Jump to content

Mazda 626 Buji Kablosu Tavsiyesi

kaangormek
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba arkadaşlar. 1991 2,0 motor lpg li aracıma buji kablosu dayandıramıyorum. özellikle manifolda denk gelen ortadaki 2 kablo sıkıntı çıkarıyor. kullandığı kabloda sıkıntı yaşamayan arkadaşlar varsa markasını söylerse sevinirim. bu arada kablolar 2 ay gitmiyor.

Edit : Başlık imla..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

manifoldun üstünde sıcaklık üst kısmı yakmasın diye bir sac var o sac varmı eğer yok ise buji kablolarınız yanıyor vede  bozuluyor eğer var ise size kablo tavsiyem şudur.

servisten orjinal. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

manifold contasının sacı duruyor. en sonunda kabloları yanmaz bantla sarmayı düşünüyorum.sizce nasıl olur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

manifoldun üstündeki koruma sacı evet var. bugün accentlerin buji kablosunu taktım, test edeceğim bakalım ne kadar dayanacak.ama yinede kablonun bujiye geçen tarafının sıcaktan etkilenmeyecek bir maddeden olması lazım. taktığım kablonun ucu daha dayanıklı gibi görünüyor.bakalım ne olacak

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

92 Mazda 626 için bende sürekli değiştiriyordum isimsiz markaları alıp, en son 50 tl'ye Seiwa marka aldım, üzerinde Made in Japan yazıyordu ama pek inanmadım:) Son 3 senedir onla babam kullanıyor henüz bir sıkıntı yok. Tabi en güzeli orijinali ama serviste 250 civarı istemişti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

buji kablosu motorun sıcağından değil,

1- içinden geçen yüksek voltajın kabloda karşılaştığı direnç ve

2- özellikle LPG'li araçlarda bujiden üzerine aldığı ısı neticesinde bozulur...

uygun direnç değerlerine ve boya sahip kablo sadece orjinalidir, diğerleri sadece kısa vadeli çözüm olur. buji kablosu ve ateşleme bobinleri konusunda durum bu... sayısız tecrübeyle sabittir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ateşlemedeki sıkıntıyı çözdüm.distribütör kapağını söktim ve tevzi makarasını erimiş bir halde buldum.parçayı değiştirince tekleme falan kalmadı.değişmişken distribütör kapağınıda değiştirdim.sonuç mükemmel :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ama dikkat etmen gereken bir husus daha bu değiştiğin parçalarında vede buji kablolarınında orjinal olması gerekir. !!!!! bir daha sölemiş olayım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tayvan malı kapak ve tevzi makarası kullandım.buji kablolarını özel kalın kablo yaptırdım.şu an bir sıkıntı yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

umarım olmaz, yan sanayi ile yürümez bu araçlar...

gürhan abi dün lantis için orjinal buji ve kablolarının sparişini verdim. 1 hafta önce aradığımda Meb Başayer takımına 280 demişti. dün gittim, tüh indirim vardı 1 hafta önce nerdeydin dedi. sağlık olsun dedim. şimdi de takımına 243 dedi  :)  indirimsiz haliymiş. tmm dedim alıyorum. 12 gün içerisinde gelirmiş. tmm dedim.

bu arada buguün gaz kelebeği ve tevzi makarasını temizlettim. rolanti ayarını yaptırdım. ustama dedim ki sıralıya geçecem bakımlarını yaptırmaya getirdim dedim, dedi sıralı lpg de mazdalar tekleme yapar. tek nokta daha iyi dedi. yine kafam karıştı. ama kime sorsam sıralıya geç diyorlar. genelde atiker taktıranlarda tekleme oluyor. BRC de ben duymadım lantislerde tekleme olduğunu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

iyi yapmışsın hayırlı olsun distribütör vede tevzi makarasını temizlerken baktınmı çapak varmıydı ??? böle beyaz kreç gibi ??? kardeş eğer BRC kaliteli vede orjinal diyosan onu al ama aracında sıkıntı yoksa bin derim ben elleme hiç düz kalsın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

iyi yapmışsın hayırlı olsun distribütör vede tevzi makarasını temizlerken baktınmı çapak varmıydı ??? böle beyaz kreç gibi ??? kardeş eğer BRC kaliteli vede orjinal diyosan onu al ama aracında sıkıntı yoksa bin derim ben elleme hiç düz kalsın.

çapak yoktu. baktı usta. tevziyi zımparaları. gaz kelebeği kirli idi. distributor komple elektronik aksam buna sprey sıkamam dedi. tamam dedim kalsın.

araçta sıkıntı yok usta ama bir lpg ciye götürmüştüm şamandıra arızalı çok az da olsa gaz kaçırıyor dedi. 6 senelik dedi. olmazsa bir daha kontrol ettirecem. ondan sonra şamandırasını felan değiştirtirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gaz kaçağı iyi değil , hemen iyice bir baktır, zaten elektronik kaçak tespit cihazları var hemen yakalıyor kaçak varsada. geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

Merhaba 2000 model 626 136 lık aracım var dün bir iki sıkıntı icin bakıma gittim bir sıkıntım düşük devirde silkeleme yapıyordu usta baktı buji kablolarımda 1numaralı olanda atama varmış kablolarım orjinal elinde 1numaralı orjinal kablo varsa almak istrrim bir kablo icin tamamını deği§tirmek istemiyorun .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biri bozulduysa diğerleri yakında bozulacak demektir. İpekli kablo diye tabir ettiğimiz sinyal rezonansını almak için üretilen ipeğin üzerine sarılı dirençli kablo telidir ve er geç bi süre sonra bozulur. ilk 1. bujinizinki bozulmuş takım değiştirmenizde fayda var.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biri bozulduysa diğerleri yakında bozulacak demektir. İpekli kablo diye tabir ettiğimiz sinyal rezonansını almak için üretilen ipeğin üzerine sarılı dirençli kablo telidir ve er geç bi süre sonra bozulur. ilk 1. bujinizinki bozulmuş takım değiştirmenizde fayda var.

iyi forumlar...

arkadaşımız kesinlikle haklıdır değişiyosan tümünü değiş ister servisten orjinal al ,istersen NGK da alabilirsiniz.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Iyi gunler herkese iyi  hafta sonu diliyorum. Aracim 2000 model MAZDA 626 buji kablosuyla ilgili bi ricam var. orjinal buji ve kablosunun markası nedir arabam tüplü sıralı sistem. Acil yazarsaniz sevinirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...