Jump to content

1. Nesil Mazda 3'e Spor (Açık) Hava Filtresi

atom43
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

benden önceki sahibi taktırmış, şimdi hava akışmetresi ağrızalı.

devir saati inip inip çıkıyor. musait bir zamanda akışmetreyi değiştirebilirim

Akışmetrenin arızalı olduğundan emin değilsen bir de; boğaz kelebeği temizliği yaptır bence.

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

sevgili mazda ailesi herkese iyi hafta sonları siz değerli üyelere sormak istediğim konu şu aracımda açık hava filtresi kiti var bu hava filtrelieri motora zarar verdiğini duymuştum kafama takıldı sizlere sormak istedim...

Açık hava filtreleri motora ne gibi zararlar verir değiştirmem gereklimi şimdiden teşekkür ederim iyi formlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkür ederim biraz da olsa hani faydası oldu gibi ama sadece hava akış sensörlerine mi sıkıntısı var motoru diğer ana parçalarına veya yağ eksiltme özellikle uzun yolda bunlara da sebep verir mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Arkadaşlar hafif derinden ve tatlı vırıltılı sesinden dolayı spor hava filtresi takmak istiyorum aracıma. Aracim 2005 at.Trabzon sanayide arkadaş baktı motorda uygun yer olmadığını söyledi bana. Daha önce taktıran varmı acaba. Deneyimlerini paylasabilirmi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Açık hava filtresi uygulamasında en çok yapılan yanlış açık hava filtresinin kaputun içindeki motorun ısıttığı durağan havayı çekecek noktalara monte edilmesi. Motoru, motorun ısıttığı durağan havayla boğmaktan başka bir işe yaramıyor.

Motorun sesi değişiyor kulağa araç sanki daha performanslıymış gibi bir ses geliyor ama gerçekte araca  +5 beygir  katmak isterken motora giren sıcak ve durağan hava yüzünden -5 belki -10 beygirlik güç azalması söz konusu oluyor.

Açık hava filtresinin gerçek anlamda performans konusunda olumlu katkısı olması için taze ve serin hava emebileceği, ayrıca araç hızlandıkça oluşan rüzgardan hava emişi olarak faydalanabileceği noktalara monte etmek veya bir şekilde borular yardımıyla gereken havayı filtreye ulaştırmak gerekli. Bu uğurda tamponu, ızgarayı, kaputu hatta farlardan birisini delmek gibi yollara başvurmayı göze alabilmek gerekli. Adı üstünde açık hava filtresi.

Çok sık yapılan bir hata olduğu için konuyu görünce paylaşmak istedim. Herkese keyifli sürüşler dilerim :) .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...