Jump to content

2013 Model Yeni Mazda6 Nisan Ayında Türkiye'de Olacak

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mehmet beye katılıyorum ve ilave yapıyorum. Bu durumda şu an "toronaga77" tabirinizle 137 adet enayi var Türkiye'de. Bu enayi kişilerden bazıları da forumumuza üyeler.

Her marka model aracın, bir alıcısı vardır. Gelir seviyesine göre bu değişiklik göstermektedir. Aynı şekilde ülkemize gelecek olan yeni Mazda 6'nında azda olsa alıcısı olacaktır. Bu tamamen kişinin zevkine ve parasına kalmış bir şey. Zevkler ve renkler görecelidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 154
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

26

• Gökhan

7

• emregc

10

• Onur

28

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

arkadaşlar özür diliyorum ifadem biraz ağır oldu kabul ediyorum.aslında kızgınlığım mazda türkiyenin fiyat ve satış politikalarına .bir de bunun üstüne  fiyatla ilgili hayal kırıklığı eklenince böyle bir yanlış ifade kullanmışım.herkesten özür dilerim.saygılarımla......

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zevkler ve renkler tartışılmaz derler...

Hele hele otomobil konusunda hem tercih yapıp hem de enayiyiz biz demek çok insaflı bir eleştiri veya öz eleştiri değil, bir anlık sinirle bazı şeyleri yazmış olabilirsiniz ama işin rengi sizin bahsettiğiniz gibi değil çok şükür...

Her Mazda sahibi kendisine göre var olan kriterleri sonucunda bu markaya sahip olmuştur bu kesin. Geriye kalan bana göre ayrıntıdır...

Ancak; bu ayrıntı enayilik düzeyine kadar inmez.

Sağlıcakla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

117 bin TL fazla olmuş hakikaten. 100-105 Bin aralığında çıksaydı biraz şansı olur, 90-95 bandında olsaydı kesinlikle çok satardı. Ama 117 Bin TL'lik fiyatlandırma resmen öldürmüş.

Başka bir şey daha var; bayi karını önemsiz sayarsak, Mazda 6'nın ötv ve kdv'den sonra ham fiyatı 55 Bin TL civarında bir şeye çıkıyor. 55-60 bine bir sürü D sınıfı otomobil seçeneği varken, nasıl bir mantıkla 117 Bin TL'yi düşündüler, şahsen çok merak ediyorum.

Ülkemizde en çok satılan VW Passat'ın dizel, 2.0 motor, 170 beygir ve üstelik Dsg şanzımanlı en üst versiyonu bile 116.900 TL.

Geçiyorum; İnsignia'nın 2.0 Dizel, 195 beygir ve en full donanımlı aracı 104 Bin TL.

Geçiyorum; Mondeo 2.0 Dizel, 163 PS ve Powershift şanzımanlı aracı 103 Bin TL.

Geçiyorum; Latitude 2.0 Dizel, 175 beygir ve en full donanımlı aracı 94 Bin TL...

Fiyatlandırma yaparken ya diğer markalara yanlış baktılar ya da hakikaten araç satmak gibi bir gayeleri yok...

İyisi mi sıkıntılı zamanlarda Mazda forumuna girmemek. Bu akıl almaz durumları görünce insan dinden imandan çıkıyor resmen. Ayıptır, günahtır ya...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda Türkiye ilk kurulduğunda en yetkilisi "biz ucuza araba satmayacağız" demişti...

Bu fiyat da bu sözün arkasında durmalarının eseridir mutlaka. İşin sevindirici tarafı ise adamların söylediği sözü tutmaları... !!

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

117 bin TL fazla olmuş hakikaten. 100-105 Bin aralığında çıksaydı biraz şansı olur, 90-95 bandında olsaydı kesinlikle çok satardı. Ama 117 Bin TL'lik fiyatlandırma resmen öldürmüş.

Başka bir şey daha var; bayi karını önemsiz sayarsak, Mazda 6'nın ötv ve kdv'den sonra ham fiyatı 55 Bin TL civarında bir şeye çıkıyor. 55-60 bine bir sürü D sınıfı otomobil seçeneği varken, nasıl bir mantıkla 117 Bin TL'yi düşündüler, şahsen çok merak ediyorum.

Ülkemizde en çok satılan VW Passat'ın dizel, 2.0 motor, 170 beygir ve üstelik Dsg şanzımanlı en üst versiyonu bile 116.900 TL.

Geçiyorum; İnsignia'nın 2.0 Dizel, 195 beygir ve en full donanımlı aracı 104 Bin TL.

Geçiyorum; Latitude 2.0 Dizel, 175 beygir ve en full donanımlı aracı 94 Bin TL...

Fiyatlandırma yaparken ya diğer markalara yanlış baktılar ya da hakikaten araç satmak gibi bir gayeleri yok...

İyisi mi sıkıntılı zamanlarda Mazda forumuna girmemek. Bu akıl almaz durumları görünce insan dinden imandan çıkıyor resmen. Ayıptır, günahtır ya...

Bahsi geçen üç araçtanda daha şık vede güzel bir araç mazda 6.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tüketici zaten bu fiyatlara karşın gereken cevabı verecektir, elbet Mazda6 yı alanların profili konusunda bilgimiz olacaktır ileride, biraz sabır...  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu kısmını cidden anlamadım. Ham fiyatının yani ÖTV ve KDV hariç fiyatının bu işle alakası ne ? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bahsi geçen üç araçtanda daha şık vede güzel bir araç mazda 6.

Bahsi geçen araçlar dizel hemde... Mazda 6'nın dizel otomatiği geldiğinde 120-130 arası bir şey olur ki sırf şıklık için 20-30 bin para verilir mi sizce?

Şuan örneğin Jetta, focus v.b araçların benzinli en fulleri 65 bin TL civarı. Mazda 3 75-80 Bin TL fiyatta olsa kim alır? Şahsen ben gidipte o kadar parayı mazda 3' e vermem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu kısmını cidden anlamadım. Ham fiyatının yani ÖTV ve KDV hariç fiyatının bu işle alakası ne ? 

Mazda6 ÖTV siz KDV siz 60 bin TL ye gelirken, diğer firmalar 60 Bin TL ye ÖTV li KDV li D sınıfı araç satıyor demek istemiş heralde :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamam başkaları o fiyata D segment satıyor olabilir ama bunun tek nedeni motor seçeneği. Mazda Japonya bu araca 2.0 ın altında bir motor koymadığı sürece de bu durum değişmeyecek. Gökhan'ın dediği gibi aynı motor hacmine sahip araçlarla karşılaştırmak lazım.

Yukarıda verilen rakamlarda o karşılaştırmalarda da Mazda yukarıda kalıyor o ayrı. Hem de benzinli araç ile

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

motor seçeneği aynı olduğunda fiyat pekte farketmez üç aşağı beş yukarı olur. ama motor hacmi vergi oranlarını çok etkiliyor, 2.0 ltr motorlu araçlarla vede donanımla kıyaslayınca bence Mazda 6 daha karizma bir araç hemde eskimemiş bir yüz, bence satar.

Bahsi geçen araçlar dizel hemde... Mazda 6'nın dizel otomatiği geldiğinde 120-130 arası bir şey olur ki sırf şıklık için 20-30 bin para verilir mi sizce?

Şuan örneğin Jetta, focus v.b araçların benzinli en fulleri 65 bin TL civarı. Mazda 3 75-80 Bin TL fiyatta olsa kim alır? Şahsen ben gidipte o kadar parayı mazda 3' e vermem.

çok erken bir yorum bu vede bu kadar fiyat farkı olacağını zamnnetmem diyelimki oldu o zaman anlaşılırki diğer modellerle rakip değil daha lüks marka vede modellerin pazarına göz dikmiştir mazda.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

motor seçeneği aynı olduğunda fiyat pekte farketmez üç aşağı beş yukarı olur. ama motor hacmi vergi oranlarını çok etkiliyor, 2.0 ltr motorlu araçlarla vede donanımla kıyaslayınca bence Mazda 6 daha karizma bir araç hemde eskimemiş bir yüz, bence satar. çok erken bir yorum bu vede bu kadar fiyat farkı olacağını zamnnetmem diyelimki oldu o zaman anlaşılırki diğer modellerle rakip değil daha lüks marka vede modellerin pazarına göz dikmiştir mazda.

nofear hocam aracin fiyatini yukselterek mi pazari yukseltmis oluyoruz onu anlamadim.

daha dun yazdim bmw320d xdrive dedigin alet bizim mazda6 yi donunda sallar ve ayni fiyat gibi bisi.

simdi 300 milyara satsak mazda6 yi direk porche segmenti neyse ona mi goz dikmis olacaz.

anlamsiz. surumden kazanmak diye bisi vardir 117k yapacagina yap 90K 20 satacagina 50 sat. surumden kazan. servisten kazan. ben sahsen su anda kendimi enayi yerine konmus gibi hissetmekten geri alamiyorum.

burda sunu demeye calisiyorum (dunku dava olmasin diye) mazda'ya gonulden bagli insanlar abuse mi edilmeye calisiliyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor seçenekleri aynı... Verdiği fiyatlarda dizel otomatik full versiyon fiyatları...

Dizel versiyonun benzinden ucuz olacağını sanmıyorum. 2.0 Dizel geldiğinde 117 binden fazla olacaktır.

D sınıfı bir araç sonuçta ilk önce kendi rakipleriyle yarışsın 1. olsun sonra bir üst segmente göz diksin :D

X drive yani 4x4 bmw 2.0 dizel 128 bin TL... Rakibi bu mu mazda 6' nın tabiki de hayır....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

güzel sölemişsin onur kardeş haklısın ama bu dediklerimizi koskoca mazda hesaplıyamıyomu , Türkiye piyasasını bilmiyomu , herşeyi biliyorlar ama demekki maliyet fazla yoksa herkeste aynı düşünüyor, umarım fiyatlar tahminler gibi olmaz vede sizin dediğiniz gibi satış olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

güzel sölemişsin onur kardeş haklısın ama bu dediklerimizi koskoca mazda hesaplıyamıyomu , Türkiye piyasasını bilmiyomu , herşeyi biliyorlar ama demekki maliyet fazla yoksa herkeste aynı düşünüyor, umarım fiyatlar tahminler gibi olmaz vede sizin dediğiniz gibi satış olur.

abi getirmesin bizim de kafamizi karistirmasin. derdimize bak isi gucu buraktik 117 bin tl yi analiz ediyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

satar araç merak etmeyin. Siz 1.6 motor s60'a benim arabadaki donanımı koyun (ön cam ısıtma, koltuk ısıtma, sunroof, şu bu ıvırı zıvır) ve fiyata bakın. O satıyorsa, Mazda da satar merak etmeyin. Ha biz alamayız belki, belki 1.6 gelince alabiliriz ayrı mesele. Kısa olan bmw değil uzun olan mazda'dır yada öyle bişey yani :D 100'bine kia satıyorlar , mazda mı satmayacak :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 nın dizel otomatiği 140 160bin tl arası olucak o anlamda öbür araçlarla fiyat farkı çok yüksek  dizeli az satar o kesin çünkü vergi sistemimiz 2.2 motorlu aracı bi üst vergiden değerlendiriyor  >:( >:( benzinli olanın daha ucuz olması isteriz zaten hepimiz hemfikiriz 100bin tl olsa marka fanatiği olmayan insanlar mazda6 yı düşünebilir´ve bence düşünmeli de öbür arabalara göre daha şık. Doluluk oranlarını bilmiyorum o yüzden o konuda yorum yapamam.

Dipnot: öbür araçların dizel olmasına rağmen 2.0 benzinli mazda6 nın yakıt tüketimi onlarınınkine yakın olacaktır

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...