Jump to content

Türkiye'de bir ilk!!! Rx-8 LPG Montajı!

onurum41
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Çok basıyorsan yakar ama yine de 16 yakmaz . Ben hic görmedim öyle bir rakam. En fazla 12.5.

he bir de 99.9 vardı :D

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

aslinda kis gelmeden gayet normal yakiyodu. 10 litre civarinda. Kalibrasyon ayari falan gayet iyimis. havalarin isinmasini bekliyorum artik :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gayet haklı ve bence güzel bir yorum.

Edit: Domestos üyemizin yaptığı yorum da haklı, uygulamayı yapan kişi için başarı. Ama benim RX8 im olsa böyle bir uygulamaya gitmezdim. Eski aracım 2003 model Jeep Cherokee 3.7 idi onda bile asla kullanmadım. Bu kişisel tercih meselesi. Saygı duymak gerekir.

Benzinli olduktan sonra "bıçkı motorus" olsa bile lpg taktırırım... Her ne kadar lpg'nin zararlarını bilsem de, her ne kadar lpgde çıkan sorunları görsem de.

Bir litre benzine o kadar para vermek benim zoruma gidiyor çünki.

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biraz uzun sürecek ama proje şu;

1- 20 kilo verilecek,

2- Kullanılmayan arka koltuk çıkarılacak,

3- Bagajda bir grama bile yer verilmeyecek,

4- Depo yarımdan fazla doldurulmayacak,

5- Abi, bir gazlasana görelim diyenlere, gaza basarak değil, küfür ederek reaksiyon verilecek,

6- Hava durumu takip edilerek, rüzgar sürekli arkadan alınacak,

7- Haftasonları Hanım'a sen arkadan kendi arabanla gel denilecek,

8- Aracın üzerinde sürekli hava sürtünmesini azaltıcı kaygan bir cila uygulanacak,

9- CD değiştirici içinde sadece dinleyeceğin tek bir CD bulundurulacak, CD kutuları asla araçta muhafaza edilmeyecek,

10- Mümkün olduğunca müzik sistemi, silecek, far, kalorifer, klima vb kullanılmayacak, cam buğuları bezle silinecek,

11- Araca mont, palto, çanta, bilgisayar vb ağırlıklarla binilmeyecek,

12- Eve giderken araca ilk hareket gazla değil, şirketten arkadaşların itmesiyle verilecek,

13- Her binişte bereket duası okunacak, inerken de şükür duası okunacak,

14- Aracı sürerken onunla sürekli konuşarak, Clio Symbol 1.5 dci olduğunu sanmasına çaba harcanacak, (Hanım çiçeklere müzik dinletiyor, ben neden otomobilimle konuşmayayım)

Sen zaten 20 kilo olduğun için 1.maddeyi uygulaman çok zor. 7. madde ise hayati tehlike taşıdığı için sana tavsiye etmiyorum.

Abi heyecanla ve dört gözle bekliyoruz projeni :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Başarılı olup, olmaması bir yana, RX8'e LPG uygulamasının kendisi zaten geyik muhabbeti. Biz de bu geyik muhabbetine esprili olarak katkıda bulunarak, yapıcı olmaya çalıştık, Onur.

Burada yine bi geyik ölmüş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Başarılı olup, olmaması bir yana, RX8'e LPG uygulamasının kendisi zaten geyik muhabbeti. Biz de bu geyik muhabbetine esprili olarak katkıda bulunarak, yapıcı olmaya çalıştık, Onur.

yazilarinizi begenerek okuyoruz teknik anlamda.bu konuyu ben açtim buyuk bi heyecan duydum yapilan işten.sizden daha teknik bi yaklaşim bekliyordm.geyik ölmüş o yüzden dedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yazılarımı beğendiğin için teşekkür ederim, Onur. Ama bu konuda senin heyecanını paylaşamıyorum. Bunu uzun uzun teknik olarak izah etmektense yorumsuz kalmayı tercih ettim. Yaptığım esprinin ise tek amacı hemşerim İlhan'a takılmaktı, kimseyi kırmak değil.

Ciddi bir yorum yaparak uğraşanı da, seni de kırmak istememiştim. Ama gerçek şudur ki, teknik olarak bazen yapmayı reddetmek, yapmaktan daha büyük tecrübe ve bilgi birikimidir. Rx8'in sahip olduğu rotary motorun ne ruhu, ne de teknik özellikleri LPG kaldıramaz.

yazilarinizi begenerek okuyoruz teknik anlamda.bu konuyu ben açtim buyuk bi heyecan duydum yapilan işten.sizden daha teknik bi yaklaşim bekliyordm.geyik ölmüş o yüzden dedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rotary motorların karakteristiklerinden birisi, normal motorlara göre daha yüksek ısılarda çalışmaları ve ısının normalden daha fazla yükselmesine de çok hassas olmasıdır. LPG sistemlerinin de benzine göre daha yüksk yanma ısılarına ulaştığını biliyoruz. İkincisi LPG'nin benzin kadar yağlama özelliği de yok. Bu motorda ic sürtünmenin kontrol altında tutulması çok önemli. Üçüncüsü bu motor yağ da yakıyor biliyorsun ve bu yağı olabildiğince temiz, artıksız yakıp, atması çok önemli. LPG kullanımı ile değişecek motor içi ısı düzeyi, sürtünme düzeyi tüm bu dengeleri değiştirecektir. Bu motorlarda LPG'nin yüksek yanma ısısını dengelemek için sentetik yağ da kullanamazsın. Mineral yağ da motor sathında artan ısı yüzünden arzu edilen filmi oluşturamayacaktır. Normal motorda LPG uygulayıp, mineral yağ kullandığında nasıl yağ tüketimi artıyor düşün. Bu motora sentetik de koyamazsın!

Üstelik ısı olarak problemli bir motora, daha yüksek ısıda calısan bir yakıt koyup, 9 bin devir çevireceksin. Öyle bir motor ki, özel yağ soğutma radyatörü bile olacak ve bu yetmediği için 2010 modellerde bu radyatör 2 adede çıkarılacak. Neden? Cünkü ısıyı dengede tutmak için yağın soğutmasına normal pistonlu makinalardan daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Öyle bir motor ki, esas zevkini ve gücünü 5 bin devrin üzerinde veriyor. Öyle bir motor ki, her kullanımda kurumlanmayı engellemek icin ibreyi kirmizi bölüme sokmalısın vb...

Sanirim daha fazla yazmaya gerek yoktur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tesekkur ederim abi.burada bu konuyu teknik olarak anlayabilmek inan beni cok mutlu etti.simdi geyige devam edebiliriz ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1- 20 kilo verilecek,

5- Abi, bir gazlasana görelim diyenlere, gaza basarak değil, küfür ederek reaksiyon verilecek,

8- Aracın üzerinde sürekli hava sürtünmesini azaltıcı kaygan bir cila uygulanacak,

9- CD değiştirici içinde sadece dinleyeceğin tek bir CD bulundurulacak, CD kutuları asla araçta muhafaza edilmeyecek,

10- Mümkün olduğunca müzik sistemi, silecek, far, kalorifer, klima vb kullanılmayacak, cam buğuları bezle silinecek,

12- Eve giderken araca ilk hareket gazla değil, şirketten arkadaşların itmesiyle verilecek,

14- Aracı sürerken onunla sürekli konuşarak, Clio Symbol 1.5 dci olduğunu sanmasına çaba harcanacak, (Hanım çiçeklere müzik dinletiyor, ben neden otomobilimle konuşmayayım)

Sen zaten 20 kilo olduğun için 1.maddeyi uygulaman çok zor. 7. madde ise hayati tehlike taşıdığı için sana tavsiye etmiyorum.

süper abi ya çok ama çok beğendim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1- 20 kilo verilecek,

Abi projeyi Tübitak'a sun valla teşviği alırsın:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üyeliği boşver, seni Tübütak ya da Tüpütak Elazığ şube müdürü yaparız.

Aslında Tüpütak diye bir dernek açabiliriz :D ben üye olurdum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben Eskişehir'e göçüyorum ama canım Abicim :) sana yakına geliyorum , tüpleri doldururuz beraber :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...