Jump to content

Mazda 626 Rolanti Sorunu

ersin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aynen abi. O aracı ben 3 ay önce aynı galeride gördüm 14.250 yazmıştı, iletişime geçtim size 13.500 a bırakabiliriz dedi. Sonra 10 günde falan satıldı. Daha sonra nasıl olduysa aynı araç aynı galeride yine satışa çıktı  ;D

İlk yazdığı fiyat 25.750'ydi 10 gün sonra 23.750 ye çekti. İletişime geçtim size 22.000'ne bırakabiliriz dedi. Araca full bakım yaptık dedi. Dıştan görünen koltuk kılıfları yenilenmiş birde multimedya teyp koymuşlar, motor yürüyene ne yapıldı diye sormadım.

O fiyata o satılmaz mutlaka fiyatı 20.000'lerin altına çekecektir

Keşke 13.500 dediğinde alsaymışsın 10 bin liralık masraf yapmış olamaz heralde :)

Dediğin gibi nasıl olsa bunun hastası vardır bir alan çıkar diye uçmuşlar galiba. Neyse hayırlısıyla temiz bir tane bulursun inşallah...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Keşke 13.500 dediğinde alsaymışsın 10 bin liralık masraf yapmış olamaz heralde :)

Dediğin gibi nasıl olsa bunun hastası vardır bir alan çıkar diye uçmuşlar galiba. Neyse hayırlısıyla temiz bir tane bulursun inşallah...

Daha önce aynı araçtan 12.500 isteyipte aylar sonra ancak satabilmiş olanda var. Şuan sitede 3 adet var bu araçtan. İlk verilen ilan galerideki araç. Adam nasıl olsa bu aracı hastası alır diye fiyatı uçurmuş. Diğer araçlarda muhtemelen galerideki araca göre fiyat belirlediler.

(Sitede17.500 olan ilandaki araç sahibi forumdan numaramı bulmuş; sahibinden.com'a ilan vermeden önce istersen 15.000 vereyim diye aramıştı. Bende müsait olunca geleceğim dedim. Daha sonra sitedeki aracı görünce kendi fiyatını ona göre yazdı sanırım)

Arkadaşların hepside tok satıcı olduğunu söylüyor onlar öyleyse bende tok alıcıyım  :D

15.000'e temiz bulabilirsem almayı düşünüyorum. Bulamazsam şuanki guzumla devam. Zaten kendi guzuma 4-5 yıl binerim düşüncesiyle her bakımını yaptırdım. Aracımın maşallahı var. Yağ değişimden sonra kardeşim 2000 km yapmış; yağı daha sapsarı duruyo 1 gram'da eksilme yok dedi :nazar:

Kendisinde 97 Bmw 3.20 var oda 626 gibi 2000 motor ama nerdeyse senin aracın 2 katı yakıyor diyo  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Maşallah nazar değmesin. Keşke benim arabada az yaksa. Senin guzu çok iyi ama ilan duruyor hala onu satıpta temiz bir 929 bulamazsan böyle temiz bir arabayı kaybetmiş olacan :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Maşallah nazar değmesin. Keşke benim arabada az yaksa. Senin guzu çok iyi ama ilan duruyor hala onu satıpta temiz bir 929 bulamazsan böyle temiz bir arabayı kaybetmiş olacan :)

Abi 11.000 teklif eden çok oldu, en son karabük'ten biri 11.500'de çok ısrar etti ama bende üzülerek hayır dedim. Benim de temizini çok aradığım ve ağır bakımlarını yaptırdığım için satmak içimden gelmiyor. İhtiyaçtan olsa veya model yükseltmek için olsa 3'e 5'e bakmadan verirdim. Ayrıca aradığım aracıda istediğim fiyata bulamayınca talip olanların tekliflerine hayır diyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eşim kullanabiliyor olsaydı ben hiç rahatımı bozmazdım... İlerleyen dönemde baskı balata ile fren bakımı isteyebilirdi, onları da yaptırır keyifle 5-6 yıl kullanırdım... Motoru ve yürüyeni saat gibiydi, iç donanımı ilk günkü kadar temizdi... :(

Haa birde klima gazı yoktu...

Ama şimdiki guzu başka bir harika... Donanımı, yol tutuşu, güvenliği insana huzur veriyor... ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi 11.000 teklif eden çok oldu, en son karabük'ten biri 11.500'de çok ısrar etti ama bende üzülerek hayır dedim. Benim de temizini çok aradığım ve ağır bakımlarını yaptırdığım için satmak içimden gelmiyor. İhtiyaçtan olsa veya model yükseltmek için olsa 3'e 5'e bakmadan verirdim. Ayrıca aradığım aracıda istediğim fiyata bulamayınca talip olanların tekliflerine hayır diyorum.

Vay karabükte kimmişki benim dışımda mazda aşığı.

EMY & MZD

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eşim kullanabiliyor olsaydı ben hiç rahatımı bozmazdım... İlerleyen dönemde baskı balata ile fren bakımı isteyebilirdi, onları da yaptırır keyifle 5-6 yıl kullanırdım... Motoru ve yürüyeni saat gibiydi, iç donanımı ilk günkü kadar temizdi... :(

Haa birde klima gazı yoktu...

Ama şimdiki guzu başka bir harika... Donanımı, yol tutuşu, güvenliği insana huzur veriyor... ;)

Aracım hakkında; kardeşimden en son gelen yorumlardan sonra bu araçlara (626) bi daha aşık oldum abi. Valla bir tane daha alasım geldi  :)

Kardeşim bazen kendi aracı olan 3.20 ile bazen de benim guzu ile işe gidiyor. Ve hergeçen gün Mazda'yı daha çok seviyor. Bu gün söylediği söz Bmw'yi sattıktan sonra Mazda alcam dedi.

Veli abi kardeşim için senin tavsiye ettiğin 30.000 lirayada kadar tercihen Dynamic bir Mazda 3 olursa uygun konuda paylaşmanı rica ederim 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vay karabükte kimmişki benim dışımda mazda aşığı.

EMY & MZD

Altuğ diye bir abiydi. Çok ısrar etti dua ederim dedi, çok üzülerek hayır dedim. Telefonda ''abi aracımı bu kadar beğendiysen gel Bolu'dan al git ben gelene kadar 1 ay kullan'' dedim

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Veli abi kardeşim için senin tavsiye ettiğin 30.000 lirayada kadar tercihen Dynamic bir Mazda 3 olursa uygun konuda paylaşmanı rica ederim 

Buralardan denk gelirse memnuniyetle ama bende senin gibi internetten bakıyorum o kadar... Fotoğraf ile yakından bakmanın çok farkı oluyor. Birde satıcı dürüst değilse, yandı gülüm keten helva...

Hayırlısı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Arkadaşlar merhaba.Daha önce rölanti motorum arızalı diye bir konu açmıştım.Arkadaşlarımızın doğru yönlendirmeleri ile sanki sorunun rölanti motorunda olmadığı kanısı oluştu bende.Sıkıntıyı aşağıda anlattım lütfen bana yardımcı olurmusunuz.

Aracım normal çalıştığında hiçbir sıkıntı yok Rölanti normal Yalnız araba biraz titriyor.motor takozlarımda sıkıntı var.

Ama sinyal verdiğimde,farları yada uzun farı açtığımda,camları indirip,kaldırdığımda (ARAÇ DURURKEN) Rölanti bir miktar düşüyor aracı titretiyor sonra eski seviyesine dönüyor...

Mesela klimayı açtığımda rölanti bir miktar daha artıyor ve aracım normalde titrediğinden daha az titriyor.Ve klima açıkken rölant ide aynı seviyede kalıyor.Lakin yine bu üstte saydığım şeylerden herhangi birini yaptığımda yine rölanti anlık düşüyor ve eski halini alıyor...

Arkadaşlar konu hakkında değerli fikirlerinizi bekliyorum..

Selamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rolanti yerini buluyor demişsiniz. Sorun yok aracınızda. Fren klima direksiyon camlar uzunlar farlar kalorifer fanı gibi şeyler kısa süre rolanti dalgalandırır. Stop etme yoksa dert etmeyin. Takozları değiştirince böyle küçük dalgalnmaları hissetmezsiniz. Orjinal takoz alın ve keyfini cıkarın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşımızın dediği gibi  araçta fazla enerji kullanan ekipmanlar açıldığında rölanti biraz düşebilir normaldir lakin takozların orjinali pahalı gelebilir zaten ben takozdan olduğunu sanmıyorum neden derseniz öle kolay kolay deforme olacak parçalar değiller ama genede tek tek bakın, kopuk veya yırtık olabilir, hepsini tek tek iyicene kontrol etmeden değişmeyin rölantiniz 0,9 veya 1 ' in üstünde dursun eğer düşük ise yükseltin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar ilginiz için çok ama çok teşekkür ederim.Sizin değerli bilgileriniz olmasaydı bilmediğimden ötürü normal çalışan parçayı değiştirecekmişim durduk yere ciddi masrafa girecektim :(

Sormak istiyorum.Yinede boğaz kelebeği kısmını söküp temizletmemi önerirmisiniz yoksa gerek olmadığını mı düşünüyorsunuz?

Bu arada öndeki takoz 'u değştirmiştik,çok ta iyiydi sonra eski halini aldı yine sanırım yan sanayi ürünün çalışma süresi bu kadar.İlk fırsatta bunuda yapacağım.

Selamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rica ederim,  Boğaz kelebeğini temizletmene gerek olduğunu sanmam sizin arabistanda bizim gibi lpg kullanmışlığınız yoktur sanırım, boğaz kelebeği lpg li araçlarda sıkıntı çıkarır,  zaten benzin kendisi bir temizleyicidir, usta sökse bile benzinle yıkayarak temizleyecektir emin olunuz , gereksiz yere aracın sağıını solunu söktürme , sonra yapacam diye başka yerlerini bozarlar , tam olarak problemi sabırla tespit etmeye çalış, bunun içinde alternatiflerin en maliyetsizinden başlayarak deneme yanılma yoluyla sorunu bul, kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Boğaz kelebeğinin bir kaç işlevi vardır, motor giren hava miktarını ayarlamak, enjektörlerden püskürtülen yakıt miktarını ayarlamak son olarakta aracın stabil rölantide kalmasını sağlamak,

Kara düzen lpg kullanan enjeksiyonlu araçlarda diren lpg hava filtresinden girer vede kelebekten geçer, gelelim temizlemeye gerek olmadığı mevzusuna benzin illa kelebeğe banyo yaptıracak değil kelebeğin kontol ettiği bir çok ekipmana uyum sağlar, genelde elektronik araçlarda ECU takıt türüyle çok alakalıdır beraberinde kelebeğin performansı açısıdan benzin çok önemlidir, kanımca hava filtresinden geçen ufak zerrelerin aracın 8-10 cm lik kelebeğinin üzerindeki milimlik birikmesinin rölantiye etki etmeyeceğini düşünmekteyim, tamamen benzinli araçlarda para tuzağıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar ilginiz ve değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Ben şu an iş münasebeti ile arabistandayım lakin aracım Türkiyede...

Yedek parçanın dolu olduğu bu ülkede servis bana 626 93-97 modellerinin Arabistana gelmediğini söyledi.Bildiğiniz parçaları bulamıyorum.Az kaldı rolanti sensörünü getirtecektim servise.Ve Arabistanda bile ciddi paralar istiyorlar :(

Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekküğr ederim,sayelerinde aslında parçanın bozuk olmadığını olağan şekilde çalıştığını öğrendim.

Selamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ya sen ne saygısız cins bir insansın , daha önce kaç defa polemiğe girdik boş yere kendime yakışmayan sözler sarfetmek durumunda kaldım senin yüzünden,  hala benim mesajlarıma yüzsüzce atıfta bulunup konuşabiliyosun işine bak bilader işine !!!! , anlatmışım yukarıda lpg kara düzen olunca durum değişir illa yakıtın boğaz kelebeğinden geçmesi gerekmiyor  kelebeğin etkilediği ve yakıtla direkt alakalı bir kaç nokta var ve onlarıda yazmışım hem farzedelim ki yanlış billiyorum veya yanlış ifade de bulundum bu size benim mesajıma böle lavabalice  şekilde atıfta bulunma hakkını vermez,  burada yüzlerce üye var , bir yanlışım varsa onlar düzletsin sen değil, bir daha sölüyorum benimle muhatabiyetin olmasın, bende sana gülüyorum başka bir tarafımla haberin olsun , sen zaten ark niyetli cinsin teki olmasan gülüyorum muhabbetlerini bırakıp eksik yazdığımız  bişey varsa onu paylaşırsın sen yapıcı değil bozguncu bir insansın,  benle işin olmasın bir daha daha,  ağır ifadeler kullanırım, umarım kafana girmiştir.  Ya Bilader sen niye benden patlıyosun ??? Kaale dahi almadığım bir insansın şahsen bu yazdıklkarıma bile yazığım geldi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...