kapsamında değiştirttim 

aynı sorunu tekrar yaşamamak için bağlantı şeklim nasıl olmalı

acaba sorun bağlantı şeklimde mi ? yoksa ledlerde mi ?

direk aküden yada kontak sigortasında alarak ilk çalıştırmada yaktırsam devre koruyucu koymalımıyım ve bunu nereden bulurum

örnek olarak bu üründe siyah kutulu malzeme

http://urun.gittigidiyor.com/garaj/osram-light-day-12v-led-gunduz-fari-72480602

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bağlantı şeklinizle ilgili bir problem yok, aldığınız gündüz farının tasarımından ve üzerinde bulunan ledlerin kalitesizliğinden kaynaklanıyor. diyelim ki bu ledlerin üzerinden geçirebilecekleri nominal akım değeri 20mA, sürekli çalıştığı zamanlarda -kullanılan ledin kalitesine de bağlı- ledin ısınmasına bağlı olarak, üzerinden geçen akım zamanla artıyor. kullandığınız 2 saatten sonra ledin üzerinden 35mA geçmeye başlıyor, bu da ledlerin parlaklığının azalmasına, zamanla sönmesine, pırpır etmesine neden oluyor. düzenli çalışacak bir sistemde ledlerin akımını 20mA de sabitleyecek akım sabitleyici elektronik devreler kullanılmalı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kardeşim öncelikle şunu sölim eğerki gündüz ledi veya sis farı bağalatacaksınız yeni bir hat çektirin vede röleli olsun ayrıca kaontağa bağlı olsun siz direk parklara yani stoplara bağlamışsınız tabii bozulamalarına bağlantını sebep olamdığı aşikar ama inanın o stoplara siz led değilde normal sarı ampullü sis bağlasaydınız çok kötü sonuçlar olabiliridi hatta far açma kolunu bile yakabiliridiniz çünkü o tip sisler acayip enerji çeker vede aracın elektrik sistemine zarar verir, gelelim sorununuza o tip ledlerin bozulamalarının sebebi kalitesislik vede su alma ihtimalleri izolesi iyi değilse açıklık falan varsa slikonla izele et kesinlikle su almasın bide benim aracımda bulunan büyük ledli olanlardan al böle bir tırnak kadar ledin bir tanesi ve aracımda her farda 5 led var öneriyorum hepsi buradadan almıştım gündüz ledi diye arttırın,ben çok memnunun vede hiç sorun çıkarmadı ama ben arka kısmını vida bölümlerini silikonla doldurdum , sonuç sıfır su vede hatasız çalışma.

http://kolayurl.com/9if

bu linkten almıştım ama arka kısmında monte için u kelepçesi falan yok ben kendim yaptırdım kelepçelerini.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamamen ürünün işlevini yitirmesinden kaynaklı bir problem... Yani kalitesiz mal...

Çeşitli internet sitelerinden almış olduğum tavan iç lambasını ne yaparsam yapayım 2 aydan fazla kullandığımı hatırlamıyorum.

Bu ürün ile ilgili tecrübem ise şöyle;

İnternetten araştırma yaptığımda en ucuzu 30-40 Tl civarında idi... İyi bir aksesuarcıya giderek sıkı pazarlık yaparak 50 Tl ye bağlattım ve yaklaşık bir yıldır sorunsuz kullanıyorum...

Senin gibi olumsuz bir şey olsaydı, muhatap bulabilmek için bu yolu denedim, şükür ki sorunsuz kullanıyorum.

Geçmiş olsun, kolaylıklar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bağlantı şeklinizle ilgili bir problem yok, aldığınız gündüz farının tasarımından ve üzerinde bulunan ledlerin kalitesizliğinden kaynaklanıyor. diyelim ki bu ledlerin üzerinden geçirebilecekleri nominal akım değeri 20mA, sürekli çalıştığı zamanlarda -kullanılan ledin kalitesine de bağlı- ledin ısınmasına bağlı olarak, üzerinden geçen akım zamanla artıyor. kullandığınız 2 saatten sonra ledin üzerinden 35mA geçmeye başlıyor, bu da ledlerin parlaklığının azalmasına, zamanla sönmesine, pırpır etmesine neden oluyor. düzenli çalışacak bir sistemde ledlerin akımını 20mA de sabitleyecek akım sabitleyici elektronik devreler kullanılmalı.

ben sorunun bu şekilde olduğunu düşünüyorum stoplara gelen 12 volt aynı ama amperlerin bölündüğünü ve bunu dengeleyecek bir devreye ihtiyaç olduğunu peki bu devreyi nerden bulabilirim yada yaptıra bilirim ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben sorunun bu şekilde olduğunu düşünüyorum stoplara gelen 12 volt aynı ama amperlerin bölündüğünü ve bunu dengeleyecek bir devreye ihtiyaç olduğunu peki bu devreyi nerden bulabilirim yada yaptıra bilirim ?

sayın flapig anlatmışımya yukarıda okumadınmı. ???
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sayın flapig anlatmışımya yukarıda okumadınmı. ???

ilginiz için teşekkür ederim

yazınızı okudum ama elimdeki ürünleri kullanmalıyım bunları en etkili nasıl bağlayabilirim nereden nereye bbi hat çekmeliyim yada bi devre mi kullanmalıyım onu bilemiyorum

aama o silikonlama tavsiyenizi muhakkak uygulayacağım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sayın flapig bu yeni hattı oto elektrikçileri çeker vede far bağlamak istediğin yere götürürler ayrıca röleli çekilmesini iste, kontağa bağlı olsun yani far açıkken aracın kontağını kapattığında farda kapanmış olur;  parklara , stoplara veya aracın başka bir farına bağlanmasın  , motordaki ana enerji kutusundan yeni bir hattan bahsediyorum , bide güzel içeriden düğme taktır mis gibi kullan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...