Jump to content

Mazda 323 BG HB 1.6i İçin Önerileriniz Nedir?

hindal
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda 323 bg 90 model hb 1.6i motorlu araçım var. Öncelikle arabamı seviyor ve bırakamıyorum :)... Ne zaman satacağım desem ve alıcı çıksa Bir şeyler oluyor satmaktan vazgeçiyorum(tamamen duygusal). Araçım bu arada 8 valf,enjeksiyonlu.... Şimdi gelelim benim meseleme.... Arabam yüke bindiğinde yataklardan bazen ses geliyor yani öyle yada böyle motor yapılacak... Daha önce lantis kullandığım ve 1.8 motoru sevdiğim için motor gücü iyi olsun istiyorum. Buna göre ne yapmalıyım?

1. Lantis motoru mu  taktırayım(Adem ustaya sordum, güzel olur dedi, çıkmacılar toplam 5bintl parça tutar dediler)

2. Sadece silindirlerin çapını mı yükseltireyim (yani 1.8 silindirlerine göre)?

3. Yoksa normal bir şekilde motor mu yaptırayım?

4. Satıp kurtulayım mı( ama Gönlüm istemiyor satmayı)?

5. Satıp üzerine bu yapacağım masrafları da ekleyip temiz bir lantis mi alayım?

Kararsızım.........

Sizce ne yapmalıyım?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 49
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• hindal

25

• zoptrik

3

• NoooFearrrr

11

• Son Irlandalı

3

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Port Polish (kapak taşlama), filtre, yazılım(ECU beyin), komple egzoz headersdan itibaren bide hafif jant alırsanız bayaa farkeder diye düşünüyorum bu modeli tune etmek için Ecu var mı bilmiyorum ama

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arabanız çok güzel temiz bakımlı bir araç , araç mevzusu biraz hobidir bence eğerki arabanın modelini seviyor isen , duruşunu farlarını vede nadirliğinden kaynaklanan ilgiyi kaybetmek istemiyosan bence satma, motoruda değişme, bence açtı önce bir orjinal parçalarından değişmen gereken mecburi olanlarını değişerek az bir maliyetle yaptır vede binmeye devam et ayrıca sunroof bile var arabanda çoğu araçtan daha donanımlı zaten niye satasınki niye bir sürü para üstüne verip başka araç alasın ???

Benim fikrim bu tabii gene karar sizin hayırlısı olsun.

Bişey sormak istiyorum arka spoilerin dışında bide arka cam üstü bir spoiler var aracında nerede yaptırdın onu ? maliyeti falan nedir ?  bana bilgi verirsen bende yaptırmayı düşünebiliirm sanırım bu cam üstü spoilerden.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dostum aracının motoru seri aslında bakım istediğinden performasyon düşüklüğü olduğundan yetersiz hissediyor olmayasın ? Bence motorun orjinalliği ile oynama,rn azından satmak zorunda kalırsan senin için sıkıntı olur.lantis alman orjinalliğini bozmandan bence daha iyi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bişey sormak istiyorum arka spoilerin dışında bide arka cam üstü bir spoiler var aracında nerede yaptırdın onu ? maliyeti falan nedir ?  bana bilgi verirsen bende yaptırmayı düşünebiliirm sanırım bu cam üstü spoilerden.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sandığın kadar sorunsuz olmayabilir. Bence hiç elletme. Ya aracının bakımlarını yaptırıp kondisyonunu yükselteceksin yada satıp daha güçlü ve modeli yüksek olan bir araç alacaksın. Bana sorarsan aracın temiz görünüyor onu iyileştirmeye gidebilirsin. Bu araca 2 renk gidiyor birisi seninki diğeri kırmızı.

Teşekür ederim.... 15 Tatile kadar araştırıp, ona göre karar vereceğim....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arabanız çok güzel temiz bakımlı bir araç , araç mevzusu biraz hobidir bence eğerki arabanın modelini seviyor isen , duruşunu farlarını vede nadirliğinden kaynaklanan ilgiyi kaybetmek istemiyosan bence satma, motoruda değişme, bence açtı önce bir orjinal parçalarından değişmen gereken mecburi olanlarını değişerek az bir maliyetle yaptır vede binmeye devam et ayrıca sunroof bile var arabanda çoğu araçtan daha donanımlı zaten niye satasınki niye bir sürü para üstüne verip başka araç alasın ???

Benim fikrim bu tabii gene karar sizin hayırlısı olsun.

http://urun.gittigidiyor.com/garaj/opel-astra-g-hb-clas-cam-ustu-isiksiz-spoiler-53361446

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eyvallah teşekkürler, verdiğin linkte ürün kapanmış ama hangi modelin aracımıza uyduğunu öğrenmem yeterli oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dostum aracının motoru seri aslında bakım istediğinden performasyon düşüklüğü olduğundan yetersiz hissediyor olmayasın ? Bence motorun orjinalliği ile oynama,rn azından satmak zorunda kalırsan senin için sıkıntı olur.lantis alman orjinalliğini bozmandan bence daha iyi.

Motor gaza basınca gidiyorda bundan önce lantisim vardı onun hızı,atikliği beni böyle yaptı :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eyvallah teşekkürler, verdiğin linkte ürün kapanmış ama hangi modelin aracımıza uyduğunu öğrenmem yeterli oldu.

Hocam, denk gelirse astra hb lerin arka cam üstünü metre ile ölç, ondan sonra olup olmadığı belli olur, benimki sadece göz kararı yorumu.....
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lantıs ile bunun arasından tabiki fark olacaktır ama lantıs motoruna 5bın tl harcayacagına turbo uygulamak daha mantıklı olur. bide yay alsan daga cici duracaktır eminim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lantıs ile bunun arasından tabiki fark olacaktır ama lantıs motoruna 5bın tl harcayacagına turbo uygulamak daha mantıklı olur. bide yay alsan daga cici duracaktır eminim

Üstad, turbo olur mu gerçekten biraz bilgi verirmisin? Nasıl,nerede,kime yaptırabilirim ?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bildiğim kadarıyla enjeksiyonlu motorlara turbo oluyor ama doch motorlara sizin aracınız 1.6 soch, ama yanılıyorda olabilirim, araştırmanı öneriyorum, çünkü gördüğüm tüm turbolu 323 ler doch motordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...