Jump to content

Mazda 626 Rolanti Sorunu

ersin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Estagfurullah :))  ya kizdigim su dunyanin en az ariza yapan arabasi diyolar, hergun ariza yapiyo. Rolanti olayi cok hassas ve cok etkeni var isimiz zor. Ama forumda mutlaka anlayan vardir hayirlisi bakalim. Tsk ediyorum sizede;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi de hocam, ben 2 yıl kullandım beni hiç üzmedi... 21 yaşındaki arabayı görenler hayran kalıyordu...

Mazda bozulmaz, bozarlar diye bir söz var, senden önceki sahipleri eşeğe biner gibi binmişler muhtemelen...

:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba benim yaşadığım sorunları ve benzerleri sizdede mevcut ben hamd olsun düzelttim cok nadır de olsa dalgalanma devam edebiliyor 3-5 sn için....

Kamotropi isimli arkadas eğer rölanti motorunu alacaksan sıfır ve pozisyon sensörü ile birlikte almalısın.. 550 tl kargo dahil ebay fiyatı 215+,30 usd ve kargolar..

ben sensörü açıp temizlemistim..

dilersen mail ile telefon yaz irtibata gecelim sonrada burada paylasırız..

http://www.ebay.com/itm/93-94-95-Mazda-MX-6-626-Ford-Probe-Idle-Air-Control-Valve-2-0L-FS0220660-AT-MX6-/111280558295?ru=http%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fsch%2Fi.html%3F_sacat%3D0%26_from%3DR40%26_nkw%3D111280558295%26_rdc%3D1&nma=true&si=qEXNZSuIzPNUCLpQ5qoyBP1tsKo%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557

Merhaba bu linkteki rolanti sensörü bizim modele uygundu, satıcı ile görüştüm türkiyeye gönderi yapıyordu, şu an stokta yok gözüküyor.

Sizin söylediğiniz pozisyon sensörü nedir? ayrıca muratturk5252 gibi bende sensör fişini çekik kullanıyorum neden anormal bir durum olmuyor veya bu sensörün fişinin çekik olmasının zararı varmıdır nedir ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.ebay.com/itm/93-94-95-Mazda-MX-6-626-Ford-Probe-Idle-Air-Control-Valve-2-0L-FS0220660-AT-MX6-/111280558295?ru=http%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fsch%2Fi.html%3F_sacat%3D0%26_from%3DR40%26_nkw%3D111280558295%26_rdc%3D1&nma=true&si=qEXNZSuIzPNUCLpQ5qoyBP1tsKo%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557

Merhaba bu linkteki rolanti sensörü bizim modele uygundu, satıcı ile görüştüm türkiyeye gönderi yapıyordu, şu an stokta yok gözüküyor.

Sizin söylediğiniz pozisyon sensörü nedir? ayrıca muratturk5252 gibi bende sensör fişini çekik kullanıyorum neden anormal bir durum olmuyor veya bu sensörün fişinin çekik olmasının zararı varmıdır nedir ?

Benim önerim,  bu mevzuyu şase noyu vererek,  yetkili servise sorunuz, bir parça pekçok isimle anılabiliyor vede bazen kafa karıştırabiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaslar bujileri degistirdim bogaz kelebegi temizlendi.hala rolanti duzensiz çalışıyor. Usta hava alan bir yer var arastirilmasi gerekir diyor.Bu model arac bilgisayara baglanip ariza tespiti yapilirmi.tavsiyeniz nedir acaba.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaslar bujileri degistirdim bogaz kelebegi temizlendi.hala rolanti duzensiz çalışıyor. Usta hava alan bir yer var arastirilmasi gerekir diyor.Bu model arac bilgisayara baglanip ariza tespiti yapilirmi.tavsiyeniz nedir acaba.

Hava akışmeterenin sağlam olduğundan eminmisiniz. Arızalı ise araç saçmalar belli bir devirde durmaz.

İyi bir japon ustası sorunu tespit edecbilir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

OBD kablosu olan usta varsa bağlanır ve teşhis yapılır... Sorun sadece lpg de ise; ateşleme sistemi baştan sona kontrol edilmeli, komple egsoz sistemi kontrol edilmeli, lpg sisteminin kalibrasyon ayarları net olarak yapılmalı, soğutma suyunun tam olup olmadığına bakılmalı, eksik varsa da yapar. Zayıf bir ihtimal hava akışmetre arızasında da yapabilir...

Ayrıca; bu sorun ile ilgili forumda bir çok konu var araştırılmalı... ;)

Geçmiş olsun, gelişmelerden bilgi vermeyi unutma.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Amcamın 99 model 323 1.8 GLX aracında da aynı rölanti sorunu vardı. LPG enjektörlerinden tutunda buji ve kabloları değişti, boğaz kelebeği temizlendi hatta komple enjeksiyon sistemi dahi elden geçti diyebilirim. Sorun yine aynıydı.

Sonunda bir ustaya götürdük. Usta arabaya biner binmez; hava akış metresinin bozuk olduğunu söyledi. Biraz araştırdık ve servisi aradık. Parçanın fiyatı dudak uçuklatacak kadar pahalıydı. Çıkma araştırdık ve bir tane bulduk. Aldık ve taktık... Sonuç ise mükemmeldi.

Motor daha sessiz çalışmaya başladı desem şaka olmaz. Rölanti düzeldi, araç ferahladı diyebilirim.

Yine-de sağlam bir ustaya götürün tekrar. En son çare hava akış metresi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Küçük bi ipucu vereyim akış metreyi test etmek için...

Araç rölantide çalışırken hava akışmetrenin fişini çekin, motorun rölantisi saçmalıyorsa sağlam demektir... Umurunda bile değilse, çıkma sağlam hava akışmetre aramaya başlayın... Sıfırı sizin rölantinizi bile bozacak kadar tuzlu çünki... :D

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Küçük bi ipucu vereyim akış metreyi test etmek için...

Araç rölantide çalışırken hava akışmetrenin fişini çekin, motorun rölantisi saçmalıyorsa sağlam demektir... Umurunda bile değilse, çıkma sağlam hava akışmetre aramaya başlayın... Sıfırı sizin rölantinizi bile bozacak kadar tuzlu çünki... :D

;)

Çok doğru Veli abi. Bize sıfır orijinal hava akışmetresine abartısız söylüyorum 1781 TL demişlerdi. Hatta amcam fiyatı duyunca servisdeki elemana komple motor mu yaptırıyoruz ..... ..... demişti. ;D

Çıkma orijinal sağlam akışmetreye 250 TL verdik. Şimdi maşallah saat gibi arabası...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 1992 model 929 Sentia'nın akışmetresini sordum; 3.084 TL yanlış okumadınız üçbin sekdört türk lirası dediler  :sopa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunu duyduktan sonra 929'a karşı olan hislerinde bi değişme oldumu acaba ? :)

Değişmedi desem yalan olmaz :)

Bu araçtan hala almayı düşünüyorum. ebay.com gibi sitelerde araştırdım 250-300 $ çıkması bile var aynı sitede 50 $

Bu aracın parçası sıkıntılı ama vereceği konfora değer diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Değişmedi desem yalan olmaz :)

Bu araçtan hala almayı düşünüyorum. ebay.com gibi sitelerde araştırdım 250-300 $ çıkması bile var aynı sitede 50 $

Bu aracın parçası sıkıntılı ama vereceği konfora değer diye düşünüyorum

Allah gönlüne göre versin. İnşallah temiz bir tane bulupta hiç parça sıkıntısı yaşamadan binmek nasip olur..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Allah gönlüne göre versin. İnşallah temiz bir tane bulupta hiç parça sıkıntısı yaşamadan binmek nasip olur..

Teşşekür ederim şuan ilgilendiğim bir tane var ama bana göre fiyatı yüksek

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-mazda-sentia-160144235/detay/

Şuan ki aracımdan çok memnunum, eğer bu aracın fiyatı düşerse talip olmayı düşünüyorum. Bu fiyata kimse bu aracı almazda bence fiyatı aşağıya çekecektir. Telefonla irtibatım sonucu 17-18.000 sinyalide vermişti bakalım hayırlısı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşşekür ederim şuan ilgilendiğim bir tane var ama bana göre fiyatı yüksek

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-mazda-sentia-160144235/detay/

Şuan ki aracımdan çok memnunum, eğer bu aracın fiyatı düşerse talip olmayı düşünüyorum. Bu fiyata kimse bu aracı almazda bence fiyatı aşağıya çekecektir. Telefonla irtibatım sonucu 17-18.000 sinyalide vermişti bakalım hayırlısı

Araç çok güzel gözüküyor.Belki 17-18'den de aşağı iner satamayınca.Bir tane siyah vardı ya galeride 15 binden 23 bin

lirayamı ne çıkmıştı.Hep onun yüzünden alt üst etti 929 piyasasını :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç çok güzel gözüküyor.Belki 17-18'den de aşağı iner satamayınca.Bir tane siyah vardı ya galeride 15 binden 23 bin

lirayamı ne çıkmıştı.Hep onun yüzünden alt üst etti 929 piyasasını :)

Aynen abi. O aracı ben 3 ay önce aynı galeride gördüm 14.250 yazmıştı, iletişime geçtim size 13.500 a bırakabiliriz dedi. Sonra 10 günde falan satıldı. Daha sonra nasıl olduysa aynı araç aynı galeride yine satışa çıktı  ;D

İlk yazdığı fiyat 25.750'ydi 10 gün sonra 23.750 ye çekti. İletişime geçtim size 22.000'ne bırakabiliriz dedi. Araca full bakım yaptık dedi. Dıştan görünen koltuk kılıfları yenilenmiş birde multimedya teyp koymuşlar, motor yürüyene ne yapıldı diye sormadım.

O fiyata o satılmaz mutlaka fiyatı 20.000'lerin altına çekecektir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...