Jump to content

Çin'de Mazda Sahibi Olmak, Görüş ve Önerileriniz ?

mazda3heveslisi
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaslar!Konuyu yanlıs yerde actıysam bagıslayın...Size tam olarak soru sormak degilde fikir alisverisi yapmak istiyorum.

Daha once bir Honda civic aracim vardi 2006 model ies  1.6 otomatik yaklasik 2 yil once yurtidisina cikmadan once sattim.O arabamdan ses yalitim sorunlari disinda cok memnundum 5 yil kullandim ve tik demedi arabam,servistende memnundum,Simdi ben Çin de yasıyorum ısım dolayısıyla ve burada bır otomobıle ıhtıyacım var,suan yanlıs bılmıyorsam dunyanın en buyuk otomobıl pazarı olan ulkesı Çin,ınanın  mercedes,bmw,audı gıbı ve aklıma gelmeyen bırcok buyuk marka burada uretılıyor,ama ıstersenız ıthal otomobılde bulabılıyorsunuz tabııkı  fiyatida daha tuzlu oluyor.

Mesela honda nin burada bir kac fabrikasi var dongfeng-honda gunagzhou-honda gibi,Nissan da bir ornek dongfen-nissan.bu dongfen sizin Turkiyeden de bildiginiz DFM genelde ticari arac yanilmiyorsam.Volkswagen de Sangay-Volkswagen ve yiqi-vw olarak geciyor ve butun markalar bu isimlerle geciyor hatta otomobillerin arkasinda bile Cince bu harfler yaziyor.Konuyu cok uzattim ama belki merak eden vardir diye yazayim dedim.

Gelelim benim konuya yani Mazda ya .Mazda,burada işi suan da iki fabrikaya vermis durumda ilki Yiqi-Mazda bu fabrika Cindeki en buyuk otomobil uretim tesislerinden biri vw,audi,ford,mazda ve birkac marka daha hepsi burada uretiliyor.ama isin tuhafi bu uretim tesisleri anladigim kadariyla sadece ic pazar icin uretim yapiyor.Sanirim yogun talebi karsilamak icin.

Gelelim Mazdayla ilgili ikinci fabrikaya,bu fabrikada Chana-Mazda bu tesis sadece Mazda 2 ve 3 u uretiyor diger modelleri diger fabrika uretıyor...Genelde benim yolda gorudugum Mazdalar 1. fabrikadan,cunku Cinli tuketicilerin aliskanliklari Turk tuketicilerinkine benzer yani daha buyuk ve sedan otomobil tercih ediyorlar.Benim burada en cok kafama takilan 2 yildir buradayim ve Yemin ediyorum benim almak istedigim Mazda 3 hatcback i daha 2 kere gordum.yilda bir yani:)

Burada ozellikle son yillarda Japon otomobillerinin imaji cok kotu ama bu otomobillerin kotu oldugundan degil,tum dunyanin bildigi Cin-Japon sorunlarindan kaynaklaniyor,bir de gozlemledigim kadariyla daha dune kadar bisiklete bindikleri icin arabadan da pek anladiklari soylenemez,Zaten,gun gectikce zenginlesiyorlar ve tipine bakip begendigi arabayi aliyorlar hepsi bu.Daha once etrafimdaki cok yakin tanidik ve arkadaslarimin Mazdalarina sahit oldum uzun yillar kimisi 5 kimisi 11 kimisi 20 yildir kullaniyor ve hepside ayni seyi soyluyor.''SORUN YOK!''

Aslinda Turkiye bir yonden sansli Mazda konusunda,bildigim kadariyla Turkiye ye gelen Mazdalar ithal,Turkiyede Mazda nin uretim tesisi yok belkide bu yuzden Turkiyede de sorunsuz arac olarak biliniyor,ama buradaki forumlara baktigimda is biraz farkli,bazi forumlarda sanki Mazda dan degil de baska bir markadan soz ediliyor,Turkiyede ayni sorunlar var mi bilmiyorum ama genelde AKS,yag sızıntısı ve tikirti sorunlari.Birde buradaki araclarin fiyati Turkiye ile hemen hemen ayni ama donanim farkiliklari var,mesela Turkiyede en dusuk donanimda olan standart donanimlar burada en yuksek modelde var,Ornegin almayi planladigim Mazda 3 de sadece 2 hava yastigi var esp yuksek modelde var,cekis kontrol sistemide ayni sekilde vb bir kac sey daha...

Benim araba satin alirken en onem verdigim iki nokta Motor ve sanzimadir,konfor ses yalitimi gibi seyleri hic kafaya takmam,ufak tefek cozulebılecek problemlerın olmasıda normal,cunku sorun cikarmayan araba yoktur,ama ne kadar sure sonra ne gibi sorunlar baslayabilir sorusu vardir.Cin versiyonu Mazda da Motor sanzimana gelince onlarinda burada ithal edildigi soyleniyor zaten,yani mesela Honda gibi parcalarin bir cogu ithal ama montaj burada yapiliyor.Buradaki(CIN) forumlara bakinca herkes (birazda bati hayranligindan)Avrupa ve diger batili otomobilleri tavsiye ediyorlar,ama ben daha once vw,ford,peuget,renault,land rover da kullanmıs bırı olarak bu araclardan nefret edıyorum.,

Bir surede Amerikada  kalan biri olarak sunu da soyleyeyim,Amerikalilar japon markalarina kendi markalarindan bile daha cok guveniyorlar.Neyse lafı cok uzattım,gozlerınızıde yordum bılıyorum,sımdıden affola!Daha oncede belırttıgım gıbı soru sormaktan zıyade,fıkırlerınızı ogrenmek ve Mazdalarınızla ılgılı en azından Turkıyeden,ıyı-kotu deneyımlerınızı ogrenmek ısterım,Sımdıden hepınıze Tesekkurler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

paylaşım için saol gözlerimide bozmadı zevkle okudum bizde genelde 3 problem var diğer arkadaslarda yorum da bulunur ama bana göre benzinin cok pahalı olması dolayısıyla lpg ye gecenlerin motor yaptırırma korkusu ses yalıtımı

ve ikinci elinin azlıgı öne cikan problemler diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tesekkur ederım degerlı zamanını ayırdıgın ıcın,ALLAH dan benzın ucuz burda  Turk parasıyla 1,90-2  TL cıvarı su

sıralar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çin de birçok aracın çakması mevcut bence en mantıklı olan orijinal olarak aracınızı almaktır oradaki mazdalardaki motor seçeneklerini bilmiyorum ama benzin ucuzmuş yazdığınız gibi eğer güzel konforlu bir araç istiyorsanız cx9 3.7 v6 alın derim tabi var ise :D

Bu araçlardanda uzak durun :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arac orjınal zaten :)Sadece montajı burada oluyor,tıpkı bızım Turkıyedekı  ford,renault vs gıbı,Sızın gozunuzden bakarsak o zaman,bızım Turkıyedekı ford da cakma mesela :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam siz fikir isterken cok güzell bir paylaşımda bulunmuşsunuz.benzin fiyatı 1.9-2 tl arasında demişsiniz .türkiyede asgari ücret 780 tl iken benzin in fiyatı yaklaşık 4.8 civarında. çin de asgari ücret gibi bir mantık var mı? yani gelirlerine göre yakıt fiyatları nasıl?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arac orjınal zaten :)Sadece montajı burada oluyor,tıpkı bızım Turkıyedekı  ford,renault vs gıbı,Sızın gozunuzden bakarsak o zaman,bızım Turkıyedekı ford da cakma mesela :)

Ben mazdaya çakma demiyorum zaten videodaki gibilerden uzak durun diyorum ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dünya gerçekten çok küçüldü.Avustralya, Kanada, Çin bu ülkelerden üye olan vatandaşlarımızın olması beni mutlu ediyor.

Erol paylaşımın için teşekkür ederim. Mantığına bende katılıyorum. Türkiyede üretilen tüm markalar bencede çakma. Orijinal değil. Çünkü kendi markamız yok.

Bu arada benzin ucuzluğu dikkat çekici.

Bir sorum olacak sana, Mazda 2 üretiliyor dedin, sedan 2 hiç gördün mü?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet mazda 2 sedan gordum hatta Mazda yetkili saticisina giderken adresi tam bulamadigim icin beni yoldan Mazda 2 ile aldilar ve Mazda 3 le geri biraktilar.Mazda 2 nin hizlanmasi dikkat cekiciydi.Bu arada Mazda 3 u test  ettim gayet guven verici bir arac.Surucuyu cok sariyor.Birde bu arabalarin gercektende bir ruhu var sanki,surucu koltuguna gectignizde size bambaska bir his veriyor,siradanligin disinda,bircok arabaya bindim denedim,digerlerini test ederken mesela toyota gercekten sıkıldım.  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam siz fikir isterken cok güzell bir paylaşımda bulunmuşsunuz.benzin fiyatı 1.9-2 tl arasında demişsiniz .türkiyede asgari ücret 780 tl iken benzin in fiyatı yaklaşık 4.8 civarında. çin de asgari ücret gibi bir mantık var mı? yani gelirlerine göre yakıt fiyatları nasıl?

Yanılmıyorsam asgarı ucret 2000Yuan cıvarı yanı yaklasık 580TL ama bu bır yerde maasla calısanlar ıcın,eger tıcaretın ıcındıysenız bır yerden bır sekılde mutlaka ekstra gelır elde edebılıyorsunuz,Mesela benım bır cok Çinli arkadasım ozel sırketlerde calısıyor kımısı  uluslararası ticaret yapıyor,normalde maaşları 3000Yuan yani 800TL civari fakat satıslardan aldıkları komısyonlarla 20000 RMB ye kadar cıkabılıyor gelırlerı yanı yaklasık 6000TL,Burada parası olan araba alıyor ve genelde cogu luks segment arabaları tercıh edıyor,Dızel motor arac yok suan burada zaten bana gore ıhtıyacda yok  :) Taksiler bile 2.0 motor :) Ama yinede petrol fiyatlarindan sikayetci olanlar var  :ohmy: Bizim guzel ulkemizde bu fiyatlar olsa heralde ulke genelinde buyuk kutlamalar olur :) Bir de bu ulkenin boyle kalkindigini gorunce ya diyorum su Çinlilere bak,ne esnaflık bılırler ne konusmasını bılırler ne bıleyım bır suru sey,Bizim insanımız ınanın daha çalışkan ve zeki,Guzel Turkıyem bır türlü hakketıği yeri bulamıyor,buldurtmuyorlar!Saygılar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu biraz düzeltip buraya taşıdım ;)

Bir de soylemeyi unuttum SKYACTIV motorlu bır kac arac buraya gelmeye basladı,Bu araclar %100 japon suan ıcın burada uretımı yok,Ben bır CX-5 test ettım,ınanılmaz bır araba,Bence Turkıye ye gelınce ımkanınız olursa arkadaslar mutlaka alın,ben olsam dusunmem bıle,suna emınımk kı bu SKYACTIV lı araclar Mazda ıstemese,reklam yapmasa  bıle cok satacak :) Buyuleyıcı bır arac gercekten,

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tesekkur ederım degerlı zamanını ayırdıgın ıcın,ALLAH dan benzın ucuz burda  Turk parasıyla 1,90-2  TL cıvarı su

sıralar...

Yenı bır MAZDA nın resımlerını paylastım galerıde arkadaslar bır bakın derım ben,Once konsept arac sandım ama bu yılın sonunda Çin de satışa sunulucagını ogrenınce bır heyecan sardı benı  :o

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yenı bır MAZDA nın resımlerını paylastım galerıde arkadaslar bır bakın derım ben,Once konsept arac sandım ama bu yılın sonunda Çin de satışa sunulucagını ogrenınce bır heyecan sardı benı  :o

Erol sen yeni Mazda 6dan bahsediyorsun.

Bununla ilgili forumcak tartışıp ağlaştığımız bir konu var.

Buradan üzüntümüze ortak olabilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda Çin de de üretim yapsa kendi ilkelerinden taviz vereceğini zannetmiyorum.Türkiye de Mazda yı sorsan hala parçası yok,çok yakar,parçası pahalı derler.O yüzden,hoşunuza giden bir mazda modelini alın.geri kof

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda Çin de de üretim yapsa kendi ilkelerinden taviz vereceğini zannetmiyorum.Türkiye de Mazda yı sorsan hala parçası yok,çok yakar,parçası pahalı derler.O yüzden,hoşunuza giden bir mazda modelini alın.geri kof

Degerlı goruslerınız ıcın cok tesekkur ederım,Daha oncede belırttıgım gıbı benım en onem verdıgım ıkı nokta motor ve sanzıman,bunlar ve bılmedıgım daha fazlasının Japonyadan geldıgını yetkılı satıcıdan ogrendım hatta bana bunu ıspat edebılecegınıde soyledı,Bır tek su aks ve tıkırtı sorunları Çindekı mazdaların bıraz aklımı kurcalıyor,eger akslarda bır sorun yasarsam ve bu sorun kronıkse ne gıbı bır cozum bulurum dıye dusunuyorum,Bır de buradakı Mazdalarda bazı olumsuz yorumlar okusam bıle bır kere bındım bu araca test ettım,belkı 10 tane daha araba test ettım,ama ben onda TUTUKLU KALDIM,,, :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaslar bırsey daha ben suan 2,0L 150hp verısyonunu almayı planlıyorum,Perıyodık bakımlarını sordum her 6 ay ya da 5000km dedıler,5000km de bır perıyodık bakım mı olur ya,,,Bana gore bu her perıyodık bakımda degısecek  her parcanın omrunun Turkıyedekılere kıyasla yarısı oldugunu gosterır,Ama bu Çinliler çok üçkağıtçı genelde Mazda Turkıyedekınden daha cok burada,belkıde yedek parcadan para kazanamadıkları için boyle yapıyorlar bilemıyorum,çünkü satıcı servısden hiç para kazanamadıklarını soyledı,Servıste ışler cok soguk,ustalar boş boş oturuyorlar ama biz onlara maaş vermek zorundayız dedı  :) Servıse baktım gercektende oyle,bırının camı catlamıs bırı cam fılmı taktırıyor bırı boya koruma,lıft de ve onarımda arac goremedım kaza harıc,,Uzuleyım mı sevıneyım mı,Turkıyeye kıyasla belkı burada 1000 katı daha fazla mazda vardır ama durum boyle,sız ne dersınız?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...