Jump to content

Familia Orijinal Hava Filtresi Problemi

BlueFamilia
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

herkese merhaba, 98 model 15. familia aracım var orjinal hava filtrem sürekli ıslanıyordu, bunun yagmurdan kaynaklandğını düşündm önce ama nerden su aldıgını çözemedm.. sürekli cıkarıp kurutmak zorunda kalıyordum, performans filtre takıp kullanıyordm.. bugun orjinali takayıp dedim ve 1 km gittikten sonra yolda kaldım :s kaputu bi açtım ki filtre kutunsundan aşşağı su akıyor baya hemen kutuyu actım baktım ki filtre yine sırılsıklam olmuş, meğer su hava borusundan geliyorumş :s şimdi size sorum şu: bu su hava borusundan nasıl ve ne sebeple geliyor olabilr?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

keşke olabilse, bu hafta muayene gidicektm normal filtreyi takayım dedim ve 2 km ötedeki benzin istasyona gidip lastiklere hava basayım dedim.. daha 1 km gidemedm stop etti ve öyle kaldı.. hemen telaşla kaputu açıp baktım ki filtre kutusunun tahliye deliğinden aşağı su akıyor.. kutuyu açtım filtre sırılsıklam olmş  :ohmy: baktım boruda ıslak ordan geliyor heralde su.. performans filtreyi taktm geri gelebildm eve ama performans filtre varken kutu içinde hiç ıslaklık görmüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

forumda aratırken bu yazıyı buldum ve yarın ilk işim bunu kontrol etmek olacak.. yazıda ki aracda 96 1.8 familia araçmış.

"Arabanın hava filtresinin hava alış ağızı sol farın altında tamponun arkasında bir yerde bidona benzer birşeyle birleşiyor bu bidon ağzıda sol çamurluğun oraya doğru ağızı yukarı doğru duruyor.

Bu bidon sanırım içindeki hava kanallarınad bir türbulans oluşturarak havayı soğutmak. Bu bidonun içine çamurlukdaki bir delik tam o hava giriş ağızının oraya oraya denk geliyor. Oradanda bidonun içi su dolmuş.

Ben gazı yüklendikçe yukarıya doğru suyu çekiyor. Filtreden su gelmesinin sebebi bu.

Araba su sebebiyle hava almadığı için zengin karışım oluyor ve yüksek yakıt sarfiyatına sebep oluyordu.

Çözüm olarak : bidonu sökmek çok zordu bizde alt tarafdan küçük bir delik açaraktan suyun tahliyesini yaptık. Su almasına sebep olan çamurluktaki civata deliğinede civata taktık."

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

performans hava filtresi kullandığımda dolayı açık olan filtre kutusundan aşşağı o küçük depoya yıkama yaparken ya da başka bi sebepten su almış olabilir diye düşünüyorum.. alttan çamurluk içindeki o küçük depoya bnde bi delik açtım nerdeyse 2 su bardağı kadr su aktı yere.. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...