Jump to content

2013 Yılı Binek Otomobil Satış Rakamları

emregc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben Mazda 6 ile mazdanın bir adım öne çıkacağına ve satışların artacağına inanıyorum ve inanmak istiyorum.

Mazda Türkiyede hak ettiği yeri inşallah elde eder...

Bu fiyatlar ile bu temenni çok güdük kalıyor... Biz de aynı şeyleri hayal ediyoruz veya temenniden öte geçemiyoruz maalesef !!

:(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 206
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Fotifoti

23

• emregc

35

• domestos

23

• EgeG

23

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Türkiyede satsada satmasada ben mazda 6 nın da şimdiki en eski model mazdalarımız kadar çekici vede nadirlikten dolayı meraklısı olan bir araç olacağına eminim, bu şartlarda zaten bu aracı alabilecek olan kesim belli, biz biraz sor alırız yeni 6' yı , ben bu konuda biraz bencilimmi ne ? ama mazdamın nadir olmasından memnunum , eski model olduğundan değil bizim burada mazda 3 bile tek tük var en son bir tane güz kahve 3 gördüm geçen hafta onun dışında malesef.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Türkiyede satsada satmasada ben mazda 6 nın da şimdiki en eski model mazdalarımız kadar çekici vede nadirlikten dolayı meraklısı olan bir araç olacağına eminim, bu şartlarda zaten bu aracı alabilecek olan kesim belli, biz biraz sor alırız yeni 6' yı , ben bu konuda biraz bencilimmi ne ? ama mazdamın nadir olmasından memnunum , eski model olduğundan değil bizim burada mazda 3 bile tek tük var en son bir tane güz kahve 3 gördüm geçen hafta onun dışında malesef.

Tamamen katılıyorum, vergi teranesi yüzünden daha 2004/2006 model mazda 6'lara bile niyetlenemişken yeni mazda 6 bize hayli hayli uzak...

Aydın mazda cenneti diyebilirim;

Bir sürü 323/626 Lantis gördüm ve şaşırdım. Başka bir şaşırdığım nokta ise bu kadar mazda kullanıcısı varken forumda Aydın'dan sadece Oğuzhan'ın bulunmasıdır...

Boş bir günümde kağıda forumun adresini yazıp, gördüğüm bütün mazdaların sileceğine iliştiresim geliyor...

:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazdanın daha üst seviyelerde olmamasının sebebi tamamen türkiye endorser'i ve satış mümessilliği ile ilgili bir sorun bence...

toyota kadar satmamasının sebebi bu .. bu kaliteye rağmen hemde...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

endorser bir malın, ünlü biri tarafından kullanılmasını sağlamakmış. Mesele ben ünlü olmasam dahi Mazda 3 alınca, çevremdeki insanlarda benden etkilenip Mazda alabiliyorlarmış. Bu amaçlı oluşan bu durumda;

-Mazda TR endorser,

-Mazda arabasını alıp reklamını yapan ben endorsee,

-Mazda'nın bu yolla reklamını yapması da endorsement

oluyormuş... Bir nevi reklam yöntemiymiş. Ama Toyota'da pek olduğunu sanmıyorum; olsa olsa VW grubunun araçlarında olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

endorser bir malın, ünlü biri tarafından kullanılmasını sağlamakmış. Mesele ben ünlü olmasam dahi Mazda 3 alınca, çevremdeki insanlarda benden etkilenip Mazda alabiliyorlarmış. Bu amaçlı oluşan bu durumda;

-Mazda TR endorser,

-Mazda arabasını alıp reklamını yapan ben endorsee,

-Mazda'nın bu yolla reklamını yapması da endorsement

oluyormuş... Bir nevi reklam yöntemiymiş. Ama Toyota'da pek olduğunu sanmıyorum; olsa olsa VW grubunun araçlarında olur.

VW'ler  şirketlerdeki idarecilerin altında olduğu üzere Endorsement ları iyi... Mazda lar tasarım itibariyle sportif ve pahalı kaçıyor, dolayısıyla şirket aracı olmuyor...

Bari Sahibinden.com veya Google'a kaptırsalar bu araçları, çalışan dostu şirket ortamları pek sportif :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şubat ayında otomobil satışları şu şekilde gerçekleşti.

2013 yılı Şubat ayı otomobil satışları 36.814 adet oldu. 29.189 adet olan 2012 yılı Şubat ayı otomobil araç pazar toplamına göre satışlar %26 oranında arttı.

2013 yılı Ocak-Şubat döneminde dizel otomobil satışlarının payı %59,0 otomatik şanzımanlı araçların payı ise %38,7 oldu.

2013 yılı Ocak-Şubat döneminde 1600cc altındaki otomobil satışlarında %25,9, 1600-2000cc aralığında motor hacmine sahip otomobil satışlarında %11,1 artış olurken, 2000cc üstü otomobillerde %2,4 azalış görüldü. Ülkemiz iç pazarında 2013 yılı ilk 2 ayında 85kW altı 11 adet elektrikli otomobil satışı gerçekleşti.

2013 yılı Ocak-Şubat döneminde otomobil pazarı segment dağılımının %85,21'i vergi oranları düşük olan A, B ve C segmentlerinde yer alan araçlardan oluştu. Segmentlere göre en yüksek satış adetine %50,04 pay ile C segmenti (31.347 adet), kasa tiplerine göre ise en çok tercih edilen gövde tipi Sedan otomobiller (%43,1 pay, 26.976 adet) oldu.

Mazda ise 2013 Şubat ayında 23 adet otomobil sattı. 2012 yılı Şubat ayında Mazda 107 adet satmıştı. 2012 Şubat ayına oranla ülkemizde otomobil satışları %26 artış gösterirken, Mazda'nın  2013 Şubat ayı satışları, 2012 Şubat ayına oranla %78,51 düşüş gösterdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

VW sadece kendi reklam yapmıyor, artık forumlarda da insanlara reklam yaptırtıyor. Bir örnek, DH' den; DH yönetiminin etkin isimlerinden biri, VW markasının rakibi olan bir aracı kötüledikçe kötülüyor. İş bununla da kalmıyor; kötülerken aynı zamanda sallıyor da sallıyor. 460 liralık aynaya, 7.000 TL demesi mesela tam bu yüzden. Bu adamlar gibi gönüllü (ya da paralı) endorsee'lik yapan onlarca kişi var...

858071_10151490276803856_1908411935_o.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Donanım Haber forumundaki kadar bilgisi olmayıp da yazanı başka hiçbir forumda görmedim , o nedenle artık içimden o foruma girip de  vakit harcamak gelmiyor...Orası kadın programlarına benziyor daha ziyade , evleneyim mi evlenmeyeyim mi, aracı alayım mı almayayım mı :) ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

VW sadece kendi reklam yapmıyor, artık forumlarda da insanlara reklam yaptırtıyor. Bir örnek, DH' den; DH yönetiminin etkin isimlerinden biri, VW markasının rakibi olan bir aracı kötüledikçe kötülüyor. İş bununla da kalmıyor; kötülerken aynı zamanda sallıyor da sallıyor. 460 liralık aynaya, 7.000 TL demesi mesela tam bu yüzden. Bu adamlar gibi gönüllü (ya da paralı) endorsee'lik yapan onlarca kişi var...

858071_10151490276803856_1908411935_o.jpg

Biz de 6 sene boyunca hem de hiçbir karşılık beklemeden endorsee'lik yaptık ( hala da yapıyoruz ) , bir üyenin laflarından sonra "Bu forum rayından çıkmış" oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu arada gözden kacan bir detay

23 araba satışı mazda için bir rekor olsa gerek

bir iki aya kalmaz sıfırlanır bu degerler

yazık ya yazık ....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Çok yanlıs bir yorum!

Biz de 6 sene boyunca hem de hiçbir karşılık beklemeden endorsee'lik yaptık ( hala da yapıyoruz ) , bir üyenin laflarından sonra "Bu forum rayından çıkmış" oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Donanım Haber forumundaki kadar bilgisi olmayıp da yazanı başka hiçbir forumda görmedim , o nedenle artık içimden o foruma girip de  vakit harcamak gelmiyor...Orası kadın programlarına benziyor daha ziyade , evleneyim mi evlenmeyeyim mi, aracı alayım mı almayayım mı :) ...

ergen forumu oldu ora :) bilgi alışverişi değil de at yarısı yapılacak alan . Hele bir de android-iOS konularına yazılanları oku :) haberlere bakıp geciyorum ben .

Sent from my iPhone using canım Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mart ayında otomobil satışları şu şekilde gerçekleşti:

Otomobil satışları 2013 yılı Ocak-Mart döneminde bir önceki yıl aynı döneme göre

%17,32 artarak 114.434 adete ulaştı. 2012 yılında 97.536 adet satış gerçekleşmişti. 2013 yılı  Mart ayında otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %9,55 artarak 51.785

adet oldu.

2013 yılı Ocak-Mart döneminde dizel otomobil satışlarının payı %58,2, otomatik

şanzımanlı otomobillerin payı ise %37,9 oldu.

Otomobil pazarı, 10 yıllık Mart ayı ortalama satışlara göre %42,34 artış gösterdi.

2013 yılının ilk çeyreği içerisinde;

Düşük faiz ortamı özellikle otomobil pazarını olumlu etkilemeye,

Düşük büyüme süreci ticari araçlar pazarını olumsuz etkilemeye,

Tüketici güven endekslerindeki toparlanma, Türkiye ekonomisine ilişkin

beklenti ve tüketim eğilimini desteklemeye devam etmiştir.

Mazda ise 2013 Mart ayında 43 adet sattı.2012 yılı  Mart ayında Mazda 144 adet otomobil satmıştı.  2013 Mart ayında Mazda'nın otomobil satışları , 2012 yılı Mart ayına oranla %71 düşüş gösterdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

Mazda, Nisan ayında 113 otomobil satmış, belirgin bir düzelme var geçtiğimiz aylara nazaran.

Ocak - Nisan toplam satış 206 oldu, Nisan ayında, Ocak + Şubat + Mart'tan daha fazla satış yapmış, tebrikler...

Lider Volkswagen, geçen sene ilk dört ayda, 24641 adet satarken, bu sene satışları 31879 adete çıkarmış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

+dan bir reklam veya kampanya görmedim. Nedir acaba bu artışın sırrı ? yolda daha önce kamyonda 6görmüş babam bugün da bursa yolunda görmüş fotoyu koydum. Acaba ön siparişle mazda6 alan kişilerin mazda6ları toptan mı satıldı da durup dururken böyle bir artış oldu? tabi bu sadecde varsayım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

+dan bir reklam veya kampanya görmedim. Nedir acaba bu artışın sırrı ? yolda daha önce kamyonda 6görmüş babam bugün da bursa yolunda görmüş fotoyu koydum. Acaba ön siparişle mazda6 alan kişilerin mazda6ları toptan mı satıldı da durup dururken böyle bir artış oldu? tabi bu sadecde varsayım

2 tanesi benim sayemde. Bir forumda uzun uzun anlatımlar sonucu aldırdığım bir Mazda 3 ile akrabamın benim MPS'ye özenip aldığı başka bir Mazda 3 var.

Ruhsat fotokopileri ve alıcıların beyanlarını alıp Mazda TR' ye göndersem, bir güzellik yaparlar mı acep? Nede olsa Şubat ayı satışlarının neredeyse %2'sini benim sayemde yaptılar.  :nea:

Hey gidi günler hey... Mazda'nın makam aracı olduğu günler oldu bu memlekette, nereden nereye...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...