Jump to content

Mazda 323 hb 1993 aracım yoldayken stop ediyor.

basstone84
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Dün gece depoyu fullemiştim..Sabah kalktım buz gibi havada. Aracım 2inci marşta çalıştı.Otomatik jikle devredeydi rolantim 1800 lerdeydim. Yola çıktım hızlandım .Aracımda stop problemi olmadı yine. Aracım ısınında rolantim 900e indi..bu sevindirici haber :)  Ama lpg ışıklarımın teki söndü sabah. Depoyu fulledikten sonra 40  km gittikten sonra tek ışık söndü. :) Az sonra sanayiye gidip subap ayarı yaptıracağım bakalım..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çoktandır bakamıyordum internete kazara yarın Sivas tayım desenizde görmeyecektim malesef. Neyse sorunu hallettiğinize sevindim. Hayırlısı olsun. Buji kolay kolay kaynamaz fabrika çıkışı bujilerdir onlar herhalde onlar değişince de fark edecek aracınızın çekişi haydi kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün gece depoyu fullemiştim..Sabah kalktım buz gibi havada. Aracım 2inci marşta çalıştı.Otomatik jikle devredeydi rolantim 1800 lerdeydim. Yola çıktım hızlandım .Aracımda stop problemi olmadı yine. Aracım ısınında rolantim 900e indi..bu sevindirici haber :)  Ama lpg ışıklarımın teki söndü sabah. Depoyu fulledikten sonra 40  km gittikten sonra tek ışık söndü. :) Az sonra sanayiye gidip subap ayarı yaptıracağım bakalım..

Özellikle soğuk havalarda otomatik jikle devre dışı kalmadan yola çıkmayın derim... Kış aylarında aracınızı her daim stop ederken benzinde bırakın, sabahları benzinde daha rahat çalışır, motor sağlığı açısından yararlı olur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güzel bilgiler için çok teşekkür ederim. Sabah ustam 30 liraya subap ayarı yaptı. Subaplar çok sıkıymış. 0,30 Olacak şekilde hepsi ayarlandı. Aracın motor sesi bile değişti..Çekişi daha net oldu ama işte gel gelelim lpg de yakıtım düşecek mi? Birkaç güne herşey ortaya çıkar diye düşünüyorum. Depoyu dün fulledim toplamda 60 km yaptım. Bir haftaya biter zaten depom toplam kaç kilometre yapacağımı sabırsızlıkla bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili dostlar herkeze tekrardan selam. Aracım artık stop etmiyor. O sorun ortadan tamamiyle kalktı. Subap ayarı yaptırmama rağmen sanırım hala çok yakıyor. Depoyu fullediğim günden itibaren 100 km yaptım ve bir sarı 2 tanede yeşil ışığım yanıyor..geri kalan 2 yeşil ışık söndü :)  şamandramın bozuk olduğunu biliyorum. Bakalım sbaırla bekliyorum kaç km yapacağım.Ama hiç ümidim yok şuan normal değerlerde yaktığına dair. :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili dostlar herkeze tekrardan selam. Aracım artık stop etmiyor. O sorun ortadan tamamiyle kalktı. Subap ayarı yaptırmama rağmen sanırım hala çok yakıyor. Depoyu fullediğim günden itibaren 100 km yaptım ve bir sarı 2 tanede yeşil ışığım yanıyor..geri kalan 2 yeşil ışık söndü :)  şamandramın bozuk olduğunu biliyorum. Bakalım sbaırla bekliyorum kaç km yapacağım.Ama hiç ümidim yok şuan normal değerlerde yaktığına dair. :(

LPG gösterge ışıkları hiç bir zaman doğruyu göstermez, sen oraya takılma... Depo bittiğinde tekrar fullersin ve ne yaktığı ortaya çıkar...

Ayrıca; kış mevsiminde ve şehiriçi kullanımda yakıt iki katına kadar çıkabiliyor.

Şu haliyle aracın kış mevsiminde şehir içi kullanımda 30-35 kuruş yakıyorsa bile normal sayılmalıdır...

Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Durum o derece vahim :D :D Kaçak falanda yok. napacağımı bilmiyorum. Bakalım depom kaç kilometrede bitecek göreceğiz..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili arkdaşlar az önce aracımı çalıştırdım motor kapagını actım. Hava filtresinin agzını elime kapadım ama araçta herhangibir stop etme olayı olmadı. Karbiratör hava alıyor diye elden geçirmiştim zaten. Sizce bu normal mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili arkdaşlar az önce aracımı çalıştırdım motor kapagını actım. Hava filtresinin agzını elime kapadım ama araçta herhangibir stop etme olayı olmadı. Karbiratör hava alıyor diye elden geçirmiştim zaten. Sizce bu normal mi?

Bunu ne amaçla yaptığını veya ne yaptığını tam olarak anlayamadım...

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:) :)  Forumda gezinirken okudumda.İşte çok yakıyor diye isyan eden arkadaşları gördüm benim gibi :D Sonra karbüratör hava alıyor muhabbetine döndü..Arkdasın teki yazmış hava filtresinin agzını kapttıgında araç stop ederse karbüratör hava almaz diye :) ondan dedim bende. Geçen gün akrbüratörü elden geçirmiştim çünkü ..o hesapp :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladım... Açıklama için teşekkürler...

Mantık dahilinde hava girişi kapandığında araç stop etmesi gerekir, özellikle lpg de daha çabuk stop eder...

Bi ustaya danış istersen.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Acayip taktım bu olayı kafayı..valla sinirlerim gerildi iyice.  :kafa: gidip tekrar deneyceğim.. elimle kapattıgım zaman çok az bir etki oluyordu..şimdi bez gibi birşeyle kapamyı deneycğim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hava filtresinin agzını güzelce kapattım ama hiç bir etki olmadı. Motor cayır cayır rolantide çalışmaya devam etti.Rolantide bir değişklikte olmadı. Yanlış yaptıgım birşey mi var acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

323 fazla yakıt problemiyle alakalı çözüm vede öneriler forumda mevcut bakabilirisiniz.

sayın bastone eğer karbüratörü kapattığıınızda araç stop etmediyse hava alıyor garanti, aynı şekilde bu konulardada çözümler mevcut forumda bakmanızı öneriyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili arkadaşlar dün akşam gidip aracın çakmaklık kısmına takılan mp3 player gibi birşey aldım. Ama performansını sevmedim. Neyse yolda giderken caddeye dönerken yavaşlayıp vites düşürürken aracım stop etti yine. Ne güzel beyni değiştirtikten sonra hiç olmuyordu.Acaba diyorum elektirkle ilgili bir mevzu mu? Şimdi çıakrdım o mp3 playerı..Çünkü çalışırken ses gidip geliyordu kolonlara gelen ses kalitesi dandikti.Kendimce kurgular kuruyorum ama kafam yine karıştı..Acaba elektirkçiye gidip aracın elektrik tesisatını baştan aşağıya elden mi geçirsem?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

elektrikle alakası yok bence, o mp3 çalarla uğraşırken olması tamamen tesadüf, bak bu stoplar git gide artma yaparsa ki iyice takip et ; ateşleme modülünden olabilir, zaten eğer ondansa kısa süre sonra stop edecek vede bi daha değiştirene kadar çalışmayacak, yan sanayi fiyatı 60-70 tl arasında, bende değiştim aracımın modülünü, dediğim gibi diğer tüm olası debepler ortadan kalkmalı.  bu parça distirbütörün içinde yarım ay şeklinde bir parçadır orjinali serviste 530 tl dir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...