Jump to content

2013 Yılı Binek Otomobil Satış Rakamları

emregc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Her ay hep yazayım diyorum unutuyorum benden önce bir başkası yazıyor :D Bu ay bana nasip oldu heralde. Benden önce biri yazmdıysa.

Gelelim konuya: Temmuz ayı otomobil satışları. Mazda ve Skoda'yı merak ediyordum..

Mazda birkaç aydır bizim için çok iyi olan satış rakamlarını bu ay yine maalesef çok düşürmüş. Mazda, 2013'ün temmuz ayında tam olarak 65 tane otomobil satmış..  :(

İnatla Skoda'nın satışlarının superb yüzünden çok artacağını söylüyordum. Octavia'nın payını hiç konuşmamıştık. Neyse skoda'nın da bu ay ki satış rakamı: 1.129  :)

Herkese hayırlı akşamlar..  :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 206
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Fotifoti

23

• emregc

35

• domestos

23

• EgeG

23

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

İzmir Yeni Otomotiv in satış mağazasında uzun zamandır sadece tek satılık araç var .

Mazdayı bilmeyenin satış mağazasında araç görerek beğenmesi İzmirde imkansız gibi.

İnsanlar markaya da inanmak istiyorlar ama , satış mağazasında tek araç olan bir markaya inanıp güveneceklerini sanmıyorum.

Sonuçta herkes bizler gibi forumlarda , internetde araştırıp satın alma yapmıyor . Bazı insanlar motor seçeneklerinin bile farkında olmadan satın alma yapıyorlar. Çünkü araç satış mağazasında dış görüntüsüyle kendisini pazarlıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ağustos ayında Mazda 65 adet araç sattı , geçen yıl Ağustos ayında Mazda 25 adet otomobil satmıştı böylelikle Mazda'nın 2013 Ağustos ayı satışları 2012 Ağustos ayına oranla  %260 artışla gerçekleşti.

Mazda, Ocak - Ağustos arası toplam 619 adet otomobil sattı. En yakın rakiplerinin Ocak - Ağustos arası satışları:

Toyota:  19264

Nissan:  10214

Honda:    8850

Volvo:      2884

Suzuki :    1046

Mitsubishi:  806

Alfa Romeo:702

Mazda:    619

Jaguar:        75

Kampanyaların başladığı sonbahar ayları itibariyle bakalım yıl sonunda sıralamada değişiklik olacak mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ayrıca yeni model görsellerinin satışı etkileyeceğini de unutmamak lazım ;) kimisi yeni kasayı bekleyecektir.

Skoda ne Ege ? Boktavia filan takıldın kaldın :)

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Harbiden ya Çek cumhuriyetinin tuvaletleri aklıma geldi şimdi :)  Bu araçlara nasıl biniyorlar , sanitize ettirmek lazım binmeden evvel...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fatih'in dikkatinden kaçmayan bu önemli üretim ayrıntısının ispatını izleyelim arkadaşlar.

Eldiven var

Eldiven yok

Yıllar önce duyduğum bir olay, Adapazarındaki Toyota fabrikasında çalışan ve  eldiven takmayan bir işçinin eli kanıyor ve yere damlıyor, hemen etrafı Japonlar sarıp fotoğraf çekiyorlar ve uyarıları dikkate almayan işçinin çalıştığı taşeron firmanın sözleşmesi feshediliyor..

İşte bir diğer Japon farkı.. Sağlığa ve İş Güvenliği'ne verilen önemi görüyoruz....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Harbiden ya Çek cumhuriyetinin tuvaletleri aklıma geldi şimdi :)  Bu araçlara nasıl biniyorlar , sanitize ettirmek lazım binmeden evvel...

ehehe benimki kelime oyunuydu ama senden de bir şey kaçmıyor kardeşim :) almıyorum skoda mkoda .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ehehe benimki kelime oyunuydu ama senden de bir şey kaçmıyor kardeşim :) almıyorum skoda mkoda .

abi ben hiçbir zaman mazda ve skoda'yı karşılaştırmak gibi bir ihaneti yapmadım zaten. :'( Hep te mazda'nın fabrika üretim kalitesinin mercedes ve bmw'den bile yüksek olduğunu söylerim. yıllar önce alman tüv'ün raporunda fabrika çıkışı defolu otomobil oranı gibi bir araştırma yapılmıştı ve mazda, mercedes bmw vs. hepsini sollamıştı zaten. Mazda'nın fabrikasının arı yuvası gibi olduğu belli :D

Octavia cidden çirkin bir otomobil kabul ediyorum :D Heryerinden kabalık akıyor. Ama superb konusunda da dedim ya 1.6 dizel otm olursa bizim halk tofaş tasarımlı arabayı bile alır.

Ama öte yandan skoda'yı çek işi saçma firma diye eleştirmemek lazım. Skoda'nın sahibi zaten VAG. Hep VAG otomobilleri eleştriyorum bilirsin. Ama her ne kadar eleştirsem de vw-skoda-audi'nin görünmeyen çoğu parçasının aynı olduğunu söylemek lazım :D demek istediğim skoda'ya dandik çek markası dersek aynı lafı audi vw seat'A da demiş sayılırız aslında. Tek farkları tasarımları ve fenotipindeki parçaları :D  Bizim jettanın arka plaka aydınlatmasının üzerinde audi amblemi var mesela. 

Zaten ben boktavia, küçük ayı yyeti, luis fabiano'da falanda kalmadım ayıp ediorsun abi :D ben superb'te kaldım. Dış tasarımı kütük diğer skodalar gibi ama iç kısmının içine bir otursan.  Ben hayatımda ilk defa vücuduma bu kadar uyan bir iç tasarım gördüm. Oturduğum anda herşey sanki bana ayarlanmış gibiydi. kapı kolçakları, tuşların yerleri oturma pozisyonu vs. :D Şimdi alacak olsam swsini alırdım zaten çünkü fiyatı çok uygun :D sw sevdalısı biri olarak çok araştırdım ve d segmentinde en full pakedi 1.6 dizel opsiyonu ile veren sadece vw ile skoda var.. Geçtiğimiz yıllarda superb'in ingiltere'de en lüks sedan seçildiğini de unutmamak lazım.

Adamlar tüm modellerinde dizel otomatik seçeneği sunuyor galiba:D  Bizim yeni düşük hacimli motor getirtirene kadar canımız çıktı yav :D

Skoda-Superb-SW-Tre-quarti-posteriore_5_3_galleryzoomer.jpg fena da değiil hani :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ege'cim Superb ne bileyim tamam güzel hoş otomobil olabilir. Ama bu otomobili kendine bu kadar yakıştırmanı yadırgıyorum. Nedenine gelince henüz daha 16 yaşındasın. Ama bahsi geçen otomobil, daha çok baban yaşlarındaki kullanıcılara hitap eden bir model. Tabi bu bir zevk meselesidir. Ben şu yaşımla bile kendime bu otomobili ağır görüyorum.  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi ben hiçbir zaman mazda ve skoda'yı karşılaştırmak gibi bir ihaneti yapmadım zaten. :'(

Skoda-Superb-SW-Tre-quarti-posteriore_5_3_galleryzoomer.jpg fena da değiil hani :D

her topiğe skoda ,vag, vak vak yazıp duruyorsun daha ne ihaneti olacak :)

Audi,vosbos, seet hepsi dandik zaten , yıkıl :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

her topiğe skoda ,vag, vak vak yazıp duruyorsun daha ne ihaneti olacak :)

Audi,vosbos, seet hepsi dandik zaten , yıkıl :)

:'( hep vergiler yüzünden.. yoksa mazda6 sw 2.2 varken ne yapayım süperbi :'(

0n101.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Eylül ayında Mazda 104 adet otomobil sattı , geçen yıl Eylül ayında Mazda 34 adet otomobil satmıştı,  Mazda'nın 2013 Eylül ayı satışları 2012 Eylül ayına oranla  %305 artışla gerçekleşti. Böylelikle Mazda'nın , Ocak - Eylül arası otomobil satışları toplamda 723 adete ulaştı. 

En yakın rakiplerinin Ocak - Eylül arası otomobil satışları:

Toyota:  21997

Nissan:    12316

Honda:    10160

Audi:        9736

Volvo:        3297

Suzuki :    1132

Mitsubishi:  913

Alfa Romeo: 759

Subaru:      741

Mazda:        723

Jaguar:          80

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şuan iznirdeyim ve sokakta tesadüfen ilk mazda6'yı gördüm... İsranbul'da değil de izmir'de ilk mazda6'yı görmem beni çok şaşırttı. Koyu griydi arkasında 5 serisi m paket duruyordu ve mazda6nın arkasında resmen sönük ve sıradan duruyordu :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Bence mazda da bir sıkıntı yok bizim millette bir sıkıntı var, sadece araba değil satılan ürün her ne ise, çok satanlara bakıyorum yok artık dediğim çok şey oluyor, çok satan firmalara bakıyorum zamanında bol bol reklamlarla  bir furya başlatıyolar yürüyüp gidiyorlar bizim ahalide bakıyor herkes alıyor bende alıyım diyor adamlar büyüdükçe büyüyor. Yani bizim memlekette çok kaliteli araba satmana gerek yok, düşür kaliteyi biraz, ver reklamı ver kampanyayı yağla balla bir furya yakala ondan sonra yürü git.

Mazdayı sevmemin bir sebebide bu, alan adam koyun piskolojisiyle arabayı almıyor, kafasında tartıyor kıyaslıyor kafasına yatıyor öyle alıyor, alıpta pişman olanıda hiç görmedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...