Jump to content

Mazda 323 BG HB 1.6i İçin Önerileriniz Nedir?

hindal
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

turbodan önce yüksek dereceli egzantrik bul daha dogrusu bulamıyacaksın yaptıracaksın bunu tahmini 1000tl yaptırırsın ama subabların ve subab yayları buna nasıl cvp ve tepki verecek bu önemli sanırım 20-40 arası bg elde edersin buna bide komple egsoz gider mecbur bide filtre kiti eğer bunlardan memnun kalırsan işte o zaman turbo vakti gelmiştir şahşi kendi düşüncemdir. atmosforik bi araça turbo uygulaması yapmadan önce egzantrik+hava filtresi+egsoz bunların olması gerek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 49
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• hindal

25

• zoptrik

3

• NoooFearrrr

11

• Son Irlandalı

3

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

turbodan önce yüksek dereceli egzantrik bul daha dogrusu bulamıyacaksın yaptıracaksın bunu tahmini 1000tl yaptırırsın ama subabların ve subab yayları buna nasıl cvp ve tepki verecek bu önemli sanırım 20-40 arası bg elde edersin buna bide komple egzoz gider mecbur bide filtre kiti eğer bunlardan memnun kalırsan işte o zaman turbo vakti gelmiştir şahşi kendi düşüncemdir. atmosforik bi araça turbo uygulaması yapmadan önce egzantrik+hava filtresi+egzoz bunların olması gerek.

Sağolasın, 'en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir' derler.... ama ben karar veremiyorum....
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sayın hindal şu aracınızdaki cam üstü spoilerin yakın mesafeden birkaç fotosunu çekip bırakablirmisiniz, aracın üstüne nasıl oturduğunu vede nasıl monte edildiğini, tam olarak nereye monte edildiğini, görmek isterim, zahmet olmazsa. burada deneme şansım yok çünkü öle şeyler bulunmuyor anca internetten sipariş edebilirim bu yüzden emin olmam gerek.teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sayın hindal şu aracınızdaki cam üstü spoilerin yakın mesafeden birkaç fotosunu çekip bırakablirmisiniz, aracın üstüne nasıl oturduğunu vede nasıl monte edildiğini, tam olarak nereye monte edildiğini, görmek isterim, zahmet olmazsa. burada deneme şansım yok çünkü öle şeyler bulunmuyor anca internetten sipariş edebilirim bu yüzden emin olmam gerek.teşekkürler

Olabilir ama hafta sonunu beklersen yüklerim(bir türlü foto. yükleyemiyorum; 150 kb yok 300kb diyor)Fotoğraf makinasıyla çeker, yinede yüklemeye çalışırım....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fotograf makinasının çektiği fotoların ebatını küçültüp öle yüklemen gerek onun için internetten küçültme programı kullanmalısınız. hafta sonunu beklerim acelem yok teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fotograf makinasının çektiği fotoların ebatını küçültüp öle yüklemen gerek onun için internetten küçültme programı kullanmalısınız. hafta sonunu beklerim acelem yok teşekkürler.

Resimleri ekliyorum ama astra hb in mesafesi biraz fazla gibi geldi bana... (kabaca ölçtüm) sanki olmuyor gibi ama sen bir araştır istersen...

post-437-141695291945_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 323 bg 90 model hb 1.6i motorlu araçım var. Öncelikle arabamı seviyor ve bırakamıyorum :)... Ne zaman satacağım desem ve alıcı çıksa Bir şeyler oluyor satmaktan vazgeçiyorum(tamamen duygusal). Araçım bu arada 8 valf,enjeksiyonlu.... Şimdi gelelim benim meseleme.... Arabam yüke bindiğinde yataklardan bazen ses geliyor yani öyle yada böyle motor yapılacak... Daha önce lantis kullandığım ve 1.8 motoru sevdiğim için motor gücü iyi olsun istiyorum. Buna göre ne yapmalıyım?

1. Lantis motoru mu  taktırayım(Adem ustaya sordum, güzel olur dedi, çıkmacılar toplam 5bintl parça tutar dediler)

2. Sadece silindirlerin çapını mı yükseltireyim (yani 1.8 silindirlerine göre)?

3. Yoksa normal bir şekilde motor mu yaptırayım?

4. Satıp kurtulayım mı( ama Gönlüm istemiyor satmayı)?

5. Satıp üzerine bu yapacağım masrafları da ekleyip temiz bir lantis mi alayım?

Kararsızım.........

Sizce ne yapmalıyım?

Sizce ?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arabanız çok güzel temiz bakımlı bir araç , araç mevzusu biraz hobidir bence eğerki arabanın modelini seviyor isen , duruşunu farlarını vede nadirliğinden kaynaklanan ilgiyi kaybetmek istemiyosan bence satma, motoruda değişme, bence açtı önce bir orjinal parçalarından değişmen gereken mecburi olanlarını değişerek az bir maliyetle yaptır vede binmeye devam et ayrıca sunroof bile var arabanda çoğu araçtan daha donanımlı zaten niye satasınki niye bir sürü para üstüne verip başka araç alasın ???

Benim fikrim bu tabii gene karar sizin hayırlısı olsun.

cevabım aynı. :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence egzoz yaptırmak en mantıklısı hem çok pahalı değil hemde sesten dolayı psikolojik olarak arabam hızlanmış dersiniz. En basitinden ilk mesajımda dediğim gibi filtre egzoz yeterli olur daha sora da egzantrik bulabilirseniz onu yaparsınız ama güzel bir jant ve basıklık ile arabanıza tekrar aşık olacağınızı belirtmek isterim  :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladığım kadarıyla sizin istediğiniz aracınızda daha iyi performans. Belli ki bu modeli seviyorsunuz, donanımıda gayet iyi. Benim önerim maddi imkanlarınız el veriyor ise manevi değerinize yönelin yani Adem ustayla konusup planlayıp lantis motoruna geçmeniz sizi hem daha farklı yapar hemde tatmin edici gücü elde edersiniz. Son irlandalı arkadaşımızın dediğine de katılıyorum 1.8 lantis motoru 115hp sizde buna + olarak filtre ve son susturucu egzoz ile birlikte motorun net performansını alacaksınızdır. Görünüm olarakta yine aynı şekilde 16" jant + 3,5cm yay (gerci marka üretimi olarak yay alırsanız bulmak zor olucaktır ancak bulunuyor. Bunun dışında yay press işlemleri var.) ile istediğiniz araca sahip olabilirsiniz.

Tabiki bunlar benim önerim, düşüncem yinede siz bilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben son bir öneride bulunacam olaki yeni vede daha performanslı bir araç buldun , bu aracını ne kadara satarsın ??? veya şöle söliyim bu aracı sattığında alacağın  paraya çokmu ihtiyacın var ???eğer yok ise, kendine gene bir araç bakın al, ama bunu satma , tabii araçta emeğin varsa, zaten satmaya kıyamazsın. şahsen ben yeni araba dahi alacak olsam imkanımı son haddine kadar zorlar vede 323 hb mi çeker bir kenara arada bir farları kaldırıp gezmek için gözüm gibi korurdum, çünkü arabamda satamayacağım kadar emeğim var, heleki türkiye piyasasında 323 lere biçilen fiyatlara asla ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben son bir öneride bulunacam olaki yeni vede daha performanslı bir araç buldun , bu aracını ne kadara satarsın ??? veya şöle söliyim bu aracı sattığında alacağın  paraya çokmu ihtiyacın var ???eğer yok ise, kendine gene bir araç bakın al, ama bunu satma , tabii araçta emeğin varsa, zaten satmaya kıyamazsın. şahsen ben yeni araba dahi alacak olsam imkanımı son haddine kadar zorlar vede 323 hb mi çeker bir kenara arada bir farları kaldırıp gezmek için gözüm gibi korurdum, çünkü arabamda satamayacağım kadar emeğim var, heleki türkiye piyasasında 323 lere biçilen fiyatlara asla ...

Büyük bir ihtimal satmayı düşünmüyorum zaten.....
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Mazda 323 bg 90 model hb 1.6i motorlu araçım var. Öncelikle arabamı seviyor ve bırakamıyorum :)... Ne zaman satacağım desem ve alıcı çıksa Bir şeyler oluyor satmaktan vazgeçiyorum(tamamen duygusal). Araçım bu arada 8 valf,enjeksiyonlu.... Şimdi gelelim benim meseleme.... Arabam yüke bindiğinde yataklardan bazen ses geliyor yani öyle yada böyle motor yapılacak... Daha önce lantis kullandığım ve 1.8 motoru sevdiğim için motor gücü iyi olsun istiyorum. Buna göre ne yapmalıyım?

1. Lantis motoru mu  taktırayım(Adem ustaya sordum, güzel olur dedi, çıkmacılar toplam 5bintl parça tutar dediler)

2. Sadece silindirlerin çapını mı yükseltireyim (yani 1.8 silindirlerine göre)?

3. Yoksa normal bir şekilde motor mu yaptırayım?

4. Satıp kurtulayım mı( ama Gönlüm istemiyor satmayı)?

5. Satıp üzerine bu yapacağım masrafları da ekleyip temiz bir lantis mi alayım?

Kararsızım.........

Sizce ne yapmalıyım?

Madde 3'e karar verdim.........
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...