Jump to content

İlgililere Şikayet Ediyorum

Guest Orbitus
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

http://www.mazda-tr.com/orphan/mobile_terms/

Abi, web sitesinde şu bilgiler mevcut ;

Büyükdere Cad. No:127 Astoria A Kule Kat.7 Esentepe/ Şişli- İstanbul, Türkiye

Tel: +90 212 336 95 95

Fax: +90 212 215 30 09

Mazda web`deki iletisim formunu doldurarak sikayette bulundum, acaba yeterli olur mu ? Ayrica yarin telefon ile tekrar deneyecegim. Iletisim formu sikayetimin alinip alinmadigini soracagim. Sayet almadilarsa faks gonderirim.

Bu iste mutlaka birilerine hesap sorulmali. Bu basi bozukluk ve sorunlar sadece benim basima gelmiyor. Fakat uzuldugum ve agirima giden su ki, benim aracim icin yapilan isler cok kolaydi ve bu kolayliga ragmen basit, adeta embesil duzeyindeki kisilerin icguduleri ile bile yapabilecegi kontrollerin yapilamamasidir. Ornegin cam degistirdin, en basitinden cam isitici olsun, yagmur sensoru olsun, silecekler olsun kontrol edersin. Bu kontrollerin yapilamamasinin bir ozru olamaz. Bir insan, isi yapan bir usta bu kadar mi isine saygi duymaz, bu kadar mi bastan savma is yapar, hic utanma yok mudur yahu ? Insan aldi parayla evine ekmek goturur, bedduali ekmegin kime hayri olur ? Fakat isi yapan insanlar bu haldeyse, servisin bu hale gelmesindeki birinci sorumlu servis mudurudur, patrondur. Demek ki zaafiyet daha yukarda...

Simdi diyorum ki, aracta mazot kokusu var. En basiti kaputu acar bakarsin, bir yerde patlak hortum var mi, yakit filtresini kontrol edersin, ne bileyim bir ahmagin bile aklina bir iki yeri kontrol etmek gelebilir. Ama sen kaputu bile acmiyorsun. Acaba garanti kapsaminda oldugu icin mi ilgilenmiyorlar anlamiyorum. Tum bu sorumsuzlari Allah`a havale ediyorum.

Mazda merkezde de bir damla musteriye saygi varsa bu isin hesabini sorar, umarim birilerinin basi yanar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 59
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

7

• domestos

4

• Yusufsinan26

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Böyle deneyimsiz ustalar çalıştırarak zaten az olan müşteri grubuna eziyet ediyorlar... Bu ustalara eğitim veriliyormu , kim organize ediyor bunları merak ettim şimdi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Muğla ve İstanbul'a yolunuz düşüyor mu ? Muğlada Okan var ve forumu takip ediyor yardımcı olur. İstanbul'da bilgiğimiz servisler var yönlendiririz. Ama bu iş için tabili gelinmez. İşiniz icabı belki seyahat ediyorsunuzdur diye düşündüm.

Biraz zahmetli olacak ama şöyle yapılabilir. Noterden ihtarname çekin. Yaşamış olduğunuz sorunları güzel bir dille anlatın. gönderdiğiniz mail vs var ise ek olarak koyun. Hala problemlerinizin giderilmediğini eğer çözüm bulunamaz ise yasal yollara başvurmak durumunda kalacağınızı yine iyi niyetle çerçevesinde güzel bir dille anlatın. Sonrasında Mazda'ya durumu bildirin. Daha duyarlı yaklaşacaklardır diye düşünüyorum.

Sonuçta anlattıklarınıza göre ve tüketici kanununa göre haklı durumda görünüyorsunuz.

Sizin başınıza gelmesi talihsizlik. Herhangi bir markada bu tip sorunlar yaşayanlar olabiliyor.

Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar tavsiye ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Bu sabah telefon ile görüştüm. Şikayetim Mazda'ya ulaşmış. Değerlendireceklermiş.

Bu sabah tekrar servise gittim. Servis müdürüne bütüm şikayetlerimi bildirdim. Sorunları tek tek izah ettim; kendileri de gördü durumu. Sonunda mazot kokusuna ikna oldular ve kaputu açmak zahmetinde bulundular.

Şimdi hazır olun; sorun yeni bir boyut kazanıyor.

Silecek suyunu yaptılar, sanırım borusu yerine oturmamış. Daha evvel kontrolünü yapmadıkları yağmur sensöründe bir sorun varmış, ellerinde yokmuş, Belçika'dan yenisini sipariş ettiler. En önemlisi ise mazot kokusu; elbette kaputu açınca soru belli oldu; mazot filtresine gelen boru çatlamış, oradan mazot kaçırıyormuş. Tahmin edeceğiniz üzere ellerinde bu borudan yok ve yine Belçika'ya sipariş çekilmesi gerekiyormuş. Aracın bu şekilde kullanılması tehlikeli olduğundan parça gelene kadar serviste yatacak, en iyi ihtimalle hafta sonu gelirmiş parça...

Bu mazot borusu daha bir yıllık, 13000km'deki bir arabada nasıl patlar dedim; servis de ilk kez karşılaşmış böyle bir durumla ve malzeme imalat hatasındandır dediler. Yahu kardeşim malzeme hataları hep bana mı denk geliyor. Aynı hikaye baskı bakata yayında da olmuştu.

Servisin tutumuna mı yanayım, parça olmayışına mı, arabanın yatmasına mı, başıma gelenlere mi anlamadım. Bu durumda malzeme kalitesi hakkında ciddi endişelerim var. Benzinli araçlarındaki sorunsuzluğu ile ünlü Mazda, dizelde sanırım bu kaliteyi tutturamamış. Otomobilim 10 yıllık araç gibi her yeri dökülüyor adeta. Sıfır araç alıp 60 milyara yakın para vermiş biri olarak bunları yazmak çok acı verici ama yaşadıklarım ortada...

Anlayacağınız, yine arabasız parça beklemekle geçecek günler...

Bu durumu mahkemeye de veremem ki; araç garanti kapsamında tamir edilecek. Yani hukuki bir sorun yok. Yarın başka bir yeri bozulacak yine garantiden tamir denecek, yapacak birşey yok. Servisin duyarsızlığı ise yine hukuki bir sorun değil, ancak merkeze şikayet ettim; gereken yapılırsa yapılır. Başka da birşey gelmez elimden.

Hukuki olarak yapabileceğim birşey varsa lütfen beni uyarın, aklınıza geliyorsa birşey söyleyin lütfen...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazot borusu çatlamasın diye imal edilmezmidir,  neresi ve nasıl çatlamış acaba, biri kurcalamış olabilir mi  oraları ??,  harbiden büyük tehlike atlatmışsınız geçmiş olsun...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Emre kardesim, araci sifir aldim; onceden kurcalanmissa bilmiyorum. Tam mazot filtresine girdigi yerden catlamis. Nasil olur servisin de akli almiyor. Birinin cekicle girismesi lazim ki catlasin. Iyi ki kisin oldu, yazin sicaklarda olsaydi kesin yangin cikardi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok geçmiş olsun. Bu tür durumlar bir tek benim başıma gelir sanırdım. Çok üzüldüm. arabadaki sıkıntı konusunda adamları ikna edememek ya da gözünün içine baka baka yalan söylemeleri çok sinir bozucu. Türkiye'de bütün işler neden böyle yürüyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kazasız belasız çözülecek olması sevindirici, bunların yaşanmış olması ise düşündürücü...

tekrar geçmiş olsun...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun, Allah sabır versin diyerek konunun hukuki boyutuna bilgim dahilinde cevap vermeye çalışayım...

Aracınız garanti kapsamında olduğun için mecburen servis parça hatalarından kaynaklı arızaları yapmakla mükellef...

Tam olarak emin olmamakla birlikte aynı sorun nedeniyle bir çok kez aracınız servise giderse ancak ayıplı mal kategorisine sokarak değişim yapılabiliyor...

Maalesef ki; aracınız her defasında başka arızaları yaptığı için hukuki olarak ayıplı mal durumuna sokmanız imkansız... Arızalı parça değişimi yapılır ve şirket yani marka üzerine düşen görevi tamamlamış olur.

Bu gün baskı balata, yarın mazot filtresi, öbür gün cam sensörü hep farklı arızalar olduğu için aracınızı ayıplı mal kategorisine sokmanız hukuken mümkün değil.

Allah'tan garanti bittiğinde bu ve benzeri sorunlar başgöstermez de siz de maddi olarak sıkıntıya düşmezsiniz.

Sağlıcakla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abicim cok geçmiş olsun umarım en kısa sürede tüm sorunların hallolur.Sadece mazda servisi değil arkadaşlar çoğu servis böyle önceki arabalarımdan biliyorum.serviste hep sanayiden çıkmış adamlar var servisler kendi adamlarını yetiştirmeli özelliklem mazda gibi firmalar elektronik aksamı çok fazla bunlardan anlayan usta sayısı parmakla gösterilecek kadar az

abi valla sanayideki ustaların ellerıne su dokemez mazda servısındekı adamlar ben bunu bılır bunu soylerım.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi valla sanayideki ustaların ellerıne su dokemez mazda servısındekı adamlar ben bunu bılır bunu soylerım.

Katılıyorum, garantiden çıktıktan sonra senelerce mazdamı ustama götürdüm, en ufakda bi problem yaşamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok geçmiş olsun abi , umarım sorunsuz şekilde çıkarırsınız arabanızı servisten , herşeyde bir hayır vardır, varsın yatsın bir hafta, sabır vede iyi niyet birçok kaza vede belayı def eder.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok geçmiş olsun, bizim gibi Anadolu da , taşrada yaşayanların işi daha da zor. Benim Mazda 3 ün de 10 yıllık araba gibi her yerinin oynaması ve ses,tıkırtı sorunları, artı servisin tek oluşu, ilgisizliği ve ustaların deneme- yanılmalarından bıktım. Müşteri memnuniyetsiziği hat safhada şu sıralar.

Aracımı satmak zorunda kaldım artı başka sebeplerden. Gelecek pek iyi görünmüyor Mazda Türkiye için. Diğer markalar için de ben bu durumun pek farklı olduğunu düşünmüyorum bu arada, bunun bir zihniyet meselesi (sorunu)olduğunu düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Katılıyorum, garantiden çıktıktan sonra senelerce mazdamı ustama götürdüm, en ufakda bi problem yaşamadım.

zaten benımde bı garantım bıtsın hemen bulcam bı kalıtelı usta sanayıde kı zaten var aramak gerekmez elımızı sallasak kalıtelı ustaya denk gelır
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi sen bir kurban kessen  . Bu kadar terslik normal değil . Çok sinir durumlar . Bu soğukta arabasiz kalmak en kötüsü hemde :(

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi sen bir kurban kessen  . Bu kadar terslik normal değil . Çok sinir durumlar . Bu soğukta arabasiz kalmak en kötüsü hemde :(

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Kışın arabasızlık gerçekten çok zor. Bu kadar çok problemle karşılaşmam, dediğin gibi normal değil. Kurban da kesmiştim. Nazar mı var acaba ?  :(

Şimdi aracımın durumunu doğrudan Mazda takip ediyor. Bu iş için bizzat bir kişi görevlendirildi. Umarım bu sorunların kaynağını tespit edip çözümünü en doğru şekilde yaptırırlar.

Ayrıca hem servisten hem de Mazda'dan aracımla ilgili detaylı bir check-up yapmalarını istedim. Ama en büyük korkum bu servisin bir yeri yaparken veya kontrol ederken başka bir yere zarar vermesi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...