Jump to content

120 den sonra araç çok bağırıyor

sdtsword
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

selam arkadaşlar benim araç 2005 mazda 6 manuel 5 vites. lpg li. araç 120 den sonra çok bağırıyor 160 a kadar bastım ama çok bağırdığı için daha da zorlamadım. mazda 6 kullanan arkadaşlar sizin araçlarda böylemi yoksa benimkinde mi bir sorun var acaba? 2000 motor 150 beygir bir aracın bu kadar bağarması bana normal gelmedi araç 5 vites. 2006 modeller 6 vites. sanki araç 6 vites olsa rahatlayacakmış gibi geliyor bana. 2006 6 vites olan arkadaşlar özellikle yazarlarsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Sitem etmekte haklısınız, ancak konuyu yeni görüyorum yoksa mutlaka bir şeyler yazardım... Huyum kurusun...

:D

İlk aklıma gelen şey; baskı balata konusu oldu... İkincisi egsoz (eksoz) sisteminin kontrolü oldu... Üçüncüsü de hava-yağ filtrelerinin değişim vaktinin gelmiş veya geçmiş olabileceği oldu...

1-Aracınızın el frenini çekin ve birinci vitese takarak aracınızı yürütmeye çalışın, araç arka tekerleri sürüyerek hareket ediyorsa baskı balata sorununuz yok demektir, ancak; araç olduğu yerden hareket etmeden bağırmaya başlıyorsa baskı balata kaçırıyor demektir...

2-Manifold kısmından egsoz ucuna kadar sistemi kontrol ettirin, bazen katalitik konvektörde problem oluştuğunda bu tarz sorun olabiliyor...

3-Hava-yağ filtresi işlevini görmüyorsa da böyle bir sorun oluşabilir ancak bu zayıf bir ihtimal.

Geçmiş olsun kolaylıklar.

Gelişmelerden bilgilendirme yaparsanız memnun olurum. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınızı aldıktan sonra baskı balata değişimi yapmadıysanız eğer, büyük ihtimalle sıkıntı buradan kaynaklanıyor...

Daha önceki mesajlarınızdan bu sonuç çıkıyor çünki.

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

selam arkadaşlar benim araç 2005 mazda 6 manuel 5 vites. lpg li. araç 120 den sonra çok bağırıyor 160 a kadar bastım ama çok bağırdığı için daha da zorlamadım. mazda 6 kullanan arkadaşlar sizin araçlarda böylemi yoksa benimkinde mi bir sorun var acaba? 2000 motor 150 beygir bir aracın bu kadar bağarması bana normal gelmedi araç 5 vites. 2006 modeller 6 vites. sanki araç 6 vites olsa rahatlayacakmış gibi geliyor bana. 2006 6 vites olan arkadaşlar özellikle yazarlarsa sevinirim.

Başka bi ihtimalde var kardeşim. araç konusunda ne kadar tecrübelisin ne kadar süredir araç kullanıyorsun bilmiyorum ama en pahalı araçlar bile 120 yi geçince bağırır. mazda araçlar diğerlerine nazaran daha fazla bağırır. senin araçtaki bağırma şiddetini bilemiyoruz. belki bizimkiyle eşittir. bi sorun yoktur. ayrıca bu motorun bağırma sesi mi yoksa aracın içeriye aldğı bi uğultu, ya da rüzgar sesimi oda var tabi. ancak motor sesiyse dediğim gibi 120 yi geçince hepsi bağırıyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Araci gectigimiz haziran ayinda aldim. Debriyaj cok sertti ustaya gosterdim baski balata degismesi lazim dedi. Bi sure o sekilde kullandim sonra baska bi ustaya gosterdim o araci sizin dediginiz gibi denedi ve cok az kaciriyo simdilik idare eder ama bi ara degistir dedi. Debriyaj zamanla yumusadi yada ben kullandikca alistim sertligin. Su an hala bu sekilde kullaniyorum. Daha once ikibin motor arac kullanmadigim icin 120 den sonraki performansini da bilmiyorum aracin o yuzden kullanan arkadaslardan yorum istedim. Eksoza gelince dikkatimi ceken bi sikinti yok ama belki bilmedigim bir sikinti vardir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

aynı problem bende de var. senden farklı olarak 2ay önce eksoz kokusu değişti, yokuşta yüksek devirde  nazlanmaya başladı, 1 hafta önce p0420 hatası verdi. yani katalizör tıkanıyor demek istiyor. temizlik pe işe yaramıyormuş int.ten bayağı araştırdım. sanırım değiştireceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...