Jump to content

Bana Mazda 323'ü Anlatabilir misiniz?

ferhat24
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

araba güzel duruyor. adamın paraya ihtiyacı varsa satar o fiyata.

kaportacıya ve de bir motor ustasına götür göster, plakadanda kazasını sorgulat, bir de deneme sürüşü yap tmm dır

görünüşü bana da güzel geldi özellikle klimalı olması beni cezbetti. herkes için hayırlısı olsun. ilginiz için teşekkür ederlm...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 58
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• hindal

5

• NoooFearrrr

14

• ferhat24

26

bu arabanın sanki ön panjurunda vede sağ farınde kayma var gibi ama genede iyice incelemek gerek belki basit bişeydir.

ben ne yazık ki o kadar anlayamıyorum gürhan bey.işte şu kararsızlık adamı mahvediyor. az önce birisiyle başka bir araç için görüştüm ama hava nedeniyle gidemeyeceğim galiba inş ilerleyen günlerde arama çalışmalarına devam edeceğim. teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

est kardeş benim o sözü söylememdeki sebep etrafımdaki kişilere soruyorum şöyle kötü böyle kötü diyorlar mazda markası için genel olarak. soruyorsun kullandın mı hiç diye? 'hayır' diyor. sözümdeki kasıt bu tip kişilereydi. yanlış anlaşılmadım umarım...

Üstad,önemli değil,asıl sen kusura bakma.....10 yıl önce banada herkes öyle diyordu şimdi mazdadan vazgeçemiyorum.... Önemli olan mazdanın temizini, yıpratılmamışını almak.... Hayırlısı olsun.....
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üstad,önemli değil,asıl sen kusura bakma.....10 yıl önce banada herkes öyle diyordu şimdi mazdadan vazgeçemiyorum.... Önemli olan mazdanın temizini, yıpratılmamışını almak.... Hayırlısı olsun.....

est. hocam

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar size sormak istediğim iki soru var cevaplarsanız sevinirim.

1- bir araç sahibiyle görüştüm. araç lpg'li kilometresi 220,000 in civarında. arabanın sahibi araçta cam otomatiği, alt düzen, merkezi kilit masrafı olduğunu söyledi. görüştüğüm başka bir araç sahibi ise arabada herhangi bir masraf olmadığını söyledi. araçta lpg yok km si 160,000 in üstünde fiyatlar hemen hemen aynı hangisini tercih etmek sizce mantıklı olur.

2- mazda 323 hb lerin modelleri arasındaki farklar nelerdir? mesela bir modelinde olup da diğer modelinde olmayan özellik var mıdır?

siz değerli arkadaşların yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cevap 1-) tabiki ikinci aracı yani lpg kullanmamış kmsi düşük olanı 160.000 o yaş için uuygun hatta az diyilebilir ama tabiki aracın durumu kullanım şartları görüntüsü herşey önemli.

2-) mazda 323 hb 4 farklı motor seceneğiyle üretildi.

a) 1.6 16 valf karbüratölü

B) 1.6 8 valf  SOCH ( üstten tek egzantrikli) enjeksiyonlu

c) 1.8  16 valf SOCH  enjeksiyonlu

d) 1.8  16 valf  DOCH (üstten çift egzantrikli)( lantis motoru)  enjeksiyonlu

Türkiyede bu modelin genellikle 1.6  16 valf karbüratörlü modeli satıldı, avrupa vede diğer komşu ülkelerden alınıp türkiyeye getirilen birçok farklı motorda 323 hb bulunur

Türkiyede  4 cam otomatik, elektrikli aynalar, hidrolik direksiyon, vede bazen klimalıları satılmıştır.

yurt dışında satılanlarda motor seçenekleri dışında elektrikli sunroflular, abs liler hatta bir yerde okumuştum hava yastıklılar bile satılmış, son yazdığım hava yastığı olduğu kesin değil alıntıdır.

Bu modellerde yurt dışından alınıp türkiyede satışa bırakılan bir çoğuna araç satış sitelerinde raslamıştım.

Aracın genel durumunda pek bir değişiklik olmuyor, fakat malum model farklı olunca, makyajlamalar olmuş dışında değil ama içinde mesela ayna kontroller beim arabamdavitesin hemen önünde orta konsolda iken 1992 dene sonrakilerde sol tarafta gösterge ışığı kontrolünün yanındadır,  1992 den sonra kapılarda alt kısımlarda aydınlatma vardır tavan lambaları değişebilmektedir.

vites seçenekleri manuellerde 5 ileri olup otomatik vitesler 3 ileri vede 4 ileri olmak üzere iki çeşittir.

yurt dışında satılan F kasa 323 hb lerin tamponları değişiktir. bir ara kasa olarakta farklı olduğunu söleyenler olmasına karşın ben fark olduğuna katılmıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha yeni mazdacı sayılırım ehliyetimi alalıda 1 yıl filan oldu.

Ama benim fikrim 20 küsür yaşında araba alıyoruz herkes için demiyorum ama kilometreler bir çoğunda gerçekci olmayabiliyor. 160.000 km yaşına göre baya iyi ama doğruluğunu tespit etmek çok zor.

Ayrıca bu yaşata bir arabanın kaportasında oynama olmaması, kaza yapmaması özellikle istanbul gibi şehirlerde çok zor. Oynama olmyanların fiyatıda belli oluyor.

Benim şahsi fikrim arabayı ustaya göstermen ama iyi bir mazdacıya.

Bence araba kazalı olabilir ama iyi tamir edildiyse yürüründe sıkıntı yoksa kazasız ama birsürü masrafı olan arabadan iyidir.

Ayrıca birde benim fikrim aksesuarlarınada dikkat etmek.

Örneğn dikiz aynası cam açma düğmesi gibi.

Çünkü bu parçalarıda bulmak çok kolay değil bulunduğunda da pahalı oluyor.

Motor parçları aksesuarlara göre daha kolay bulunabiliyor ve fiyatlarıda daha uygun oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cevap 1-) tabiki ikinci aracı yani lpg kullanmamış kmsi düşük olanı 160.000 o yaş için uuygun hatta az diyilebilir ama tabiki aracın durumu kullanım şartları görüntüsü herşey önemli.

2-) mazda 323 hb 4 farklı motor seceneğiyle üretildi.

a) 1.6 16 valf karbüratölü

B) 1.6 8 valf  SOCH ( üstten tek egzantrikli) enjeksiyonlu

c) 1.8  16 valf SOCH  enjeksiyonlu

d) 1.8  16 valf  DOCH (üstten çift egzantrikli)( lantis motoru)  enjeksiyonlu

Türkiyede bu modelin genellikle 1.6  16 valf karbüratörlü modeli satıldı, avrupa vede diğer komşu ülkelerden alınıp türkiyeye getirilen birçok farklı motorda 323 hb bulunur

Türkiyede  4 cam otomatik, elektrikli aynalar, hidrolik direksiyon, vede bazen klimalıları satılmıştır.

yurt dışında satılanlarda motor seçenekleri dışında elektrikli sunroflular, abs liler hatta bir yerde okumuştum hava yastıklılar bile satılmış, son yazdığım hava yastığı olduğu kesin değil alıntıdır.

Bu modellerde yurt dışından alınıp türkiyede satışa bırakılan bir çoğuna araç satış sitelerinde raslamıştım.

Aracın genel durumunda pek bir değişiklik olmuyor, fakat malum model farklı olunca, makyajlamalar olmuş dışında değil ama içinde mesela ayna kontroller beim arabamdavitesin hemen önünde orta konsolda iken 1992 dene sonrakilerde sol tarafta gösterge ışığı kontrolünün yanındadır,  1992 den sonra kapılarda alt kısımlarda aydınlatma vardır tavan lambaları değişebilmektedir.

vites seçenekleri manuellerde 5 ileri olup otomatik vitesler 3 ileri vede 4 ileri olmak üzere iki çeşittir.

yurt dışında satılan F kasa 323 hb lerin tamponları değişiktir. bir ara kasa olarakta farklı olduğunu söleyenler olmasına karşın ben fark olduğuna katılmıyorum.

hava ve şahsi şartlardan dolayı gidemiyorum arabalara bakmaya. benim aklımda da ikinci araç vardı. teşekkürler SN NoooFearrrr

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha yeni mazdacı sayılırım ehliyetimi alalıda 1 yıl filan oldu.

Ama benim fikrim 20 küsür yaşında araba alıyoruz herkes için demiyorum ama kilometreler bir çoğunda gerçekci olmayabiliyor. 160.000 km yaşına göre baya iyi ama doğruluğunu tespit etmek çok zor.

Ayrıca bu yaşata bir arabanın kaportasında oynama olmaması, kaza yapmaması özellikle istanbul gibi şehirlerde çok zor. Oynama olmyanların fiyatıda belli oluyor.

Benim şahsi fikrim arabayı ustaya göstermen ama iyi bir mazdacıya.

Bence araba kazalı olabilir ama iyi tamir edildiyse yürüründe sıkıntı yoksa kazasız ama birsürü masrafı olan arabadan iyidir.

Ayrıca birde benim fikrim aksesuarlarınada dikkat etmek.

Örneğn dikiz aynası cam açma düğmesi gibi.

Çünkü bu parçalarıda bulmak çok kolay değil bulunduğunda da pahalı oluyor.

Motor parçları aksesuarlara göre daha kolay bulunabiliyor ve fiyatlarıda daha uygun oluyor.

sn carpetamam araç sahibiyle görüştüğümde daha ben sormadan km orjinaldir dedi. aracı görmek daha mümkün olmadı. inş. gördüğümde fikirlerimi sizlerle paylaşacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sn ferhat34 kimsenin günahını almayayım ama daha yeni arkadaşım aldı 2011 corsa adamda orjinal hiç bişeyi yok dedi eksperde baktı ama 17 bin diye aldığı araba 70 binde çıktı gittiği bir serviste.

İyice kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben bunu bilmiyordum oğuzhan, benim yazdığım bilgiler benim arabamın kullanım kitapçığından alıntıdır çünkü orada tüm değişken modellere göre ortak ve farklı tüm bilgiler mevcuttu, öğrenmiş oldum bilgilendirme için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yanıtlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar arabayı değiştirmeyi mecburen erteledim şimdilik.

araba tamirciliği yapan bir yakınım mazdaların hararet sorunu olduğunu söyledi bu doğru mudur?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sallamış kendisi, sogutma sistemi sorunsuz, suyu tam, yağı tam, bakımları tam, hiçbir mazda hararet yapmaz kardeş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

daha ne saçmalıklar duyacağız,mazda hararet yaparmış.eeski model mazda ların bir çoğunda yağ soğutma özelliği bile var,kim söylemişse tam deli saçması

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Banada saçma geldi hararet olayı, ben 91 model arabamla sol şeritte yazın Bolu Dağı'na tırmanırken kenarda 3-4 yaşında cliolar kaput açmış bekliyordu.

İddaa bana pek inandırıcı gelmedi ama yan sanayi radyatör alırsan ve içinde çapak varsa veya bişekilde tıkanır ve bakımını yaptırmazsan her araba hararet yapabilir bence.

NoooFearrrr'a katılıyorum araban bakımlı ve orjinalse korkmazsın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sallamış kendisi, sogutma sistemi sorunsuz, suyu tam, yağı tam, bakımları tam, hiçbir mazda hararet yapmaz kardeş.

anladım sn NoooFearrrr bana öyle dedi üzer bu araba seni felan dedi. benden maddi bi kazancı da yok ki diyecem müşteri kaybedecek diye korkuyor :D

fikir belirten arkadaşlara teşşekkür ederim.

geçen gün bir mazda 323 hb gördüm satılıktı mavi renkteydi fakat kaporta bitmiş gözüküyordu, bol şekilde çizik ve kaputta çatlaklık vardı o arabayı öyle görünce içim yanmadı değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yanıtlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar arabayı değiştirmeyi mecburen erteledim şimdilik.

araba tamirciliği yapan bir yakınım mazdaların hararet sorunu olduğunu söyledi bu doğru mudur?

bencede o tamirciye gitme artık. Bu forumda olduğumuz için söylemiyorum. ben 2 yıldır 98 model mazda 323 e biniyorum. sadece birkez hararet sorunu yaşadım oda devir daim kasnağı bilye dağıtıp ordan motordaki suyu boşalttığı için, yoksa yağı suyu tam bi mazda hararet yapmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

mazda parçaları pahalı derler aslında ucuz kimse anlamıyor durumu. bir takım buji kablosu alıyorsun 243 tl ye aldım orjinal buji be kablolarını, mazda lantis deki ömrü yaklaşık 100 bin km. bence çok ucuz. orjinal bilmem ne alıyorsun ne zaman eskiyeceği belli değil. yani tofaş fiat parçalarından daha ucuz. geçen lpg ci deydim. lpg ustası diyorki, aracınızın bujilerini 10 binde bir, buji kablolarını da 20 binde bir değiştirmeniz lazım :) herhalde tofaş fiat grubuydu. ayrıca mazdaya diğer japon ve kore araçlardan parça uydurabiliyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yorumlarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim arkadaşlar kusuruma bakmayın fırsat bulup zamanında cevap yazamıyorum yoğunluğumdan ötürü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...