Jump to content

Mazda 3 İçin En Uygun Lastik

İlhan
 Paylaş

Mazda 3 İçin En Uygun Lastik Seçimi Anketi  

78 oy

1. 1. Mazda 3 İçin En Uygun Lastik Seçimi Anketi

• Yokohama C-Drive 2 (AC02)
      10
    • Bridgestone Er-300 Turanza
      5
    • Michelin Primacy 3
      29
    • Continental Conti Premium Contact 2
      11
    • Diğer
      17

Tavsiye Edilen Mesajlar

İlhan bey nasıl memnun musunuz lastiklerden, yavaş yavaş lastikler hakkında bir fikriniz oluşmuştur sanırım. Aceleciliğimi ve merakımı mazur görün lütfen, ben bir türlü karar veremedim. Maaşı almışken bu işi de aradan çıkarmak istiyorum. :)

Bu geçtiğimiz hafta İstanbul-Gebze arası, işe gidip gelirken bayağı bir test etmiş oldum lastiği. Özellikle Kurtköy F1 Pistinin olduğu yerle, şirketimin olduğu Gebze Balçık köyü arası yol bol virajlı ve geniş bir yol. Yağmurda da, kuru zeminde de denemeler gerçekleştirdim. Ani sert frenlemelerde kızaklama, kayma eğilimi hiç göstermedi. Virajlarda aynı şekilde başarılıydı. Su tahliyesi çok başarılı, yağmur birikintisinin olduğu yerlerden sarsıntısız geçiş sağladı. Toyo'lara göre inanılmaz sessiz bir lastik.

Olumsuz olarak tek dikkatimi çeken şey, taşlı, topraklı, kumlu yani kısacası kirli yoldan geçtiğinizde, davlumbaza ve aracın altına bu saydıklarımı atıyor. Lastiğin desen yapısından dolayı olsa, Toyo'lar bu kadar taş toprak atmıyordu.

İşin özü lastik güven veriyor. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olumsuz özellik diye belirttiğin durum hemen hemen bütün yeni lastikler için geçerli, yeni lastik daha hamurumsu olduğu için en ufak çöpü bile kendisine yapıştırıyor, araç hızlandıkça bu yapışan malzemeler (taş, kum, çamur vs.) aracın çeşitli yerlerine çarparak rahatsız edici ses çıkartıyor...

Belirli bir süre sonra lastik yavaş yavaş sertleşmeye başladığında ve küçük dişler özelliklerini kaybettiğinde bu durum da ortadan kalkacaktır.

Keşke lastikler hep aynı özellikte kalsa da biz bu sesleri duysak...

:P

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Bu hafta bir uğursuzluk vardı üzerimde.

İlkin evin kapalı garajında, guzyu kirişe sürttüm sol arka çamurluğu. Park ettiğimi bölümde lambalar yanmıyordu. Park alanları da zaten yeterince dar olup, birde üzerine karanlık olunca...sürttük aracı. Her neyse, tam site yönetimine söylenirken, uleyn dedim bende yönetimdeyim :) yönetim kurulunda denetçiyim... Neyse dedik nazar gitti..

Dünde eşimi almak için kızımla garaja indik. Kızımı koltuğuna oturtup, direksiyonun başına geçmeye hazırlanırken ikinci vaka. Sol ön lastik jantın üzerine. Üşengeçlikten dedim ben bunu değiştirmekle uğraşamam şimdi. Manuel pompayla şişirmeye çalışırken, komşunun birisi imdadıma yetişip, elektrikli pompa verdi. Elektrikli pompayla bile şişmesi 8-10 dakika sürdü herhalde. Sonra en yakın lastikçi, Petlas bayiye gittim. Adam söktü lasti aradı taradı birşey göremedi. Sonra soktu su havuzuna, çevir, çevir sonunda bulduğu kaçağı. Çıkan parça arkadaşlar metal talaşı. Hem küçük hemde bir o kadar ince ve güçsüz bir metal. Nasıl lastiği delip içeri girebildi şaşırdım.

Ustanın hemen teşhisi Michelin abi buna her şey girer :) Al bakayım Petlas seni yolda bırakır mı ? Michelin çok yumuşak bir lastik o yüzden çok doğal vs....diye Michelin ve diğer markaları yerin dibine sokup. Petlas'ı göklere çıkardı. :)  Neyse işin özü, sol ön lastiğe şimdi içeriden yama yapılmış oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın... Madem ki; site yönetimindesin, komşularına birer paket tuz dağıt...

;)

Eyvallah abicim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim michelin balon yaptı.babam götürmüştü arabayı derin bi çukura girmiş denizlide 7-8 senedir süren alt yapı malum.çıkarttırıp kontrol ettirdim allahtan jantta bi sorun yok.bidaha ki lastiğim ya yokohama olacak şimdiden kararımı verdim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun İlhan..

Teşekkürler Naim abicim.

benim michelin balon yaptı.babam götürmüştü arabayı derin bi çukura girmiş denizlide 7-8 senedir süren alt yapı malum.çıkarttırıp kontrol ettirdim allahtan jantta bi sorun yok.bidaha ki lastiğim ya yokohama olacak şimdiden kararımı verdim.

Aynen bende öyle. Zaten Yokohama almayı düşünüyordum. Lakin şirketimizin çalıştığı lastik şirketi Michelin olduğu için, zorunlu kalmıştım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fransıza güven olmaz,adamların logosu balon adam diye yazmışlardı da gülüp geçmiştim.vay arkadaş hepsi haklıymış yaa  :kafa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

conti cpc5ten çok memnunum.

geçen gün ben de büyük marketlerden birinde gördüm. yol tutuş A sınıfı idi, diğerlerine göre görünüş olarak da bayağı etkileyici geldi. lastikleri değiştireceğimde tercih edeceğim markalardan biri olacak sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu hafta bir uğursuzluk vardı üzerimde.

İlkin evin kapalı garajında, guzyu kirişe sürttüm sol arka çamurluğu. Park ettiğimi bölümde lambalar yanmıyordu. Park alanları da zaten yeterince dar olup, birde üzerine karanlık olunca...sürttük aracı. Her neyse, tam site yönetimine söylenirken, uleyn dedim bende yönetimdeyim :) yönetim kurulunda denetçiyim... Neyse dedik nazar gitti..

Dünde eşimi almak için kızımla garaja indik. Kızımı koltuğuna oturtup, direksiyonun başına geçmeye hazırlanırken ikinci vaka. Sol ön lastik jantın üzerine. Üşengeçlikten dedim ben bunu değiştirmekle uğraşamam şimdi. Manuel pompayla şişirmeye çalışırken, komşunun birisi imdadıma yetişip, elektrikli pompa verdi. Elektrikli pompayla bile şişmesi 8-10 dakika sürdü herhalde. Sonra en yakın lastikçi, Petlas bayiye gittim. Adam söktü lasti aradı taradı birşey göremedi. Sonra soktu su havuzuna, çevir, çevir sonunda bulduğu kaçağı. Çıkan parça arkadaşlar metal talaşı. Hem küçük hemde bir o kadar ince ve güçsüz bir metal. Nasıl lastiği delip içeri girebildi şaşırdım.

Ustanın hemen teşhisi Michelin abi buna her şey girer :) Al bakayım Petlas seni yolda bırakır mı ? Michelin çok yumuşak bir lastik o yüzden çok doğal vs....diye Michelin ve diğer markaları yerin dibine sokup. Petlas'ı göklere çıkardı. :)  Neyse işin özü, sol ön lastiğe şimdi içeriden yama yapılmış oldu.

Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Usta petlas bayi herhalde :)

Geçmiş olsun bu arada.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Merhaba,

Dün aracımı yolda taşa!!! çarptım ve ön sağ lastik yarıldı. orijinal 215-45-18 michelin pilot sport 3 lastilden Türkiye'de bulmak imkansız gibi bir şey çok zor. sabahtan beri İstabul'dan Mersin'den Adan'dan sordurum. En sonunda  internetten K.maraşta buldum. araç serviste lastiğin elimize ulaşması ancak çarşambayı bulacak. fiyatıda en ucuz 565TL . 750TLlerden bu fiyata anca bulabildim aman dikkat edin lsatiklerinize. Michelin'e zaten oldum olası kıl olmuşumdur bu olayla birlikte daha da arttı. bir daha Michelin mı aslaaa...

ali_daggecen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Dün aracımı yolda taşa!!! çarptım ve ön sağ lastik yarıldı. orijinal 215-45-18 michelin pilot sport 3 lastilden Türkiye'de bulmak imkansız gibi bir şey çok zor. sabahtan beri İstabul'dan Mersin'den Adan'dan sordurum. En sonunda  internetten K.maraşta buldum. araç serviste lastiğin elimize ulaşması ancak çarşambayı bulacak. fiyatıda en ucuz 565TL . 750TLlerden bu fiyata anca bulabildim aman dikkat edin lsatiklerinize. Michelin'e zaten oldum olası kıl olmuşumdur bu olayla birlikte daha da arttı. bir daha Michelin mı aslaaa...

Büyük geçmiş olsun, cidden bizim Power larda olan 215/45/18 lastikler geçiş ölçüsünde ve bulmak zor oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracımın üstünde 2012 model fabrika çıkışlı  Toyolar mevcut.

41000 kmye gelmiş bulunmaktayım.Lastiğin yanaklarında azda olsa kılcallanmalar başlamış durumda.

Araç 2013 Kasım trafiğe çıkışlı. Sizce bir süre daha devam etmelimiyim?

Öncelikli olarak değiştirirsem Nokian markasını düşünüyorum, Continental premium contact ta aklımı çelmiyor değil.

Güncel durumdaki lastiklerden sizin öneriniz ne olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracımın üstünde 2012 model fabrika çıkışlı  Toyolar mevcut.

41000 kmye gelmiş bulunmaktayım.Lastiğin yanaklarında azda olsa kılcallanmalar başlamış durumda.

Araç 2013 Kasım trafiğe çıkışlı. Sizce bir süre daha devam etmelimiyim?

Öncelikli olarak değiştirirsem Nokian markasını düşünüyorum, Continental premium contact ta aklımı çelmiyor değil.

Güncel durumdaki lastiklerden sizin öneriniz ne olur.

Toyolardan sonra ben Continental premium contact 5 aldım. Ben çok beğeniyorum lastiği. Yol tutuşu, sessizliği, fren performansı gerçekten çok başarılı. Tavsiye ederim.

Kılcallanmalar başladı ise değiştirmekte yarar var. Riske atılabilecek bir şey değil lastik olayı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...