Jump to content

Bana Mazda 323'ü Anlatabilir misiniz?

ferhat24
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 58
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• hindal

5

• NoooFearrrr

14

• ferhat24

26

Guest sistempro

sayın sistempro patlatmışsın espriyi gene  :2funny:

sayın ferhat24 323 HB 90 yılların en fazla arzulanan vede o yıllarda sadece çok zengin vede alım gücü iyi kişilerin binebildiği bir tasarım vede aerodinamik harikasıdır. zaten aracın dışından baktığında insanı sanki büyüleyen vede gözlerini üzerinden almanı engelleyen bir çekiciliği vardır. o yıllarda 323 HB nin Türkiyede 1.6 karbüratörlü, 4 cam elektrikli,hidrolik direksiyonlu, elektrikli aynalı bazende klimalı modelleri satıldı ama avrupa vede başka ülkelerde satılan 1.6 enjeksiyonlu, 1.8 enjeksiyonlu vede 18 enjeksiyonlu doch motor modelleri, sunroflu, klimali .vs. deyim yerindeyse full + Full modelleri satılmıştır.

Bendeki 323 hb sevdası 1993 yılında başladı o zaman yeni yeni arabalar ilgi duyup hafif tende bizim reno 12 TX i sürmeye başlamıştım bide o yıllarda gösterilen Kara Şimşek vede Malum araç KİT bütün herkesin hayalindeydi. o yıllardan gelen bir aşkla bende arabamın 323 ten başkası olmasını istemedim vede Allah bir kaza bela vermezse hepte arabamın bakımını yaptırıp kullanancam.

Ben kendi arabamı tanıtayım size arabam 1991 model 323 hb , 1.6 karbüratörlü ,75 KW 100 Hp, elektrikli ayna , 4 cam otomatik, hidrolik direksiyon vede otomatik vitestir.  Uzun yolda 1.tr lpg ile 12 km km yapabilmektedir. şehir içi ise bu rakam 7 k ile 10 km arasında değişiyor. Aracın ön farları daha doğrusu far kapakları farı koldan açtığınızda açılıyor vede farı kapattığınıza kapanıyor ayrıca içeriden manuel olarak farları yakmadan sadece kapakları açabiliyorsunuz.

Aracın bagaj vede depo kapağı içerden açılabiliyor.

Ön silecekelrdeki ayar sayesinde sileceğin hızını yağmura göre ayarlayabiliyorsunuz.

ABS ye eşdeğer Çapraz Fren sistemine sahiptir.

1030 kg dır.

Arka koltuklar öne doğru yatınca arka kısım olduğu gibi bagaj olabiliyor.

Araç virajlarda çok iyidir, savrulma çok azdır

Aracın döşemeleri vede iç dizaynı çok kalitelidir bu gün sadece 100.000 tl civarı olan araçlarla hemen hemen aynı kalitede vede işçilktedir.

Araç bakımlı vede temiz ise kesinlikle doyulamayacak kadar zevkli bir araçtır  tüm gözler üzerinizdedir, herkes başına taplanıp sorar bilgilenmek isterler özellikle çocuklar vede kızlar bu araca bayılır.   

Parça konusuna gelince aracınız bakımlı vede derli toplu düzgün kullanılmış bir araç ise zaten masraf çıkarmaz vede parçaya ihtiyaç duymaz , periyodik bakımlardaki parçalarının hemen hepsi servislerde mevcuttur, olmayan parçaları ise en yakın mazda deposunun bulunduğu Belçikadan servisler getirtmektedirler, vede olmayan bulunmayan hiçbir parçası yoktur , ufacık bir bagaj sekmanına kadar. araçların bayağı ileri yaş olması nedeniyle bir çok hurdaya çıkmış olanı mevcut bunların parçalarını çıkmacılar satmaktadır bol miktarda mevcuttur hem sonuçta orjinal sayılır. parçasının pahalı olmasına gelince diğer araçların parçaları gibi dandik yan sanayi parça takıp ha bire sanayiye gitemektense sağlam orjinal takarım kullanırım , pahalı olması normal bütün araçların orjinal parçaları pahalıdır hatta Mazda dan daha pahalı ama yan sanyisi olduğundan bu marka araçların herkes parçasını ucuz sanıyor , halbuki yam tersi kalitesiz.

Demem oki eğer biniciyseniz vede 323 hb ye gönül verenlerden iseniz sağlam, bakımlı, temiz kullanılmış bir araç bulun vede aracınızı en iyi şekilde koruyup , sevip tadını çıkarın.  323 HB bir binek araç olabilir ama bu araç öle işimi göreyim, gezinip bir yere bırakayım kalsın aracı değildir bir Hobi aracıdır yani o aracı alırsın ama binmekten çok onunla ilgilenir bakım yapar vede temizlersin, bundanda zevk alırsın.

Biraz uzun oldu ama değer. :hi::nazar: :nazar: :nazar:

adam bilgi demiş sen ansiklopedinin hepsini yazmışsın abi.  :D  mazda ile ilgili gerekli bilgileri gürhan abiye sorabilirsin ferhat bey. mazda üreticilerinden daha bilgilidir  8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fren konusu... (gerçekten çapraz mı) Hidrolik takviyeli frenler var diye yazıyordu kılavuzda yanlış hatırlamıyorsam....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sn NoooFearrrr sormak istediğim birkaç soru var. öncelikle araç kullanımı kolay mı? yarım debriyaj ayarı kolayca bulunabilir mi? geri görüş nasıl kör noktası çok mu? aracın ön tarafı biraz uzun olduğu için sorun olur mu? (sanırım bir yazınızda far kapaklarını kaldırarak bu sorunun çözülebileceğini söylemiştiniz) aracın iç aydınlatması nasıl? soğuk havalarda aracın çalışmasında bir sorun oluyor mu? (bu sorunu aşmak için şu anki aracıma güçlendirici taktırdım) kalorifer iyi ısıtıyor mu? (kısmetse arabada bebek olacağı için benim açımdan çok önemli) son olarak aracın temiz olduğunu nasıl anlayacağız?

çok soru sordum umarım sizi sıkmıyorumdur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yarım debriyaj hakkında bişey söyleyemem ama Hb olduğundan bir sadana göre aracı yanaştırmak daha kolay , burnunun uzun olması sorun olmaz derinlik algısı iyi olanlar problem yaşamaz ama illa emin olmak istiyorsan far kapaklarını açarsın tam net burun noktası alırsın, aracın iç aydınlatması tavanda bir adet ampulle sağlanıyor benim aracımda ama 92 modelden sonrasında kapılardad aydınlatmalar var ışık yeterli ama genede artırmak istersen takarsın 6 lı bir led tavan ampülü olur biter, kalörifer çok ideal zaten bütün araçlar ilk km lerde motor tam ısınana kadar ısıtmaz ama motor sıcakken inan ben 1. ayardan yukarı kullanamdım uzun yolda ki bizim buralarda rakım 1700 civarı ve sıcaklık kışın 0 ın üstüne pek çıkmaz.

aracın temiz olduğunu aracın her yerini kontrol ederek anlarsın özellikle iç aksamının sökülmediğine vede orjinal olmasına dikkat et mümkünse az km li bul, motor yapılmış olmasın, ufak tefek sürtm, çarpma, boya varsa sorun etme ama büyük bir kazası olup olmadığına bak sonuçta 20 yaşını aşmış araçlar , ben genede sölüyorum eminim temizini bulursun , unutmadan modifiyeli böle üsütünde fazla oynanmış araçları tercih etme sonuçta bu hobi aracı sen sade az kullanılmış temiz bir tane bul kendin modifiye edersin tabi istersen. Kolay gelsin.

Aracımın çalışmasında hiçbir sorun yok , aracım  2012 model araçlar kadar bakımlı vede sadece orjinal parçalarla serviste bakımı yapılan bir araçtır, karbüratörlüdür ve sıralı lpg olmamasına karşın sürekli lpg de çalıştırırım ama hiçbir sorun yaşamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sn NoooFearrrr sormak istediğim birkaç soru var. öncelikle araç kullanımı kolay mı? yarım debriyaj ayarı kolayca bulunabilir mi? geri görüş nasıl kör noktası çok mu? aracın ön tarafı biraz uzun olduğu için sorun olur mu? (sanırım bir yazınızda far kapaklarını kaldırarak bu sorunun çözülebileceğini söylemiştiniz) aracın iç aydınlatması nasıl? soğuk havalarda aracın çalışmasında bir sorun oluyor mu? (bu sorunu aşmak için şu anki aracıma güçlendirici taktırdım) kalorifer iyi ısıtıyor mu? (kısmetse arabada bebek olacağı için benim açımdan çok önemli) son olarak aracın temiz olduğunu nasıl anlayacağız?

çok soru sordum umarım sizi sıkmıyorumdur...

Şu anki aracınızın Spring olduğunu düşündüğümüzde Mazda size aklınızdaki tüm soruların olumlu cevabını kullanırken verecektir zaten...

:)

Ancak; en temel konu temiz mazda bulup alabilmektir... Arabadan anlayan birileri için bu sorun da zaten inceleme ve kontrol ettirmekle aşılabilir.

Şimdiden hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

adam bilgi demiş sen ansiklopedinin hepsini yazmışsın abi.  :D  mazda ile ilgili gerekli bilgileri gürhan abiye sorabilirsin ferhat bey. mazda üreticilerinden daha bilgilidir  8:)

sayın sistempro, iltifatınız için teşekkürler elimden geldiğince anlatmaya çalışmışım, işin içine girdiğinde mecburen herşeyi öğreniyorsun hele bide gerzek usta bozuntularıyla karşılaşıp kimseye güvenemeyince bazen sen usta olmak zorunda kalıyorsun ki zaten mesleğim sayılır, kamu çalışanı olmadan önce. mazda üreticileri mazda ya takılan lpg hakkında ne bilir o tip bilgiler bizlere mahsus :D :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yarım debriyaj hakkında bişey söyleyemem ama Hb olduğundan bir sadana göre aracı yanaştırmak daha kolay , burnunun uzun olması sorun olmaz derinlik algısı iyi olanlar problem yaşamaz ama illa emin olmak istiyorsan far kapaklarını açarsın tam net burun noktası alırsın, aracın iç aydınlatması tavanda bir adet ampulle sağlanıyor benim aracımda ama 92 modelden sonrasında kapılardad aydınlatmalar var ışık yeterli ama genede artırmak istersen takarsın 6 lı bir led tavan ampülü olur biter, kalörifer çok ideal zaten bütün araçlar ilk km lerde motor tam ısınana kadar ısıtmaz ama motor sıcakken inan ben 1. ayardan yukarı kullanamdım uzun yolda ki bizim buralarda rakım 1700 civarı ve sıcaklık kışın 0 ın üstüne pek çıkmaz.

aracın temiz olduğunu aracın her yerini kontrol ederek anlarsın özellikle iç aksamının sökülmediğine vede orjinal olmasına dikkat et mümkünse az km li bul, motor yapılmış olmasın, ufak tefek sürtm, çarpma, boya varsa sorun etme ama büyük bir kazası olup olmadığına bak sonuçta 20 yaşını aşmış araçlar , ben genede sölüyorum eminim temizini bulursun , unutmadan modifiyeli böle üsütünde fazla oynanmış araçları tercih etme sonuçta bu hobi aracı sen sade az kullanılmış temiz bir tane bul kendin modifiye edersin tabi istersen. Kolay gelsin.

Aracımın çalışmasında hiçbir sorun yok , aracım  2012 model araçlar kadar bakımlı vede sadece orjinal parçalarla serviste bakımı yapılan bir araçtır, karbüratörlüdür ve sıralı lpg olmamasına karşın sürekli lpg de çalıştırırım ama hiçbir sorun yaşamadım.

Sn NoooFearrrr verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkür ederim. bunları öğrenmek benim için çok önemli. özellikle park konusu malum istanbulda yaşıyorum. şu aralar fiyat araştırmasındayım eş dosta da söylüyorum ve inşallah temiz bir mazda 323 hb bularak ben de mazda ailesine katılacağım. internetteki fiyatlar çok değişken biraz da piyasa araştırması yapacağım. verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende aracımdan çok memnunum fiyat-performansta herkese tavsiye edebilirim.

Aracın bence hb olduğuna hiç bakma zaten uzunluk olarak çoğu sedandan daha uzun ve geniş.

Bagaj hacmi birçok sedandan geniştir. Ayrıca bagajın üstündeki içi gözükmesinde diye gelen kapağı kaldırınca standartın çok üstünde bir bagaj hacmi sağlanıyor.

Bence koltuk rahatlığı ve genişliği clio gibi yeni araçlardan çok daha iyi.

Arkadaşlarımda olduğundan biliyoru m clio ve micrada 3 kişi arkaya sığamıyoruz ve kafam tavana değiyor, ama kendi arabamda böyle bir sıkıntı yok.

Parça bulunması ve fiyatı tabiki reno, tofaş gibi arabalarla kıyaslandığında pahalı ve zor bulunuyor. Ama çıkma ile birçok parça sağlanabiliyor ve eğer arabana iyi bakarsan reno ve tofaş gibi çok fazla sorun çıkarmadığı için parça ile çok işin olmuyor.

Benim arabam otomatik vites ve LPG kitim BRC. Yakıt olarakta ortalama 25 kuruş civarı yakıyor. LPG ile yakıt olarak iyi ama benzinde hiç denemedim.

Ve o yaşta bir arabada bulamayacağın ufak tefek ayrıntılar sürüşünü kolaylaştıracak.

Örneğin elektrikli dikiz aynası, kontak anahtarı aydınlatması, içerden açılan bagaj ve benzin deposu, ayarlanabilir direksiyon, yatabilen arka koltuklar, dört cam otomatik, kendinden renkli camlar gibi.

Son olarak bence alırken klima olmasına dikkat et çünkü sonra taktırması çok pahalı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sn carpetamam sizler böyle dedikçe ben daha çok ısınmaya başlıyorum bu arabalara.

bir de bütün arkadaşlara sormak istiyorum bu araçların piyasası şu anda ne kadar bileniniz var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çokta iyi değil, önden görünüşü biraz düşündürücü.....

kazalıymış gibi mi? aracı kullanan ve bilenler yorumu önemli. çünkü bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar çok. en iyi cevap da bilenden alınır diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kazalıymış gibi mi? aracı kullanan ve bilenler yorumu önemli. çünkü bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar çok. en iyi cevap da bilenden alınır diye düşünüyorum.

Fotoğraflardan net bir söylemek yanlış olur... Sonra dışı bizi, içi seni yakmasın...

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaa Ferhat24 Kardeş Sözün bana galiba......, net konuşmak istemiyorum ama 10 yıldan bu yana 323 e biniyorum kimse sana klimalı temiz bir hemde aynaları bile elektrikli olan 323 ü 6.750 'e vermez akıl var mantık var...... Ayrıca Sıfır araç almıyorsun, 89 yılında üretilmeye başlanmış ve 94 yılında üretimi son bulmuş .....Arabanın Motoru iyi olsun Kaportası oynanmamış olsun hiç bir sorun olmaz... Şunu demek istiyorum İnternette görüntüsü hoş olan normalde boş olan çok araç var resimlerden belli olmuyor canlı görmek lazım.... İlandaki 2. resme detaylı bak ve çizgileri (aerodinamik yapısı) ni incele ne demek istediğimi anlarsın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

araba güzel duruyor. adamın paraya ihtiyacı varsa satar o fiyata.

kaportacıya ve de bir motor ustasına götür göster, plakadanda kazasını sorgulat, bir de deneme sürüşü yap tmm dır

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu arabanın sanki ön panjurunda vede sağ farınde kayma var gibi ama genede iyice incelemek gerek belki basit bişeydir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaa Ferhat24 Kardeş Sözün bana galiba......, net konuşmak istemiyorum ama 10 yıldan bu yana 323 e biniyorum kimse sana klimalı temiz bir hemde aynaları bile elektrikli olan 323 ü 6.750 'e vermez akıl var mantık var...... Ayrıca Sıfır araç almıyorsun, 89 yılında üretilmeye başlanmış ve 94 yılında üretimi son bulmuş .....Arabanın Motoru iyi olsun Kaportası oynanmamış olsun hiç bir sorun olmaz... Şunu demek istiyorum İnternette görüntüsü hoş olan normalde boş olan çok araç var resimlerden belli olmuyor canlı görmek lazım.... İlandaki 2. resme detaylı bak ve çizgileri (aerodinamik yapısı) ni incele ne demek istediğimi anlarsın.

est kardeş benim o sözü söylememdeki sebep etrafımdaki kişilere soruyorum şöyle kötü böyle kötü diyorlar mazda markası için genel olarak. soruyorsun kullandın mı hiç diye? 'hayır' diyor. sözümdeki kasıt bu tip kişilereydi. yanlış anlaşılmadım umarım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...